Jendrass1 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Lodzio miodzio Piękna rzecz, u mnie robota stoi - sesja. Kupiłem tylko podkład i szpachlówkę gunze do aero i suche pastele. Tak na prawdę zacznę dopiero sklejać na nowo w kwietniu... ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Fajne kabinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Lutego 2009 Autor Share Napisano 6 Lutego 2009 usługi szklarskie - czas: jeden wieczór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 model zażył rozkoszy surfowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Zółwik, widać że juz oszklenie zamontowałes(?) Czy zabezpieczasz je jakims maskolem, zalepiasz taśma? Czy są na etapie..wkładam kiedy chcę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 oszklenie jest już zamontowane na stałe i zamaskowane taśmą tamki. może na zdjęciach dobrze tego nie widać ale sporo rzeczy jest zamaskowanych - wszystkie szyby, boki kabiny i drzwi wejściowe na prawej burcie, któe będą uchylone. mam nadzieję, że nic się tam pod taśmę nie przedostanie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Robota idzie świetnie i jestem pod dużym wrażeniem, jednakże jest możliwość wrzucenia ciut wiekszych zdjęć? mało widać, a wstydzić się nie ma czego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 starałem się zrobić porządki w photobuckecie. skończyło się rozwaleniem całego wątku... przepraszam wszystkich, którzy tu zaglądaja, robię update i myslę, że będzie już tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Nooo Endrju teraz to sie oglada... "Masochodzik" fajniutki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Ale fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 model dostał pierwszy kolorek, to taka zieleń podkładowa, na to pójdzie kamo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Wow! super autko! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 zrobiłem kamo, wcale nie jestem zadowolony ale lepiej już nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Witam! wcale nie jestem zadowolony A to czemu Przeceż to dopiero wstęp, potem retusz, łosz, brud itp. Jakimi farbami malowałeś tzn. firma i ew. numerki/nazwa Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Co jest wg. Ciebie nie tak? Na drzwiach widać co prawda trochę kropek (brązowy pas), ale przecie na fotce modelik jest przeskalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 nie do końca rozumielismy się z aerografem - pluł, pryskał, czasem farba była za rzadka, czasem za gęsta, nie udało mi się wyeliminować kropek sąsiednich kolorów na paskach, zwłaszcza widać to na żółtym.... ale lepiej już nie będzie bo im bardziej poprawiałem tym bardziej psułem - to jest taki kompromis. farbki to tradycyjnie Humbrol - zieleń oliwka 86, piasek 94 + żółty, brąz 160 i myślę, że z grubsza trafiają w kolorystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Moim zdaniem jesteś zbyt krytyczny względem siebie ( z jednej strony to dobrze ) ale wygląda nieźle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 postęp prac jest symboliczny ale po prostu nie mam kiedy usiąść i sklejać... udało mi się pomalować ramę... w tym tempie będzie jak znalazł na następną edycję konkursu wszystko się błyszczy od sidoluxu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Bardzo dobrze prezentuje się ten model, a malowanie Primo Gusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 w końcu złożyłem go na tzw. ślinę - z grubsza będzie wyglądał tak: niestety okazało się, że podwozie nie chce pasować do modelu tak jak powinno mimo wcześniejszych zabiegów, trzeba będzie trochę porzeźbić zrobiłem też trochę washa, nie wiem czy nie za ostro, ale to trochę zaniknie pod filtrami i pigmentami: ale najważniejsze jest to, że do ciągnika przyjechała wreszcie gustowna przyczepka: to moje drugi podejście do Schneidera - najpierw kupiłem model MAC Distribution, otworzyłem pudełko po czym zawartość razem z rzeczonym pudełkiem wyrzuciłem bo nie nadawała się do niczego. ten zestaw jest świetny. no to mam w czym dalej dłubać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Andrzej_LK gdzie i za ile kupiłeś Schneiderkę?? Proszę pilnie o odpowiedź Ciągnik przepięknie Ci wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 ano tutaj: http://tracks-n-troops.com/shop/ za ile nie pamiętam bo przyszła w większym transporcie, znajdziesz na stronce. niestety, na realizację czekałem dwa miesiące. za to zestaw jest szlachetny i naprawdę warto zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Nieźle nieźle, podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Andrzej, śliczny ten samochodzik. Pięknie wykonany i równie wspaniale pomalowany. Świetnie to kamo wyszło i co ważne namalowane w skali a to przy gabarytach szkraba łatwe nie było. Niespodzianka z tą sznajderką. Jak pamiętam jendras robił kiedyś dp niej przodek w 35. Jest warsztatat więc może Ci się przyda? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Andrzej_LK wielkie dzięki. Znalazłem ją w Martoli ale z zakupem muszę się wstrzymać bo mi auto padło Ps. Widzę, że robimy zakupy w tym samym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi