barszczo Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września 42 minuty temu, Xmen napisał: Szkoda bo chętnie poznałabym kolegę osobiście. Jeszcze będzie okazja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września 12 godzin temu, Xmen napisał: Chwali post. Odnoszę wrażenie, że na konkurs zabrałeś grabie i bardzo dobrze nimi zagrabiłeś Gratuluję!!! Czekam z niecierpliwością na galerię Jak-a 15 - model bardzo prosty więc powinieneś zrobić w dwa dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września 7 godzin temu, abtb napisał: Odnoszę wrażenie, że na konkurs zabrałeś grabie i bardzo dobrze nimi zagrabiłeś Zwykły fart.Nic więcej. 7 godzin temu, abtb napisał: Czekam z niecierpliwością na galerię Jak-a 15 - model bardzo prosty więc powinieneś zrobić w dwa dni Jakość modelu nie ma znaczenia. Mnie cieszy to że ktoś poświęcił swój czas i pieniądze by docenić zrobiony przeze mnie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września W dniu 14.09.2025 o 20:22, Xmen napisał: Chwali post. Zdobycze na konkursie w Jaworznie. Cieszę się, że ufundowana przeze mnie nagroda Vintage Trophy trafiła do Ciebie. Gratuluję ! Cieszę się, że mogłem poznać Cię osobiście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października Chwalipost . Wyjazd do Szczecina na Paprykarz i Fiacik znowu doceniony. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Czułem potencjał w tym Fiaciku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października (edytowane) 19 godzin temu, barszczo napisał: Czułem potencjał w tym Fiaciku . A to w przeciwieństwie do mnie. Jestem z tego modelu zadowolony ale aż tak pozytywnego odbioru się nie spodziewałem. Gdyby nie konkurs na PWM pewnie bym go nie zrobił. Ciężko będzie zrobić równie dobry lub lepszy model. Kolego @Rzeznikmiło było poznać i zamienić parę słów. Edytowane 6 Października przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października Mi również było bardzo miło. Model wprawdzie już oglądałem w Jaworznie ale fajnie było znów go zobaczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 16:11 Autor Share Napisano Środa o 16:11 Do końca roku jeszcze trochę czasu ale że wyjazdy zakończyłem na ten rok to zrobię małe podsumowanie.Można by rzec połowiczne. Udało się odwiedzić z modelami pięć konkursów : Rybnik , Gniezno , Warszawa , Jaworzno i Szczecin. Z trzech wróciłem z krasnalami : Warszawa, Jaworzno i Szczecin. Czy to oznacza progres nie mnie oceniać.Choć biorąc pod uwagę że w zeszłym roku byłem o krok od porzucenia modelarstwa pewnie tak. Udało się poznać w realu kolegów ( jeżeli mogę tak napisać i nikt się nie obrazi) z forum .Z niektórymi " darłem koty" w dyskusjach i to na całego.Jednak w realu to całkiem miłe osoby. Najbardziej zaskoczyło mnie to że moje modele stały się rozpoznawalne. Na pełne podsumowanie przyjdzie czas w grudniu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Środa o 16:54 Share Napisano Środa o 16:54 Gratulacje za wszystkie krasnale. 42 minuty temu, Xmen napisał: Udało się odwiedzić z modelami pięć konkursów : Rybnik , Gniezno , Warszawa , Jaworzno i Szczecin. A we Wrocławiu to nie byłeś przypadkiem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 16:57 Autor Share Napisano Środa o 16:57 2 minuty temu, Endrju napisał: Gratulacje za wszystkie krasnale. A we Wrocławiu to nie byłeś przypadkiem? Byłem ale bez modeli.Tylko pooglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 19:35 Share Napisano Środa o 19:35 3 godziny temu, Xmen napisał: Najbardziej zaskoczyło mnie to że moje modele stały się rozpoznawalne. Więcej warsztatów i będą jeszcze bardziej rozpoznawalne . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Czwartek o 11:43 Share Napisano Czwartek o 11:43 (edytowane) W dniu 23.08.2025 o 23:33, Staryfajter1954 napisał: Model wydany pierwszy raz przez Supermodel w roku 1973 a więc jak najbardziej możesz go wystawić w kategorii vintage. Italeri posiada w swojej ofercie całkiem sporo zestawów, które z dzisiejszego punktu widzenia są już zabytkami. Dlatego ja nie widzę przeciwskazań aby ten model był wystawiony w kategorii vintage. Ciekawa kwestia, czy zestawy w ten sposób przerabiane przez producenta, bo to jednak zupełnie inne formy są, nie jest to oryginalna forma Supermodela z 1973 roku, powinny być brane pod uwagę jako vintage. Wg mnie nie. Prawo jest prawem. Debiut przed 1989. Supermodel się łapie, a Italerii się spóźniło o prawie ćwierć wieku:) Być może Staryfajter nie porównał tych zestawów dlatego się tak wyraził? Są podobne, jedno pochodzi od drugiego, ale to jednak nie to samo. Tak jak np. Gladiator z Hobby Boss pochodzi od Matchboxa, albo Gladiator Sworda od Hellera. Mimo to nie są to zestawy vintage. Edytowane Czwartek o 11:45 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 12:53 Autor Share Napisano Czwartek o 12:53 (edytowane) Godzinę temu, letalin napisał: Ciekawa kwestia, czy zestawy w ten sposób przerabiane przez producenta, bo to jednak zupełnie inne formy są, nie jest to oryginalna forma Supermodela z 1973 roku, powinny być brane pod uwagę jako vintage. Wg mnie nie. Prawo jest prawem. Debiut przed 1989. Supermodel się łapie, a Italerii się spóźniło o prawie ćwierć wieku:) Być może Staryfajter nie porównał tych zestawów dlatego się tak wyraził? Są podobne, jedno pochodzi od drugiego, ale to jednak nie to samo. Tak jak np. Gladiator z Hobby Boss pochodzi od Matchboxa, albo Gladiator Sworda od Hellera. Mimo to nie są to zestawy vintage. Nie pozostaje mi nic innego jak oddać nagrody. Nie chcę wyjść na oszusta. Edytowane Czwartek o 12:55 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 13:48 Share Napisano Czwartek o 13:48 53 minuty temu, Xmen napisał: Nie chcę wyjść na oszusta. Ale to chyba nie twoja pomyłka, tylko fundatora nagrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 13:56 Autor Share Napisano Czwartek o 13:56 5 minut temu, abtb napisał: Ale to chyba nie twoja pomyłka, tylko fundatora nagrody. Mimo wszystko poczułem się jakby mi ktoś w pysk strzelił. Cały entuzjazm poszedł się j... . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 15:17 Share Napisano Czwartek o 15:17 Godzinę temu, Xmen napisał: Mimo wszystko Letalin się myli, zwykła zazdrość go zżarła Na uspokojenie sklej Łosia z ZTS-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Czwartek o 15:58 Share Napisano Czwartek o 15:58 (edytowane) 43 minuty temu, abtb napisał: Na uspokojenie sklej Łosia z ZTS-u Albo żółwika. Szybko się klei. Ja bym nagród nie oddał. Jeszcze się nie zdarzyło żebym oddał coś com raz wziął. Edytowane Czwartek o 16:01 przez Endrju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Czwartek o 17:14 Share Napisano Czwartek o 17:14 (edytowane) 3 godziny temu, Xmen napisał: Mimo wszystko poczułem się jakby mi ktoś w pysk strzelił. Cały entuzjazm poszedł się j... . 3 godziny temu, Xmen napisał: Mimo wszystko poczułem się jakby mi ktoś w pysk strzelił. Cały entuzjazm poszedł się j... . Przeżyjesz, bylebyś nie grzeszył więcej. Italeri poprzerabiała kilka starych form Supermodela. Niektóre trochę głębiej, niż CR.32, którego po sklejeniu b.trudno odróżnić od supermodelowego przodka. Edytowane Czwartek o 17:22 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 19:11 Autor Share Napisano Czwartek o 19:11 1 godzinę temu, letalin napisał: Przeżyjesz, bylebyś nie grzeszył więcej. Italeri poprzerabiała kilka starych form Supermodela. Niektóre trochę głębiej, niż CR.32, którego po sklejeniu b.trudno odróżnić od supermodelowego przodka. Poczekam co Marcin czyli @Staryfajter1954na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Czwartek o 20:58 Share Napisano Czwartek o 20:58 1 godzinę temu, Xmen napisał: Poczekam co Marcin czyli @Staryfajter1954na to. A co ja na to ? Nagrodą przyznana, organizator przyjął model do kategorii Vintage więc ja problemu żadnego nie widzę. Model został oceniony zarówno przeze mnie jako fundatora nagrody sponsorowanej jak i komisję sędziowska więc jest wszystko w porządku. Ja nie mam żadnych uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Czwartek o 21:11 Share Napisano Czwartek o 21:11 7 godzin temu, Xmen napisał: Mimo wszystko poczułem się jakby mi ktoś w pysk strzelił. Cały entuzjazm poszedł się j... . Stary wszystko w porządku ! Niczego nie musisz nikomu oddawać ! Bardzo dobrze, że robisz takie starsze zestawy i rób je dalej i nie masz co się przejmować komentarzami. Rób swoje i bierz na tapetę kolejnego zabytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Czwartek o 21:35 Share Napisano Czwartek o 21:35 Na tapet, na tapet, będzie o wiele prościej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi