Skocz do zawartości

Fiat Cr-32 Italeri 1:72

Xmen

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Xmen napisał:

Chwali post.

Odnoszę wrażenie, że na konkurs zabrałeś grabie i bardzo dobrze nimi zagrabiłeś :haha: Gratuluję!!!

Czekam z niecierpliwością na galerię Jak-a 15 - model bardzo prosty więc powinieneś zrobić w dwa dni:mrgreen:

• Thanks 1

7 godzin temu, abtb napisał:

Odnoszę wrażenie, że na konkurs zabrałeś grabie i bardzo dobrze nimi zagrabiłeś 

Zwykły fart.Nic więcej.

7 godzin temu, abtb napisał:

Czekam z niecierpliwością na galerię Jak-a 15 - model bardzo prosty więc powinieneś zrobić w dwa dni:mrgreen:

Jakość modelu nie ma znaczenia.

Mnie cieszy to że ktoś poświęcił swój czas i pieniądze by docenić zrobiony przeze mnie model.

• 3 weeks later...
19 godzin temu, barszczo napisał:

Czułem potencjał w tym Fiaciku :D .

A to w przeciwieństwie do mnie.

Jestem z tego modelu zadowolony ale aż tak pozytywnego odbioru się nie spodziewałem.

Gdyby nie konkurs na PWM pewnie bym go nie zrobił.

Ciężko będzie zrobić równie dobry lub lepszy model.

Kolego @Rzeznikmiło było poznać i zamienić parę słów.

Edytowane przez Xmen
  • Like 1

• 2 weeks later...

Do końca roku jeszcze trochę czasu ale że wyjazdy zakończyłem na ten rok to zrobię małe podsumowanie.Można by rzec połowiczne.

Udało się odwiedzić z modelami pięć konkursów :

Rybnik , Gniezno , Warszawa , Jaworzno i Szczecin.

Z trzech  wróciłem z krasnalami :

Warszawa, Jaworzno i Szczecin.

Czy to oznacza progres nie mnie oceniać.Choć biorąc pod uwagę że w zeszłym roku byłem o krok od porzucenia modelarstwa pewnie tak.

Udało się poznać w realu kolegów ( jeżeli mogę tak napisać i nikt się nie obrazi) z forum .Z niektórymi " darłem koty" w dyskusjach i to na całego.Jednak w realu to całkiem miłe osoby.:super:

Najbardziej zaskoczyło mnie to że moje modele stały się rozpoznawalne.

Na pełne podsumowanie przyjdzie czas w grudniu.

• Like 4

Gratulacje za wszystkie krasnale. :super:

42 minuty temu, Xmen napisał:

Udało się odwiedzić z modelami pięć konkursów :

Rybnik , Gniezno , Warszawa , Jaworzno i Szczecin.

A we Wrocławiu to nie byłeś przypadkiem?

• Thanks 1

2 minuty temu, Endrju napisał:

Gratulacje za wszystkie krasnale. :super:

A we Wrocławiu to nie byłeś przypadkiem?

Byłem ale bez modeli.Tylko pooglądać.

• Like 1

W dniu 23.08.2025 o 23:33, Staryfajter1954 napisał:

Model wydany pierwszy raz przez Supermodel w roku 1973 a więc jak najbardziej możesz go wystawić w kategorii vintage. Italeri posiada w swojej ofercie całkiem sporo  zestawów, które z dzisiejszego punktu widzenia są już zabytkami. Dlatego ja nie widzę przeciwskazań aby ten model był wystawiony w kategorii vintage.

Ciekawa kwestia, czy zestawy w ten sposób przerabiane przez producenta, bo to jednak zupełnie inne formy są, nie jest to oryginalna forma Supermodela z 1973 roku, powinny być brane pod uwagę jako vintage. Wg mnie nie. Prawo jest prawem. Debiut przed 1989. Supermodel się łapie, a Italerii się spóźniło o prawie ćwierć wieku:) Być może Staryfajter nie porównał tych zestawów dlatego się tak wyraził? Są podobne, jedno pochodzi od drugiego, ale to jednak nie to samo. Tak jak np. Gladiator z Hobby Boss pochodzi od Matchboxa, albo Gladiator Sworda od Hellera. Mimo to nie są to zestawy vintage. 

Edytowane przez letalin

Godzinę temu, letalin napisał:

Ciekawa kwestia, czy zestawy w ten sposób przerabiane przez producenta, bo to jednak zupełnie inne formy są, nie jest to oryginalna forma Supermodela z 1973 roku, powinny być brane pod uwagę jako vintage. Wg mnie nie. Prawo jest prawem. Debiut przed 1989. Supermodel się łapie, a Italerii się spóźniło o prawie ćwierć wieku:) Być może Staryfajter nie porównał tych zestawów dlatego się tak wyraził? Są podobne, jedno pochodzi od drugiego, ale to jednak nie to samo. Tak jak np. Gladiator z Hobby Boss pochodzi od Matchboxa, albo Gladiator Sworda od Hellera. Mimo to nie są to zestawy vintage. 

Nie pozostaje mi nic innego jak oddać nagrody.

Nie chcę wyjść na oszusta.

Edytowane przez Xmen
  • Sad 1

5 minut temu, abtb napisał:

Ale to chyba nie twoja pomyłka, tylko fundatora nagrody.  

Mimo wszystko poczułem się jakby mi ktoś w pysk strzelił.

Cały entuzjazm poszedł się j... .

• Like 1
  • Sad 1

43 minuty temu, abtb napisał:

Na uspokojenie sklej Łosia z ZTS-u:mrgreen:

Albo żółwika. Szybko się klei. :mrgreen:

Ja bym nagród nie oddał. Jeszcze się nie zdarzyło żebym oddał coś com raz wziął. :woot:

Edytowane przez Endrju
  • Like 2

3 godziny temu, Xmen napisał:

3 godziny temu, Xmen napisał:

Przeżyjesz, bylebyś nie grzeszył więcej. 

Italeri poprzerabiała kilka starych form Supermodela. Niektóre trochę głębiej, niż CR.32, którego po sklejeniu b.trudno odróżnić od supermodelowego przodka. 

Edytowane przez letalin

1 godzinę temu, letalin napisał:

Przeżyjesz, bylebyś nie grzeszył więcej. 

Italeri poprzerabiała kilka starych form Supermodela. Niektóre trochę głębiej, niż CR.32, którego po sklejeniu b.trudno odróżnić od supermodelowego przodka. 

Poczekam co Marcin czyli @Staryfajter1954na to.

1 godzinę temu, Xmen napisał:

Poczekam co Marcin czyli @Staryfajter1954na to.

A co ja na to ? Nagrodą przyznana, organizator przyjął model do kategorii Vintage więc ja problemu żadnego nie widzę. Model został oceniony zarówno przeze mnie jako fundatora nagrody sponsorowanej jak i komisję sędziowska więc jest wszystko w porządku. Ja nie mam żadnych uwag. 

7 godzin temu, Xmen napisał:

Stary wszystko w porządku ! Niczego nie musisz nikomu oddawać ! Bardzo dobrze, że robisz takie starsze zestawy i rób je dalej i nie masz co się przejmować komentarzami. Rób swoje i bierz na tapetę kolejnego zabytka.