peter Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Dodałem jeszcze rdzę: i unikatowy odcisk palca na błotniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 stroju napisał: Dodałem jeszcze rdzę: i unikatowy odcisk palca na błotniku To autograf twórcy , ale niestety nie będzie widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 No to prace nad przedziałem bojowym można uznać za zakończone... (jaszcze delikatnie przetrę metalizerem elementy często "macane") Jutro sklejam górę z dołem. Jak wrażenia, odczucia i sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Efekt ogólnie bardzo pozytywny. Fajne malowanie(autentyczne) plus efektowne brudzenia. można zacytować kolege wyżej. "Bajka". dla ciebie za dotychczasową pracę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 nie obraz sie ale te pociski wygladaj jak zatemperowane kredki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Piknie. Szkoda tylko, że nie będzie tego widać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Piknie. Szkoda tylko, że nie będzie tego widać Evil or Very Mad Oczywiście że będzie widać bo nie będę przyklejał "dachu" na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Tak to wygląda po przyklejeniu góry do dołu, jeszcze przykleiłem błotniki (jeden nosi ślad po jakiejś kraksie, drugiego nie ruszałem bo tam będzie jakaś skrzynka): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Te Hetzery, to sprytnie ułożone maszyny świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Dla relaksu pogniotłem "trochę" pancerne fartuchy: Może trochę przesadziłem (wygląda na gnieciucha) ale chciałem pokazać efekt bliskiego kontaktu z jakąś ścianą (i pociskami wroga), z drugiej strony będzie mniej pogniecione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Może trochę przesadziłem (wygląda na gnieciucha) ale chciałem pokazać efekt bliskiego kontaktu z jakąś ścianą (i pociskami wroga), z drugiej strony będzie mniej pogniecione Nie przesadziłeś! Jak na to pójdzie farba, to będzie zupełnie inaczej wyglądało. Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 moc wyborne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 ale chciałem pokazać efekt bliskiego kontaktu z jakąś ścianą czyżby gdzieś rodził sie pomysł na dioramke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Postawiłem dziś Hetzerka na kołach (nie przyklejone): Dla ciekawostki obok mniejsza odmiana (1:144), tylko nie do końca udana (za mała na mój wzrok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Jaki jest Hetzer każdy widzi, ale jakie wspaniałe batony energetyczne wcinasz - krówki krakowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Jeszcze dokleiłem tylne błotniki, szkoda że plastikowe ale już nie chcę (a raczej nie mogę) się wykosztowywać na blachy abera, i zrobiłem mechanizm zdalnego sterowania kaemu: I jeszcze ostatnie zakupy przed świętami (za ostatnie pieniądze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 tasme Tamiya używaj w ostateczności, taniej wychodzi malarska(żółta), zwykła. Jedyne co gorsze, to że szybciej trzeba "odmaskowywać" malowaną powierzchnię, coby nie przesiąknęłła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Kupiłem Tamiyję bo maskowanie będę robić całkowicie z taśmy, a jak malowałem ostatnio MTLB to niestety moja malarska oberwała mi gdzieniegdzie trochę farby i postanowiłem tym razem nie ryzykować... Dziś wybyłem z domu odwiedzić starych znajomych więc pracę się nie specjalnie ruszyły, tylko połupałem bandaże kół, i przykleiłem parę drobiazgów: Tylko znowu mnie naszła wątpliwość czy nie przesadziłem (wprawdzie ma to być bardzo wysłużony pojazd, ale jak zwykle jak zacznę coś niszczyć to nie wiem kiedy przestać... ) PS dziś przyłapałem Mikołaja z prezentem dla mnie i już niestety wiem co to będzie (a raczej jaki pojazd ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 No, może odrobinę przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 stroju wnętrze wyczesane PS dziś przyłapałem Mikołaja z prezentem dla mnie i już niestety wiem co to będzie (a raczej jaki pojazd Very Happy ) hmmm jagdrózga??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Dziś jeszcze przed wigilią pomalowałem pojazd najpierw surfacerem: a następnie czarnym, Gunze z serii C (Mr Color): Malowanie farbami Gunze dało świetne efekty, coraz bardziej mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Malowanie farbami Gunze ja czas temu jakiś się przekonałem do tych farb,jak i tamki - dla mnie bija WSZYSTKIE na głowę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Mały update, czyli malowanie krok po kroku: Kolor bazowy: Maskowanie łatek jasnych (będzie ich mało, w większości to będzie zielony i brązowy): Po pomalowaniu na zielono i zdjęciu taśmy: Teraz czekam na wyschnięcie i przyjdzie brąz... PS. A to dostałem do Mikołaja: Wesołych Świąt!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Dalej: maskowanie przed brązowym: po malowaniu: i po zdjęciu masek (o dwóch zapomniałem, są przy peryskopie kierowcy ) Jutro dojdą kropki. Uff padam na pysk.............. Wyszedł mi chyba mój najtrudniejszy kamuflaż jaki kiedykolwiek zrobiłem ............. Dobranoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi