BRAVO112 Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października numer na spodzie skrzydla jest czarny, wiec zrobienie kalki nie powinno byc problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 19:05 Autor Share Napisano Niedziela o 19:05 Trochę zaiskrzyło Zmalowałem wnętrze: I zlepiłem w jedną całość, którą podlałem profilaktycznie CA na złączach : Trochę już nawet podheblowałem: I muszę powiedzieć - jest dobrze Przymierzyłem też fotele by sprawdzić czy mieszczą się pod owiewką: Jest gut Działam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 19:44 Share Napisano Niedziela o 19:44 Dawaj, może dzięki Tobie się przełamie i usiądę do swojej Iskry, tyle że nie Army Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano Poniedziałek o 20:47 Share Napisano Poniedziałek o 20:47 1996 Bydgoszczu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 18:28 Autor Share Napisano Czwartek o 18:28 (edytowane) Iskrzę dalej Dorobiłem fragmenty wlotów - braki widać min. na tym zdjęciu Usunąłem też wszelkie niepotrzebna obudowy/osłony, które nie występują w wersji indyjskiej. Wg wytycznych od naszego człowieka z Siedlec ( @Grzes) pomalowałem wloty powietrza na kolor żółty, wnęki podwozia na kolor szary: następnie nie całość zlepiłem w całość: Delikatna obróbka będzie potrzebna, jednak można powiedzieć że jest prawie doskonale (choć prawie robi wielką różnicę ) Edytowane Czwartek o 18:31 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Czwartek o 18:36 Share Napisano Czwartek o 18:36 Żeby tylko werniks zdążył wyschnąć do soboty na kalkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Czwartek o 18:36 Share Napisano Czwartek o 18:36 A ten kolor żółty to wynikał z czego? zabezpieczenie antykorozyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 18:55 Autor Share Napisano Czwartek o 18:55 14 minut temu, socjo1 napisał: werniks Znaczy się lakier? O to bym się nie martwił, jednakże popełniłeś Michale grzech niepamięci i nie przypomniałeś mi o kalkach o których prawie bym zapomniał. 18 minut temu, Moses napisał: A ten kolor żółty to wynikał z czego? Ja to pojęcia nie mam, w związku z czym zalecam kontakt z producentem samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Czwartek o 18:59 Share Napisano Czwartek o 18:59 2 minuty temu, abtb napisał: popełniłeś Michale grzech niepamięci i nie przypomniałeś mi o kalkach o których prawie bym zapomniał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Czwartek o 18:59 Share Napisano Czwartek o 18:59 1 minutę temu, abtb napisał: Znaczy się lakier? O to bym się nie martwił, jednakże popełniłeś Michale grzech niepamięci i nie przypomniałeś mi o kalkach o których prawie bym zapomniał. Ja to pojęcia nie mam, w związku z czym zalecam kontakt z producentem samolotu. Inaczej, a to było tylko w hindusie, czy tez i w polskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 19:56 Autor Share Napisano Czwartek o 19:56 56 minut temu, Moses napisał: , czy tez i w polskich W polskich też. Czyli był to standard ogólny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Czwartek o 20:24 Share Napisano Czwartek o 20:24 Spasiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano Czwartek o 20:38 Share Napisano Czwartek o 20:38 (edytowane) Te wnęki to malowałeś słomką, w którą to dmuchałeś własnymi ustami Edytowane Czwartek o 20:39 przez rudy0007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu (edytowane) 16 godzin temu, abtb napisał: pomalowałem wloty powietrza na kolor żółty, wnęki podwozia na kolor szary: 16 godzin temu, Moses napisał: A ten kolor żółty to wynikał z czego? zabezpieczenie antykorozyjne? 16 godzin temu, abtb napisał: Ja to pojęcia nie mam, w związku z czym zalecam kontakt z producentem samolotu. W samolocie tam są kompozytowe kanały dolotowe do silnika ("portki", w modelu ich nie ma). Ta żółtość wynika chyba z koloru kompozytu i nie sięga do samej krawędzi wlotu powietrza. Pierwsze dwie fotki to maszyny lotne, a ostatnia zleżały muzealny. Edytowane 20 godzin temu przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu Godzinę temu, Wymysl napisał: A ten kolor żółty to wynikał z czego? zabezpieczenie antykorozyjne? Ja obstawiam że to jest grunt. Niektóre elementy po prostu się gruntuje bez dalszego malowania. Jak się wejdzie do środka belki ogonowej śmigłowca PZL W-3 to też wszystko jest w żółtym gruncie. A czemu żółty? Bo taki był jedynie słuszny w tamtej epoce WŁ-02. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi