abtb Napisano Niedziela o 20:20 Share Napisano Niedziela o 20:20 Wywołany do tablicy @Kon_Bar-owym Jakiem 17, kontynuuję odgrzewanie kotletów czyli modeli dawno temu zrobionych . Krótka historia - pierwszym odrzutowym Jakiem był Jak-15. Na bazie tej konstrukcji postanowiono opracować wersję szkolną. I tak światło dzienne ujrzał Jak-21. Ale niestety, albo i stety, wiedziano już, że samolot z kółkiem ogonowym jest nie perspektywiczny i zbudowano tylko jeden prototyp. Jakowlew Jak-21, gdzieś w ZSRR., lata 40-te XX wieku 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano Niedziela o 21:07 Share Napisano Niedziela o 21:07 Te Jaczki to jednak coś w sobie mają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano Poniedziałek o 04:53 Share Napisano Poniedziałek o 04:53 Odgrzany, ale nadal ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 11:13 Share Napisano Poniedziałek o 11:13 14 godzin temu, abtb napisał: samolot z kółkiem ogonowym jest nie perspektywiczny Ale za to jak fajnie wygląda, podoba się kotlecik . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano Poniedziałek o 12:17 Share Napisano Poniedziałek o 12:17 15 godzin temu, abtb napisał: pierwszym odrzutowym Jakiem był Jak-15 ... nazywany pierwotnie Jak-Jumo, co ślicznie podkreśla "radzieckość" konstrukcji. Modelik wyszedł bardzo ładnie, zwłaszcza jak na zestaw wyjściowy, ale efekt moim zdaniem psuje oszklenie, które A-Model chyba robi z plastiku do szczoteczek do zębów. Pozdrawiam Hubert 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 12:28 Share Napisano Poniedziałek o 12:28 15 godzin temu, abtb napisał: kontynuuję odgrzewanie kotletów To wiadomo nie od dziś, że każdy kotlet jest lepszy niż najlepszy wegański szajs... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Poniedziałek o 16:22 Share Napisano Poniedziałek o 16:22 Kotlet jaki jest każdy widzi. Fajny jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Poniedziałek o 18:17 Share Napisano Poniedziałek o 18:17 Ej ja go juz chyba na forum widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 18:56 Autor Share Napisano Poniedziałek o 18:56 33 minuty temu, Moses napisał: Ej ja go juz chyba na forum widziałem A przeczytałeś wstęp? Wyraźnie napisałem, że to "odgrzewany kotlet". Dokonuję "ewakuacji" zbiorów i przy okazji nowych galerii cykam fotki swoim starym modelom - uważam, że zasługują na dobre foty a nie jakieś ciemne i słabe. Nawet jestem zdziwiony że ten Jak za chwilę będzie "miał się lepiej" w komentarzach niż "świeży" SBLim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Środa o 13:11 Share Napisano Środa o 13:11 Pamiętam tego Jaka i ciesze się ze znów mogę go oglądać w lepszej odsłonie Tak, te redany mają swój urok. Jak patrzę na kółko ogonowe, w szczególności przy takim układzie napędu - to były prawdziwe HotWheels Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi