rollingstones Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 (edytowane) Wreszcie koniec. Choć jak na mnie i tak się wyrobiłem ekspresowo . W sumie to mi się podoba. Dziękuję wszystkim za rady. Zapraszam do komentowania Edytowane 25 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Co tu komentować. Podłoże wygląda jak prawdziwe, model robi duże wrażenie. No może figurant mógłby mieć troszkę ciemniejsze spodnie. Gratuluję bardzo udanej podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 O w mordę!!! Wielce zacne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Świetny grunt i panzer. Z jakiego drzewa użyłeś gałązek? Bardzo realistycznie wyglądają pniaki i gałęzie wokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Zacytuje: "moc wyborne" :P Z tego co wiem to fotki robił Twój kolega fotograf, ale czy nie są one ciut za ciemne? Te z warsztatu wydają mi sie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Super model. Cały czas podpatrywałem wątek warsztatowy i jestem pełen podziwu. Podłoże idealne, nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Znakomite Sebastianie! Wprawdzie fotki ciemne, ale chyba nawet troszkę klimatu dodają Jest się od kogo uczyć. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 przepraszam, jesli to pytanie bylo juz zadane w watku warsztatowym, ale czemu lufa nie jest pokryta kamuflazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Po pierwsze to Wielkie Gratulaje. Fajnie, ze robisz takie klimatyczne podstawki, super wojenny klimat oddaja. Kiedys czytalem jakies wspomnienia zolnierzy wlasnie z takiego wycietego zbombardowanego lasu. Pieknie zrobione te lisciasto-blotno-galeziaste podloze. Naprawde nie widzialem jeszcze podstawki w takim stylu. Chyba przetarles szlak, albo ja slabo modelarski net przegladam. Fakt nad figurkami musisz jeszcze troche popracowac ale i tak nie jest zle. Ciezko spotkac uniwersalnych modelarzy, to znaczy modelarz od idealnych figurek, modeli i podstawek jednoczesnie. Powstrzymywalem sie zeby cos napisac przed zakonczeniem projektu i juz wiem ze dobrze zrobilem. Ale: Zdjecia o wiele lepsze, niz te od Hetzera. Tlo nie wali juz tak po oczach. Choc musze napisac ze zdjecia idealnie nie sa, ale sa dobre. Troszke pusto z jednej strony podstawki, no ale to juz chyba jest moje zboczenie. W sumie to chcialbym ustrzelic ten model moim FUJI 4 MPX. Bo jest co fotografowac. Ciesze sie rowniez, ze jestes zadowolony. Wiec pocieszmy sie razem Kiedys pytales o fotomontarze. Zrobilem takie cos. Tlo to fotka z netu, dlatego tez jest taka mala. Zdjecie ciemne bo to zachod slonca jest. Bardziej oddaje klimat, aniezeli pokazuje sam model. Pozdrawiam i zapuszczam sobie Autsajdera na You Tube. przepraszam, jesli to pytanie bylo juz zadane w watku warsztatowym, ale czemu lufa nie jest pokryta kamuflazem? Wedlug Niemieckich pancerniakow taka lufa bardziej zlewala sie z otoczeniem, czyli przypominala pien lub galezie drzew. Ot tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 zaczynam być zazdrosny(coś pociska w dołku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Co za podłoże, co za figurka!! Co za tank! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Model bardzo fajny, wszystko mi się podoba. przepraszam, jesli to pytanie bylo juz zadane w watku warsztatowym, ale czemu lufa nie jest pokryta kamuflazem? Lufa jest właściwego koloru. Bardzo często niemieckie czołgi końca wojny posiadały lufę właśnie w takim kolorze, a nie w kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 bardzo ładny! wszystko realistycznie zrobione... jedynie oczy figuranta mogłyby być wyraźniejsze ale to szczegół. tak więc nie czepiając się szczegółów - z przyjemnością zobaczę go na żywo na jakiejś wyatawie (daj znać!). no i nabrałem apetytu na coś podobnego :-) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Cieszę się że wam się podoba, Andrzej -oczka na żywo są wyrażniejsze- figura jest tak ustawiona że ciężko ze statywu zrobić zdjęcie mordki - daszek czapki rzuca cień a pod innym kątem zasłania lufa twarz. Roobert - drzewa to mix korzeni i jakiś gałązek z parku. korznie przyklajałem do gałązek i zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Ech męczysz te kotki, męczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 czak45, jakie piękny romantyczny widok stworzyłeś, szacun dla Ciebie i Seby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Miodnie Ci to wyszło! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Jeszcze raz dziękuję Rozjaśniłem kilka zdjęć - lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Głupio zaglądać a nic nie mówić więc: 1. Model klasa 2. Podstawka jeszcze lepiej 3. Figurka, widze postęp w porównaniu do tego co widziałem w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Seb, sam model już "ozłociłem" gdzie indziej, ale jednego nie powiedziałem. Swoimi pracami wzbudzasz nie tylko czysto estetyczny zachwyt, ale i uczucia (z tych lepszych, piękniejszych). I chyba to jest najważniejsze w Twojej twórczości, że nawet jak laik patrzy, to widzi coś więcej niż zwykłe "modeliki" (w moim mniemaniu obraźliwe określenie na modele, ciągle je słyszę). Tylko Ci za to pogratulować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Kur...de piękny po prostu, śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Sebastian po zmniejszeniu zdjec trzeba zrobic wyostrzanie. Wklejam dwie fotki. Przed i po wyostrzeniu. Otworz sobie w jakims proglamie do przegladania fotek i pozmieniaj w przod i wtyl, a zuwazysz roznice. Generalnie zdjecia po zmniejszeniu trzeba wyostrzac, to wiem jeszcze z forum fotograficznego. PRZED WYOSTRZENIEM PO WYOSTRZENIU Ps. Rozjasnione zdjecia lepsze wiecej kolorow sie pokazalo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 koledzy - zróbcie mi prezent na gwiazdkę i oceńcie nowe zdjęcia - zakupiłem nowe oświetlenie i chcę wiedzieć czy to ja jestem tak nędznym fotografem czy wina leży gdzie indziej. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Jest super Nie wiem tylko czy nie za bardzo wali po oczach to niebieskie tło. Ale sama dioramka prezentuje się ... Gewelbte Cymes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 tło nie przewszkdza - żle ustawione parametry światła(typ oświetlenia) Sebastian, ile żródeł światła dałeś? Jeśli minimum dwa, to obniż nieco kąt naświetlania, żeby było widac podwozie. Acha i jak ustawiasz dioramke to patrz na to przez "wizjer" aparatu, wtedy widać co pstrykasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi