Szydercza Gała Napisano 18 Lipca Autor Share Napisano 18 Lipca Czemu ja widzę tam niepomalowany poklad? To jakaś nowa nieznana koncepcja? Ciekaw jestem co wyjdzie z takiego niekonwencjonalnego podejścia do jednego z fundamentalnych praw malowania statkUF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca 7 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Czemu ja widzę tam niepomalowany poklad? Bo macie młodzieńcze, sokole spojrzenie. Pokład będzie malowany (a właściwie już jest). Nie biespakojties'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca 10 godzin temu, Szydercza Gała napisał: To jakaś nowa nieznana koncepcja? antykoncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca 11 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Czemu ja widzę tam niepomalowany poklad? To jakaś nowa nieznana koncepcja? Ciekaw jestem co wyjdzie z takiego niekonwencjonalnego podejścia do jednego z fundamentalnych praw malowania statkUF Ale wyhaczył! Napięcie wzrosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Lipca Super Moderator Share Napisano 21 Lipca W dniu 5.05.2026 o 22:19, socjo1 napisał: Są dwie osłony boforsa, otwarta i zamknięta. W sumie to nie wiem której użyć, bo mam tylko jedno zdjęcie na którym gó.no widać. Jak użyje zamkniętej to popełnię jakiś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Lipca Autor Share Napisano 21 Lipca Jeżeli jej na zdjeciu nie widac, to użyj tej ktora bardziej ci sie podoba. Obie występowały i to w wielu konfiguracjach i odmianach. Upewnij sie tylkoze nie ma więcej zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Lipca Super Moderator Share Napisano 21 Lipca To są wszystkie zdjęcia jakie udało mi się znaleźć w czeluściach internetu. Nic konkretnego na nich nie widać. Nie wiem dlaczego na drugim i trzecim zdjęciu numer jest w innym miejscy niż na pierwszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Lipca Autor Share Napisano 21 Lipca No to jestes kryty, rób co chcesz. Ten numer zmieniał swoje miejsce z upływem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lipca Super Moderator Share Napisano 22 Lipca Dobry wieczór. Projekt czas zacząć, lepiej później niż wcale. "Ostatnie chwile" taka nazwa przychodzi mi na myśl, gdy w głowie wizualizuję sobie to co chce osiągnąć na podstawce z modelem. Na początek podstawka Osłona Boforsa Wyciąłem pierścienie, pas do którego będą przymocowane i oszlifowałem te elementy c.d.n. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Lipca Share Napisano 22 Lipca (edytowane) 31 minut temu, jawkers napisał: "Ostatnie chwile" taka nazwa przychodzi mi na myśl, gdy w głowie wizualizuję sobie to co chce osiągnąć.... "ostatnie chwile" okrętu czy "ostatnie chwile" modelarza ? EDIT ------- SORRY - nie mogłem się powstrzymać Edytowane 22 Lipca przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca (edytowane) 14 godzin temu, jawkers napisał: Dobry wieczór. Dobry wieczór. Jak widać, niemal cztery miesiące po jego zakończeniu, projekt na dobre się rozpoczyna. Świadczy o tym przybywająca liczba rąk na pokładzie, co niewątpliwie cieszy. W tej sytuacji należy uznać, że Kolega SzG popełnił falstart nie tylko przedwcześnie wyrywając się z linii początkowej, ale również - w sposób niczym nieuzasadniony - kończąc swą pracę. Dlatego zwracam się do Kolegi o rozważenie ponownego startu z kolejnym modelem w imię sprawiedliwości dziejowej oraz w celu wyrównania szans. Przy okazji lepszej jakości zdjęcia burt i pomalowany pokład. Edytowane 23 Lipca przez zaruk 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca 38 minut temu, zaruk napisał: .... i pomalowany pokład.... w końcu Kierownik będzie mógł spać spokojnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lipca Super Moderator Share Napisano 23 Lipca 23 godziny temu, M.A.V. napisał: "ostatnie chwile" okrętu czy "ostatnie chwile" modelarza ? Nie no modelarz ma dużo chęci, lecz mało czasu tak że, jeszcze nie nadchodzą moje ostatnie chwile w modelarstwie. 10 godzin temu, zaruk napisał: Jak widać, niemal cztery miesiące po jego zakończeniu, projekt na dobre się rozpoczyna. Panie i Panowie projekt rozpoczynamy w styczniu, a startujemy z relacjami w czerwcu. Dobra lecim dalej. Tyle w tym temacie mam do powiedzenia. Jeszcze muszę zaślepić tą szczelinę czymś. Wstawię tam chyba kawałek blaszki. Co się nakląłem to moje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Lipca Autor Share Napisano 23 Lipca No i o tym mowilem kolego Marcinie, polery, półkluzy, łamacz fali, to wszystko nie bylo w kolorze pokladu, tylko w kolorze burt.... zaś znowu maskowanieo, albo malowanie.. tfu... pYndzlem... KErownik widze w ogole se bimba i nic a nic swoim woYskiem nie kEruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca 26 minut temu, Szydercza Gała napisał: No i o tym mowilem kolego Marcinie, polery, półkluzy, łamacz fali, to wszystko nie bylo w kolorze pokladu Dziękuję za ojcowskie napomnienie. Macie rację, jak zwykle, co tu gadać. Będzie poprawione. Czasu jeszcze trochę zostało, mam nadzieję. Medycyna czyni postępy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lipca Super Moderator Share Napisano 25 Lipca Witam. Wczoraj przekroczyłem granicę. Chodzi o moment, kiedy jest już coś super zrobione, ale ty chcesz jeszcze żeby było suprowiej i to robisz. I po tym zabiegu okazuje się, że zamiast wyglądać suprowiej, to jest wszystko spierniczone i nie masz już sił by to naprawiać bo będzie to wyglądało jak ty po całonocnej imprezie i godzinie snu. Tak miało być z osłoną boforsa. Już mi się nie chce z nią bawić, więc pójdę na łatwiznę i ją wydrukuję. Wydrukuję też torpedę Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Torpedę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lipca Super Moderator Share Napisano 25 Lipca 3 minuty temu, zaruk napisał: Torpedę? Tak torpedę. Moja jednostka została zatopiona, najprawdopodobniej przez torpedę z włoskiej jednostki. Historycy się spierają, jedni mówią, że to była torpeda, a drudzy, że mina morska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lipca Super Moderator Share Napisano 25 Lipca Wydruki gotowe, świeżo po utwardzaniu. Rozmiarami są identyczne jak te z blaszki. Jutro wrzucę jak wyglądają pomalowane, będzie lepsze odniesienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca Ta torpeda to jest troche nie teges... stateczniki maja taka sama średnicę jak reszta, inaczej latałaby po wyrzutni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Lipca Super Moderator Share Napisano 26 Lipca Witam. 11 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Ta torpeda to jest troche nie teges... stateczniki maja taka sama średnicę jak reszta, inaczej latałaby po wyrzutni ... Tak Wilku morski, już wyjaśniam. Jako że ze mnie Górski szczur lądowy, nie przywiązałem do tego tak dużej uwagi, tylko wymiary ściągnąłem i przeskalowałem. Walec, zaokrąglenie, stożek i odręcznie stateczniki. Bez jakiś 100% podobieństw, ponieważ i tak będzie prawie niewidoczna, a przynajmniej te stateczniki. Ale dziękuje za uwagę Spiłuję te stateczniki, gdyż to w sumie logiczne że stateczniki te nie są rozkładane i nie mogą przekraczać średnicę torpedy. Osłona pomalowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Rozumiem, że to będzie jakaś dioramka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Lipca Super Moderator Share Napisano 26 Lipca Godzinę temu, zaruk napisał: Rozumiem, że to będzie jakaś dioramka? Może dioramka to za dużo powiedziane, bardziej chyba vinetka. Po prostu model z podstawką. Tylko takie mam zbudowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Lipca Autor Share Napisano 26 Lipca Podstawek to słuszna koncepcja. Ciekawym jak rozwinie sie sytuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano Piątek o 08:45 Share Napisano Piątek o 08:45 No witam witam Biurko zmenilo wystrój na kolejne x albo xx miesięcy Zaczynamy zbawe od początku: podestawek, ramka, glinka... wymiary podstawki identyczne jak w S100 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi