Andrzej_LK Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 postanowiłem także coś pokazać - niech żyje II Rzeczpospolita. Model nabyłem w internecie. po otworzeniu woreczka można zobaczyć taki artystyczny nieład: i do tego legendarna instrukcja dla telepatów i jasnowidzów: jak zawsze planuję prace w żółwim tempie, ale chyba będzie to ładne uzupełnienie innych pojazdów powstających w ramach konkursu. pozdrawiam wszystkich, przy okazji proszę o linki, fotki i inne informacje dotyczące tego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Nie no super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Brawo za temat Tylko fotki mogłyby być większe żeby się przyjrzeć szczegółom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Brawo za temat Tylko fotki mogłyby być większe żeby się przyjrzeć szczegółom. napisałeś 1000 posta a co do modelu, ciekawa rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 (edytowane) napisałeś 1000 posta Jakiegooooo Prędzej 500 niż 1000 fajowski modelik Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Nie chcę robić off-topa ale też się zastanawiam. Ja mam na liczniku u siebie 469. Nie czaje o jakiego 1000 chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Dajcie już panowie spokój, może ktoś się pomylił, albo źle napisał, jest dużo możliwości, a w tym najważniejszy jest dobry model. Super model, będę podpatrywał jak tam idą Ci prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 W pierwszej chwili pomyślałem, że to kombajn hehheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Nie chcę robić off-topa ale też się zastanawiam. Ja mam na liczniku u siebie 469. Nie czaje o jakiego 1000 chodzi. 1000 post w warsztatach konkursowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 no to czapki z głów ! Czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam Pana Andrzeja. Fajny model- jeszcze go tu nie ma... Czekam na efekty (liczę, że znów zaskoczysz jakimiś fajnymi detalami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Z fotkami może być problem, popatrz na Odkrywcy. Do tego bodajże GPM wydał go w kartonie, znając inne ich modele z tej serii można zaryzykować stwierdzenie, że jest niezły. Jak znajdę to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 próbuję coś zrobić... nie lubię modeli w których wszystko jest krzywe Wodziku - ten model sam w sobie jest detalem Mars Marsem ale poprawiaćtrzeba - niech żyje evergreen i jego pręciki! model złożony na ślinę, będzie huk roboty i już wiem, że gąsienice będą najtrudniejszym elementem bo te żywiczne nie bardzo pasują do kół napędowych. zabawa dopiero się zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Lodzio miodzio, fajnie idzie. Tylko tak się zastanawiam jaka to jest wersja dokładnie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Mam 2 cysterny i wersją z opływową kabiną (Fiat 621). Ale wymiękłem z powodu krzywości kabiny. Co z linami na masce, nie powinny być wklęsłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Jendrass, miałem nadzieję, że jako ekspert to Ty mi napiszesz jaka to wersja kompletnie się nie znam na polskich pojazdach II RP ale wersja jest chyba późna. co do linii na masce to chyba racja ale już nie będę tego korygował, w plastiku pewnie bym spróbował ale w żywicy nie. model i tak jest wyzwaniem. z każdą nową częścią przekonuję się w co wdepnąłem... w każdym razie jeszcze jestem optymistą chociaż gąsienice mnie przerażają - zestawowe nie pasują do kół napędowych a samodzielne zrobienie gąsienic to będzie całkiem niezła robótka ręczna... pozdrawiam miłośników C4P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Jendrass, miałem nadzieję, że jako ekspert to Ty mi napiszesz jaka to wersja C4P ze skróconą ramą, stosowany do holowania dział artylerii lekkiej czyli 75mm, 105 i 120mm (moździerze też?!), armaty plot 75mm wz. 36, przyczep amunicyjnych, reflektorów, nasłuchowników Goertza, pontonów itp. Masz dużo fot ? A.Jońca "Pojazdy mech..." W-wa 2006 ISBN 978-60619-10-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 (edytowane) parę depresji, wizyta u psychiatry i prace posunęły się o parę milimetrów. nie wygląda to efektownie ale naprawdę kosztowało duzo czasu i zdrowia. nie lubię modeli, w których nic do siebie nie pasuje. trzeba było naprawdę brutalnych metod żeby to ustrojstwo złożyć (amputacja zębów). nie jest dobrze, ale lepiej nie będzie Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jest świetnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Mam nadzieje, ze skończysz. Im więcej polskiego sprzętu tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Andrzej - szacunek ludzi ulicy Nie przejmuj się, ja w swoim C4P w 1/35 powered by S Model też usuwałem zęby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Wuju Andrzeju, w błąd mnie wprowadziłeś. Robisz "typische" ciągnik artyleryjski przecież ! http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=87879#599914 tutaj, prawie żaden z ciągników nie ma skrzynek, ja bym ich nie robił, ew jedną ale otwartą, bo tam dużo fantów można wsadzić ławki wzdłuż bocznych ścian! HOŁK RZEKŁEM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Witaj Jendrassie, dziękuję bardzo, wybacz ignorancję - to pierwszy model z Września... poskładałem go już na ślinę dla orientacji: uparłem się, żeby go otworzyć (w planie mam pojazd porzucony podczas kampanii wrześniowej): dorobiłem drzwi, później wymyśliłem dla nich jakieś wnętrze żeby tak łyso nie było... może być czy przegiąłem? nigdzie nie widziałem otwartych drzwi tego pojazdu, może ujdzie? będę wdzięczny za uwagi wszelkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 To się wuja cińko starasz... :P http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/c4p_auto1.jpg mi to zajęło 37 sekund :P http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=87879#599914 Przeglądnij całość linka. A tu lineczek do kolegi Andrzeja, który robi to samo w 1:35 viewtopic.php?p=189607#189607, wrzuciłem mu foty z książki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 wbrew pozorom nie poddałem się... na razie testuję wersję kabrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi