tees Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Witajcie . Ja też pozwólcie że wejdę w ten interes. Po długim ten tegowaniu w głowie postanowiłem że poraz kolejny zrobię modelik naszego poczciwego antusia. Kolejny bo już dwa zrobiłem. Ten będzie w barwach cywilnych. Mam do wyboru trzy malowania, wszystkie atrakcyjne i jeszcze niewiem które wybiorę ale nato jest jeszcze czas . Wszystkie trzy to ta sama wersja TD więc jeśli chodzi o detale to nie będzie problemu.A i kolorystyka wnętrza jest ta sama. Zgodnie z regulaminem prezentuje in-box chociaż pewnie wszyscy to coś dobrze znają. I dodatki A to jedyna fotka jaka została mi po tamtych dwóch modelach antusiach Zyczę wszystkim powodzenia w rywalizacji i przyjemnej zabawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Przymierzałeś już te blaszki do modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Ten co jest na zdjęciu w poprzednim poście jest z blaszkami. Nawet oslone kokpitu też ma z blaszki. Są ok. Wszystko pasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 To jest to samo, co Trumpek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 To jest to samo, co Trumpek? Chyba nie. Mam Trumpka w poczekalni i wypraski chyba są inne (piszę "chyba", bo musiałbym przegrzebać poczekalnię aby to dokładnie sprawdzić, a to wymaga wycieczki do piwnicy ) Jak chcesz, to dokładniej sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Bilek i Trumpek to dwa różne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Pytam, bo Trumpeter jest relatywnie nieciekawy (jak na Trumpeterea) i tak sie zastanawialem, czego to moglby byc przepak... Ale skoro to dwa rozne modele, to moja teoria bierze w leb. Dzieki za informacje. Tees, rob model z szachownica. Tak, czy siak, bede sie relacji przygladal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Tak jest . trumpek i italerka czyli bilek to dwa różne. Geometrycznie są podobne natomiast italerka ma lepszą fakure poszycia. W trumpku zrobili zamiast łagodnego pofalowania opłótnienia na skrzydłach i stateczniku pionowym jakieś jajkowate rowy co to nijak ma się do rzeczywistości.Zeby to wyprowadzić trzeba mieć wiele samozaparcia i duzo czasu. Italerka terz nie jest pozbawiona błędów . Chociażby przesunięci względem siebie symetrycznych elementów na połówkach kadłuba. Zeby bylo ok trzeba z jednej strony wycinać ,z drugiej wstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Majek- ty mnie do złego nie namawiaj Tak w tajemnicy to zdradze że prawdopodobnie zrobię tego SP-FAP, z końskimi glowami. Ten najbardziej chodzi mi po łbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Efektowne malowanko, chyba jedno z najładniejszych (wg mnie oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Tak w tajemnicy to zdradze że prawdopodobnie zrobię tego SP-FAP, z końskimi glowami.Naaaajs... Tym bardziej zasiadam wygodnie, patrze i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Zrób SP-ANI z Aeroklubu Gdańskiego żródło: www.skrzydla.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 AN-2? Byłem, widziałem, mam paręnaście fotek z muzeum w Niemczech. Jak coś to wal, może pomogę. Nie jest tego dużo, ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Sprzedałem jakiś czas temu ten model wraz z kalkami z HDL-a na allegro i teraz żałuje bo samolot ma klase i prędzej czy póżniej i tak będę musiał go zrobić. Jeszcze do niedawna miałem takie założenie - ''żadnych śmigieł", a teraz ciągnie mnie coraz bardziej do takich wynalazków jak An-2, Wilga, An-26, Bryza Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 O widzę, że i do SP-ANV są kalki. W 1988 skakałem z tego egzemplarza na polowym lotnisku w Chrcynnie nawet mam jego stare zdjęcie, jeszcze w zielonym "mundurku" z białymi literami SP-ANV. Poczciwy November-Victor. Ech, łza się w oku kręci Ale zachęciłeś mnie ostatecznie. swojego zrobię jako SP-ANV takiego jakim go pamiętam Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 A wiesz Kukurużnik że SP-ANV ma za sobą nawet role filmową? Ostatnio oglądałem na kino polska film z 1991 roku pt. Kuchnia Polska i tam właśnie występował jako narzędzie ubecji.Był właśnie w zielonym kamuflarzu , duża biala rejestracja( wydaje mi się że neco większa niż standardowa ) i pod oknami ,przynajmniej z lewej strony napis Slużba Polsce. Swiadczy to że SP-ANV to rasowy cywil od początku swego istnienia( chyba) a nie rezerwista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Witam kolegów. Nadszedł czas by wreszcie ruszyć z pracami nad antkiem po przerwie spowodowanej obowiązkami zawodowymi. Troszkę jednak w międzyczasie dłubałem ale to narazie jak się to mówi kropla w morzu. Przygotowałem główne elementy do dalszego montażu. Musialem im nadać kształty które upodobnią je do oryginału. W tym miejscu chciałem pokazać na fotkach to o czym wspomniałem w jednym z poprzednich postów a chodziło o przesunięcie symetrycznych elementów na połówkach kadłuba. Na zdjęciach przed i po korekcie kształtów. A to reszta elementów po korekcie. Następnie wnętrze uzupełniłem blaszkami Parta które szczerze mówiąc pasują niezbyt dobrze. Najgorzej pasuje tylna ściana/wręga. Musiałem ją dorobić sam od podstaw bo inaczej tego problemu nieszło rozwiązać oczywiście wykorzystując to co można było z blaszki.Dorobiłem kilka innych elementów takich jak nawiewy, tunele powietrzne ,przewody paliwowe itp. Następnie pomalowałem wszystko. Po malowaniu dorobiłem firaneczki, poduszeczki na siedzenia i apteczke. I w tym miejscu muszę wspomnieć że mój plan co do SP-FAP poszedł się paść. Po zrobieniu wnętrza dopiero zauwarzyłem że FAP ma o jedno okno z prawej strony więcej niż inne antki. Wobec zaistniałej sytuacji postanowilem zrobić ucieche koledze filonowi i zrobię SP-ANI. A to fotka jego wnętrza dla porównania: cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Wnętrze gitarrra!. W tym zestawie, jak pewnie wiesz, największy "kwas" jest z owiewką i w ogóle szybki wymagaja SZCZEGÓLNEJ uwagi. Przyznam, że to element relacji, który najbardziej mnie ciekawi. Popełniłem swego czasu An-2, w szafie mam jeszcze jednego, więc...popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Jako, że mój Antek (gaśniczy, SP-ANK) jest obecnie w stadium przedgaleryjnym, miałem początkowo ochotę skrobnąć kilka uwag o modelu i masie pracy, jaką trzeba włożyć w jego wykonanie . Ale na fotkach widać rękę fachowca, który doskonale zna się na swojej robocie Pozostaje mi zatem milczące kibicowanie i nadzieja na częstsze aktualizacje tematu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Ja już też zrobiłem kilka . Robiłem też rame kabiny z blaszek. Miałem przed tym pietra ale sobie poradziłem i wyszło nawet nieżle. Dopasowanie tego elementu też nie jest najlepsze ale do przeżycia. Przed tą kabinką też mam pietra ale w zanadrzu mam jeszcze vaku jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 mam jeszcze vaku jakby co chytrze pewnie: http://www.pavlamodels.cz/katalogy/detail.php?k=cockpits&c=C72037 faktycznie zdaje się to być jedynym antidotum na ststus quo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hołek Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Jeżeli szukasz trudnego malowania(do swoich kolejnych antków) to w AWM, w Olsztynie jest piękny Antek w malowaniu... Kubusia(tego od soczków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Mniam mniam . To malowanko szalenie mi się podoba ale narazie jednak nie będe tego realizował. Jest naprawde dużo fajnych malowań antka. Tak prawde mówiąc to ja tego FAP z końskimi głowami zrobie w niedałekiej przyszłości bo ja mam szajbe na punkcie antków. Takie małe zboczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 bo ja mam szajbe na punkcie antków. Takie małe zboczenie . A ja na punkcie MiG-ów. Dasz radę skończyć go do końca konkursu? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Wobec zaistniałej sytuacji postanowilem zrobić ucieche koledze filonowi i zrobię SP-ANI. Powiem szczerze, że nie tylko jemu... Pierwszy skok na na spadochronie wykonałem właśnie z SP-ANI w Pruszczu Gd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi