Skocz do zawartości

Taki szybki projekcik z IraQ czyli Hummer Gun Truck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam .

Szybki modelik hummerka z Iraq , Gun Truck , model Academy + koła z Żywicy i trochę swojej dłubaniny. Malowany Gunze i Life Color.

IMG_0031.jpg

IMG_0017.jpg

IMG_0030.jpg

IMG_0031.jpg

IMG_0023.jpg

IMG_0026.jpg

IMG_0034.jpg

Napisano

Fajny, fajne blachy i napisy, ale koła za czyste, suchy pigment by się przydał

Napisano

No gitara. Świetne autko Taki 'erzatz' iracki - bardzo realnie wygląda Podoba mi się.

A do czego im ta szyna na przodzie wozu ??

Takie szyny służą za przecinaki do drutu, który źli ludzie rozciągają w poprzek drogi na wysokości głowy kierowcy, celem dekapitacji owego.

Pewnie zatem jest to pozostałość po tym jak ów Humvee nie miał jeszcze dachu

Napisano

Erni Super ci to wyszło ja jakiś czas temu zabrałem się za budowę czegoś podobnego a dokładnie na wzór 1 z dragonowskich gun trucków mam tylko problem z blachami jak je wykonałeś ?

Napisano

dzieki za pochwały:)

Blachy zrobiłem z tworzywa 0,5 i popaćkałem farbkami i pigmentami:)

Napisano

He he he!!! Te napisy są zarombiste! Uwielbiam takie projekty. Brawa za pomysł i jeszcze większe za wykonanie! Może w środę wpadnę pooglądac z bliska. Brawo!

Pozdrawiam!

Napisano
Takie szyny służą za przecinaki do drutu, który źli ludzie rozciągają w poprzek drogi na wysokości głowy kierowcy, celem dekapitacji owego.

no nie do końca chodzi o kierowcę. Bardziej o strzelca km. Ale przeznaczenie takie jak podałeś.

a że tak zapytam to wykonane jest na podstawie zdjęć czy taka wolna amerykanka ??

Napisano

Sorry, ze odpowiem za Erniego...

Tak, ze zdjęć. Jak na coś zwróciłem uwagę w tym modelu to od razu usłyszałem - "Tak jest na zdjęciu !!"

no nie do końca chodzi o kierowcę. Bardziej o strzelca km. Ale przeznaczenie takie jak podałeś.

a że tak zapytam to wykonane jest na podstawie zdjęć czy taka wolna amerykanka ??

Tak, model na pdst. zdjęć robiony. Jak na jakiś 'cuś tam' zwróciłem Erniemu uwagę w modelu, to od razu poszło: "Tak jest na zdjęciu...!!!".

Sorry, ze odpowiedziałem za autora postu

Napisano

Miło widzieć powrót Erniego do tematu Hummerów, przynajmniej chwilowy;) I jak zwykle świetny model. Erni - mam prośbę - wrzuć tutaj zdjęcia oryginału, ok?

Napisano

Wszystko mi się podoba... oprócz kół Wg mnie psują cały efekt... Ale reszta jak najbardziej zacna Możesz zdradzić jak uzyskać taki fajny efekt napisu kredą?

Napisano

Dzieki raz jeszcze za opinie. Napisy kredą to nic innego jak biała kredka dla dzieci:) A co do fotki jest problem mały . Wzorowałem sie na Hummerku z Afganistanu tez opancerzonym ale mniej ,część jest moja fantazją ( wnetrze łaczenia płyt itp ) a reszta jest z fotki macanej która dostałem od znajomego co to go posłali na misje do tego pięknego kraju.A zę już musiałem ją oddać tak wiec zdjęcia orginału nie będzie.

Napisano

Super, bardzo klimatyczny. Mnie też te koło średnio leżą, ale model tak zrobiony ze nie zwraca się na nie uwagi w pierwszej chwili. Nie mniej z kołami coś by trzeba zrobić.

pzdr

Napisano
Super, bardzo klimatyczny. Mnie też te koło średnio leżą, ale model tak zrobiony ze nie zwraca się na nie uwagi w pierwszej chwili. Nie mniej z kołami coś by trzeba zrobić.

Podlaczam sie do opini o kolach.

Napisano

Miodzio modelik ,myślę że na żywca lepiej go obejrzę

Napisano

Fakt, te koła powinieneś poprawić, wyglądają jak u resoraka. Ogólnie pojaździk superowy.

Napisano

Ale o co dokładniej chodzi z kołami? Sa utytłane w piasku czyli tak jak powinny byc . Co moge im jeszcze poprawic? Może to że felga tez ma być czarna robi taki dziwny efekt. Czekam na podpowiedzi:)

Napisano
Ale o co dokładniej chodzi z kołami?

ale mi też coś nie pasuje w tych kołach, a konkretnie ich brudzenie

Właśnie o brudzenie kółek wszystkich chyba się rozchodzi Wygląda po prostu "nie tak" jak powinno wyglądać. Wrócę do domu poszukam fotki z Iraku i wrzucę tutaj lub napiszę na PW.

Napisano

no coś pięknego, szczególnie ta 19-tka dodaje charakteru

z napisami będe sie wzorował, za pozwoleniem

Napisano

PROSZE USUNĄĆ TEN WPIS !!

PROSZE USUNĄĆ TEN WPIS !!