BRAVO112 Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października numer na spodzie skrzydla jest czarny, wiec zrobienie kalki nie powinno byc problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Października Autor Share Napisano 12 Października Trochę zaiskrzyło Zmalowałem wnętrze: I zlepiłem w jedną całość, którą podlałem profilaktycznie CA na złączach : Trochę już nawet podheblowałem: I muszę powiedzieć - jest dobrze Przymierzyłem też fotele by sprawdzić czy mieszczą się pod owiewką: Jest gut Działam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Dawaj, może dzięki Tobie się przełamie i usiądę do swojej Iskry, tyle że nie Army Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października 1996 Bydgoszczu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Października Autor Share Napisano 16 Października (edytowane) Iskrzę dalej Dorobiłem fragmenty wlotów - braki widać min. na tym zdjęciu Usunąłem też wszelkie niepotrzebna obudowy/osłony, które nie występują w wersji indyjskiej. Wg wytycznych od naszego człowieka z Siedlec ( @Grzes) pomalowałem wloty powietrza na kolor żółty, wnęki podwozia na kolor szary: następnie nie całość zlepiłem w całość: Delikatna obróbka będzie potrzebna, jednak można powiedzieć że jest prawie doskonale (choć prawie robi wielką różnicę ) Edytowane 16 Października przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Żeby tylko werniks zdążył wyschnąć do soboty na kalkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października A ten kolor żółty to wynikał z czego? zabezpieczenie antykorozyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Października Autor Share Napisano 16 Października 14 minut temu, socjo1 napisał: werniks Znaczy się lakier? O to bym się nie martwił, jednakże popełniłeś Michale grzech niepamięci i nie przypomniałeś mi o kalkach o których prawie bym zapomniał. 18 minut temu, Moses napisał: A ten kolor żółty to wynikał z czego? Ja to pojęcia nie mam, w związku z czym zalecam kontakt z producentem samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października 2 minuty temu, abtb napisał: popełniłeś Michale grzech niepamięci i nie przypomniałeś mi o kalkach o których prawie bym zapomniał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października 1 minutę temu, abtb napisał: Znaczy się lakier? O to bym się nie martwił, jednakże popełniłeś Michale grzech niepamięci i nie przypomniałeś mi o kalkach o których prawie bym zapomniał. Ja to pojęcia nie mam, w związku z czym zalecam kontakt z producentem samolotu. Inaczej, a to było tylko w hindusie, czy tez i w polskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Października Autor Share Napisano 16 Października 56 minut temu, Moses napisał: , czy tez i w polskich W polskich też. Czyli był to standard ogólny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Spasiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października (edytowane) Te wnęki to malowałeś słomką, w którą to dmuchałeś własnymi ustami Edytowane 16 Października przez rudy0007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października (edytowane) 16 godzin temu, abtb napisał: pomalowałem wloty powietrza na kolor żółty, wnęki podwozia na kolor szary: 16 godzin temu, Moses napisał: A ten kolor żółty to wynikał z czego? zabezpieczenie antykorozyjne? 16 godzin temu, abtb napisał: Ja to pojęcia nie mam, w związku z czym zalecam kontakt z producentem samolotu. W samolocie tam są kompozytowe kanały dolotowe do silnika ("portki", w modelu ich nie ma). Ta żółtość wynika chyba z koloru kompozytu i nie sięga do samej krawędzi wlotu powietrza. Pierwsze dwie fotki to maszyny lotne, a ostatnia zleżały muzealny. Edytowane 17 Października przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Godzinę temu, Wymysl napisał: A ten kolor żółty to wynikał z czego? zabezpieczenie antykorozyjne? Ja obstawiam że to jest grunt. Niektóre elementy po prostu się gruntuje bez dalszego malowania. Jak się wejdzie do środka belki ogonowej śmigłowca PZL W-3 to też wszystko jest w żółtym gruncie. A czemu żółty? Bo taki był jedynie słuszny w tamtej epoce WŁ-02. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi