abtb Posted November 2 Share Posted November 2 Wywołany do tablicy @Kon_Bar-owym Jakiem 17, kontynuuję odgrzewanie kotletów czyli modeli dawno temu zrobionych . Krótka historia - pierwszym odrzutowym Jakiem był Jak-15. Na bazie tej konstrukcji postanowiono opracować wersję szkolną. I tak światło dzienne ujrzał Jak-21. Ale niestety, albo i stety, wiedziano już, że samolot z kółkiem ogonowym jest nie perspektywiczny i zbudowano tylko jeden prototyp. Jakowlew Jak-21, gdzieś w ZSRR., lata 40-te XX wieku 10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
McSimus Posted November 2 Share Posted November 2 Te Jaczki to jednak coś w sobie mają 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_Bar Posted November 3 Share Posted November 3 Odgrzany, ale nadal ładny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted November 3 Share Posted November 3 14 godzin temu, abtb napisał: samolot z kółkiem ogonowym jest nie perspektywiczny Ale za to jak fajnie wygląda, podoba się kotlecik . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted November 3 Share Posted November 3 15 godzin temu, abtb napisał: pierwszym odrzutowym Jakiem był Jak-15 ... nazywany pierwotnie Jak-Jumo, co ślicznie podkreśla "radzieckość" konstrukcji. Modelik wyszedł bardzo ładnie, zwłaszcza jak na zestaw wyjściowy, ale efekt moim zdaniem psuje oszklenie, które A-Model chyba robi z plastiku do szczoteczek do zębów. Pozdrawiam Hubert 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted November 3 Share Posted November 3 15 godzin temu, abtb napisał: kontynuuję odgrzewanie kotletów To wiadomo nie od dziś, że każdy kotlet jest lepszy niż najlepszy wegański szajs... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted November 3 Share Posted November 3 Kotlet jaki jest każdy widzi. Fajny jest. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted November 3 Share Posted November 3 Ej ja go juz chyba na forum widziałem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 3 Author Share Posted November 3 33 minuty temu, Moses napisał: Ej ja go juz chyba na forum widziałem A przeczytałeś wstęp? Wyraźnie napisałem, że to "odgrzewany kotlet". Dokonuję "ewakuacji" zbiorów i przy okazji nowych galerii cykam fotki swoim starym modelom - uważam, że zasługują na dobre foty a nie jakieś ciemne i słabe. Nawet jestem zdziwiony że ten Jak za chwilę będzie "miał się lepiej" w komentarzach niż "świeży" SBLim 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted November 5 Share Posted November 5 Pamiętam tego Jaka i ciesze się ze znów mogę go oglądać w lepszej odsłonie Tak, te redany mają swój urok. Jak patrzę na kółko ogonowe, w szczególności przy takim układzie napędu - to były prawdziwe HotWheels Pozdr ww 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts