Jump to content

Tygrys II Autsajder

rollingstones
 Share

Recommended Posts

Po pierwsze to Wielkie Gratulaje.

Fajnie, ze robisz takie klimatyczne podstawki, super wojenny klimat oddaja. Kiedys czytalem jakies wspomnienia zolnierzy wlasnie z takiego wycietego zbombardowanego lasu.

Pieknie zrobione te lisciasto-blotno-galeziaste podloze.

Naprawde nie widzialem jeszcze podstawki w takim stylu.

Chyba przetarles szlak, albo ja slabo modelarski net przegladam.

Fakt nad figurkami musisz jeszcze troche popracowac ale i tak nie jest zle.

Ciezko spotkac uniwersalnych modelarzy, to znaczy modelarz od idealnych figurek, modeli i podstawek jednoczesnie.

Powstrzymywalem sie zeby cos napisac przed zakonczeniem projektu i juz wiem ze dobrze zrobilem.

Ale:

Zdjecia o wiele lepsze, niz te od Hetzera. Tlo nie wali juz tak po oczach.

Choc musze napisac ze zdjecia idealnie nie sa, ale sa dobre.

Troszke pusto z jednej strony podstawki, no ale to juz chyba jest moje zboczenie.

W sumie to chcialbym ustrzelic ten model moim FUJI 4 MPX.

Bo jest co fotografowac.

Ciesze sie rowniez, ze jestes zadowolony.

Wiec pocieszmy sie razem

Kiedys pytales o fotomontarze.

Zrobilem takie cos.

Tlo to fotka z netu, dlatego tez jest taka mala.

Zdjecie ciemne bo to zachod slonca jest.

Bardziej oddaje klimat, aniezeli pokazuje sam model.

Pozdrawiam i zapuszczam sobie Autsajdera na You Tube.

fototigeryd8.jpg

przepraszam, jesli to pytanie bylo juz zadane w watku warsztatowym, ale czemu lufa nie jest pokryta kamuflazem?

Wedlug Niemieckich pancerniakow taka lufa bardziej zlewala sie z otoczeniem, czyli przypominala pien lub galezie drzew.

Ot tyle w tym temacie.

Model bardzo fajny, wszystko mi się podoba.

przepraszam, jesli to pytanie bylo juz zadane w watku warsztatowym, ale czemu lufa nie jest pokryta kamuflazem?

Lufa jest właściwego koloru. Bardzo często niemieckie czołgi końca wojny posiadały lufę właśnie w takim kolorze, a nie w kamo.

bardzo ładny! wszystko realistycznie zrobione... jedynie oczy figuranta mogłyby być wyraźniejsze ale to szczegół. tak więc nie czepiając się szczegółów - z przyjemnością zobaczę go na żywo na jakiejś wyatawie (daj znać!). no i nabrałem apetytu na coś podobnego :-) pozdrawiam.

Cieszę się że wam się podoba,

Andrzej -oczka na żywo są wyrażniejsze- figura jest tak ustawiona że ciężko ze statywu zrobić zdjęcie mordki - daszek czapki rzuca cień a pod innym kątem zasłania lufa twarz.

Roobert - drzewa to mix korzeni i jakiś gałązek z parku. korznie przyklajałem do gałązek i zadziałało

Seb, sam model już "ozłociłem" gdzie indziej, ale jednego nie powiedziałem. Swoimi pracami wzbudzasz nie tylko czysto estetyczny zachwyt, ale i uczucia (z tych lepszych, piękniejszych). I chyba to jest najważniejsze w Twojej twórczości, że nawet jak laik patrzy, to widzi coś więcej niż zwykłe "modeliki" (w moim mniemaniu obraźliwe określenie na modele, ciągle je słyszę). Tylko Ci za to pogratulować .

Sebastian po zmniejszeniu zdjec trzeba zrobic wyostrzanie.

Wklejam dwie fotki. Przed i po wyostrzeniu.

Otworz sobie w jakims proglamie do przegladania fotek i pozmieniaj w przod i wtyl, a zuwazysz roznice.

Generalnie zdjecia po zmniejszeniu trzeba wyostrzac, to wiem jeszcze z forum fotograficznego.

PRZED WYOSTRZENIEM

dsc03211ln6.jpg

PO WYOSTRZENIU

dsc03211sharpenpg6.jpg

Ps. Rozjasnione zdjecia lepsze wiecej kolorow sie pokazalo.

Pozdrawiam.

tło nie przewszkdza - żle ustawione parametry światła(typ oświetlenia)

Sebastian, ile żródeł światła dałeś?

Jeśli minimum dwa, to obniż nieco kąt naświetlania, żeby było widac podwozie.

Acha i jak ustawiasz dioramke to patrz na to przez "wizjer" aparatu, wtedy widać co pstrykasz;)