socjo1 Napisano Poniedziałek o 07:52 Napisano Poniedziałek o 07:52 28 minut temu, jawkers napisał: Składałem to z blaszki, odwrotnie zagiąłem. Chciałem poprawić ale blaszka jest tak cienka, że po prostu podczas wyginania w drugą stronę się połamała na każdym zgięciu. Próbowałem to ratować, ale wyglądało to nieakceptowalnie. Było powyginane i brzydkie, dlatego wylądowało w koszu na śmieci. O drugiej wersji nic nie wiem i dla tego użyłem tego elementu z Seeda Jednak bym tego tak nie zostawiał. Wypiłuj z profilu plastikowego kształt zejściówki i przyklej jakiekolwiek fototrawione drzwiczki. Albo dolep z płytek dół do tego wentylatora (po jego odczepieniu) i obrób, a następnie dodaj drzwiczki. Jak Ci się chce bawić, to mozna zrobić też wersję z drutu, pokrytą szmatą. Ja parę razy w swoich modelach taką robiłem. Na nadbudówce przed banderą: 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano Poniedziałek o 08:34 Autor Napisano Poniedziałek o 08:34 No przecież po to na blaszce jest sam stelaż, żeby go pokryć szmatOM Kyrjeelejson LUDZIE.... 1 Cytuj
zaruk Napisano Poniedziałek o 12:16 Napisano Poniedziałek o 12:16 On się wygina od samego patrzenia.... 2 Cytuj
Szydercza Gała Napisano Poniedziałek o 12:49 Autor Napisano Poniedziałek o 12:49 Chyba Ty Bo to jest prawdziwe modelarstwo a nie jakieśtam latałki czy pełzaki, nie ma miENtkiej gry 1 Cytuj
M.A.V. Napisano Poniedziałek o 15:03 Napisano Poniedziałek o 15:03 (edytowane) ja wiem że i tak dobrze jest, że takie uwagi teraz a nie w galerii końcowej ale żeby tak od razu pałką po grzbiecie.... kolega się zrazi, morale mu spadnie i ucieknie ze stoczni.... @jawkers dobrze Ci idzie i pamiętaj że @zaruk już wcześniej słusznie zauważył : W dniu 7.05.2026 o 09:33, zaruk napisał: Coś czułem, że to będzie przemocowy projekt... EDIT ----------------- 6 godzin temu, Szydercza Gała napisał: No przecież po to na blaszce jest sam stelaż, żeby go pokryć szmatOM Kyrjeelejson LUDZIE.... to nie takie proste, w wersji szmato-stelażowej bez drzwi trzeba jeszcze dziurkę wyrżnąć i zrobić listwę obrzeżową z hipsu 8 godzin temu, jawkers napisał: ....dlatego użyłem tego elementu z Seeda... tak w ogóle to ten element to jest chińska dywersja bo producent twardo stwierdził że tu jest wentylacja i nawet dał blaszkę w kratką.... ale to że tu była zejściówka pod pokład to nie ma żadnych wątpliwości patrząc na foty z epoki... Tu na szybko znalazłem nawet taką z otwartymi drzwiami : Edytowane Poniedziałek o 15:30 przez M.A.V. 1 Cytuj
socjo1 Napisano Poniedziałek o 18:31 Napisano Poniedziałek o 18:31 Panie Zbychu, trochę już Pan abstra:bip:esz od układu odniesienia z tą listwą obrzeżową z pipsu... To jest 1/350, a nie 1/48... Jaką dziurkę? Przecież tam jest właz, można go sobie w ostateczności zamarkować płytką plastikową albo kawałkiem blaszki. Że stelaż wygląda na bardzo wiotki, to się zgadzam. Więc jak się nie uda, to albo drut, albo szlifowanie profilu, albo... Na szczęście, w tym przypadku prawidłowych dróg prowadzących do celu jest kilka. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano Poniedziałek o 21:16 Super Moderator Napisano Poniedziałek o 21:16 12 godzin temu, Szydercza Gała napisał: No przecież po to na blaszce jest sam stelaż, żeby go pokryć szmatOM Kyrjeelejson LUDZIE.... Dzięki za wyjaśnienie. Ja myślałem, że to jest ten stelaż co pontony ratunkowe się do niego przymocowuje. Dorobi się to wyjście. Cytuj
zaruk Napisano Poniedziałek o 21:24 Napisano Poniedziałek o 21:24 2 godziny temu, socjo1 napisał: Panie Zbychu, trochę już Pan abstra:bip:esz od układu odniesienia z tą listwą obrzeżową z pipsu... To jest 1/350, a nie 1/48... Moim zdaniem Kolega Zbyszek pokazuje słuszną, pozbawioną zgniłych kompromisów, drogę. 1 Cytuj
socjo1 Napisano Poniedziałek o 21:27 Napisano Poniedziałek o 21:27 1 minutę temu, zaruk napisał: Moim zdaniem Kolega Zbyszek pokazuje słuszną, pozbawioną zgniłych kompromisów, drogę. Tak, Zbyszek podąża nią już chyba ósmy miesiąc. (przepraszam.... ) 1 Cytuj
zaruk Napisano Poniedziałek o 21:28 Napisano Poniedziałek o 21:28 1 minutę temu, socjo1 napisał: Tak, Zbyszek podąża nią już chyba ósmy miesiąc. (przepraszam.... ) Niedługo więc rozwiązanie 1 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano Poniedziałek o 21:29 Autor Napisano Poniedziałek o 21:29 byleby sie tylko nie okazało że OSTATECZNE.... 1 Cytuj
M.A.V. Napisano Poniedziałek o 21:31 Napisano Poniedziałek o 21:31 (edytowane) wierzcie mi Panowie robię co mogę - na razie obskrobałem kadłub i tak leżakuje w pudle od czerwca.... nawet nie ma co pokazywać EDIT ----- w sensie greka , bo SEEDa zostawiam na razie na lepsze czasy Edytowane Poniedziałek o 21:32 przez M.A.V. Cytuj
socjo1 Napisano Poniedziałek o 22:12 Napisano Poniedziałek o 22:12 40 minut temu, M.A.V. napisał: bo SEEDa zostawiam na razie na lepsze czasy Lepsze, psze Pana, to już były. Lada chwila to i okaże się, że i igły też kiedyś miały większe oczka... Cytuj
M.A.V. Napisano Wtorek o 06:40 Napisano Wtorek o 06:40 8 godzin temu, socjo1 napisał: Lepsze, psze Pana, to już były. Lada chwila to i okaże się, że i igły też kiedyś miały większe oczka... nie powinienem czytać takich komentarzy.... ...miałem przez to mokry sen ----> wizję bycia skazanym na Jajmota w 1/200 3 Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano Czwartek o 20:45 Super Moderator Napisano Czwartek o 20:45 Pierwsza "zejściówka" wyszła jak by była wyciosana z kamienia, dlatego poprawiłem i zrobiłem drugą. 5 Cytuj
M.A.V. Napisano wczoraj o 15:40 Napisano wczoraj o 15:40 jak to mawia naczelny szyderca forum : ZUCH ! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi