tornado Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Witam wszystkich w moim nowym temacie Wczoraj postanowiłem zabrać się za kolejny samolot. Tym razem padło na Mustanga ze stajni airfixa w jedynie słusznej skali 1:24. Model samolotu to P-51 D Mustang Big Beautiful Doll , a oto oryginał: pudło: Jak do tej pory powycinałem trochę części z ramek , niektóre posklejałem do kupy i przygotowałem do ewentualnego szpachlowania. Niestety musiałem obiecać żonie, że do końca świąt nie tknę aerka, dlatego przez ten czas postaram się przygotować wszystko do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Siadam w pierwszym rzędzie i oglądam I znowu błagam , tylko nie na naczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 No fajny duży samolocik. Z chęcią czasem zajrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 I ja będę śledził No i dołączam się do prośby Artura ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 I znowu błagam , tylko nie na naczepie No i dołączam się do prośby Artura ;) Nie ma obawy, samolot będzie cały i stał na jakimś lotnisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Uffff No dzięki wielkie. A obok w całości stanie Spit Mk Vb i scenka z pokazów aż miło Sorry , samoloty na naczepach kojarzą mi się ze złomowaniem.Prędzej przeboleję Harriera na naczepie niż Mustanga i Spita Zwłaszcza Spita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 w razie czego służę zdjęciami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 w razie czego służę zdjęciami: Dzięki Zdjęć u mnie mnogo ale przydały by się fotki wnętrza kabiny i silnika tego konkretnego samolotu bo innych mam trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Niestety musiałem obiecać żonie, że do końca świąt nie tknę aerka Ach.. te żony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 mówisz masz niestety narazie tylko zdjęcia a szybko machnołem jak co to zeskanuje żeby były w lepszej jakości: zdjęcia pochodzą z tej książki: i większośc zdjęc znajdujących sie w środku pochodzi z maszyny której model robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Życzę powodzenia. Będę tu zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Fajny modelik. Życze miłego sklejania A jakie to ma wymiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 mówisz masz niestety narazie tylko zdjęcia a szybko machnołem jak co to zeskanuje żeby były w lepszej jakości: Takich zdjęć nie posiadam, w takim razie bardzo bym prosił o skany na tornado30@wp.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Co nieco na PW zostawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Siadam w pierwszym rzędzie i kibicuje. Nie myślałeś nad kupnem Me 109 E w 1:24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swistak1541804957 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Bardzo ładnie się zapowiada. Też od czasu do czasu zajrzę. Mam tylko jedną małą uwagę co do następnych fotek, a mianowicie chodzi o tło. Każdy się ze mną zgodzi, że ładniej by to wyglądało na ciemniejszym tle, gdyż tak widzimy białe części na białej kartce i na dodatek od części odbija się światło. Takie to troszkę rażące po oczach. Ogólnie wszystko super, tyko właśnie jakby kolejne fotki robić na ciemnym brystolu (np. czarnym) Powodzenia w sklejaniu Bartek Witowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Ja również dołączam się do relacji, powinien wyjść ładny duży model. Tylko zaciekawiony jestem jakością zestawu, gdyż te airfixy które sklejałem nie były najlepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 A jakie to ma wymiary?? Długość 409mm, rozpiętość skrzydeł 469mm. Co nieco na PW zostawiłem Dzięks Nie myślałeś nad kupnem Me 109 E w 1:24? Jakoś nie przepadam za tym samolotem natomiast w planach mam zakup Junkersa Ju 87 Stuka, oczywiście w 1:24. Mam tylko jedną małą uwagę co do następnych fotek, a mianowicie chodzi o tło. Każdy się ze mną zgodzi, że ładniej by to wyglądało na ciemniejszym tle, gdyż tak widzimy białe części na białej kartce i na dodatek od części odbija się światło. Takie to troszkę rażące po oczach. Ogólnie wszystko super, tyko właśnie jakby kolejne fotki robić na ciemnym brystolu (np. czarnym) Ze względu na duże rozmiary elementów zdjecia robię na białym płótnie, ale faktycznie muszę pomyśleć nad jakimś kolorowym tłem Tylko zaciekawiony jestem jakością zestawu, gdyż te airfixy które sklejałem nie były najlepszej jakości. Nie jestem znawcą w tej tematyce - po dłuuuugiej przerwie skleiłem dopiero jeden samolot, t.j. Harriera z airfixa i jak dla mnie jest całkiem ok. W P-51 jak narazie też wszystko do siebie ładnie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 hej Tornado. Na cywilach Cie nie ma to cie tu przywiało.hehe. Mam ksiazeczke Billa Gunstona "słynne samoloty P-51 Mustang" to jak chcesz to ci wysle a jak nie to Zbiegu bedzie dzis u mnie na kawie to mu dam do scanowania co poterzeba...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 hej Tornado. Na cywilach Cie nie ma to cie tu przywiało.hehe. Mam ksiazeczke Billa Gunstona "słynne samoloty P-51 Mustang" to jak chcesz to ci wysle a jak nie to Zbiegu bedzie dzis u mnie na kawie to mu dam do scanowania co poterzeba...pozdrawiam. Jak to nie ma a to co viewtopic.php?p=170614#170614 Za książkę narazie dziękuję - dzięki kolegom z forum i netowi mam juz tyle materiałów, że głowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Święta minęły, a wiec znowuż zabrałem się za model Silnik już wstępnie pomalowany, muszę poprawić jeden wydech (lewa strona) bo uszczerbił mi się Będzie jeszcze troche dodtatkowych przewodów (narazie silnik jest z "pudła"), ale to dopiero jutro bo skończył mi się zapas kleju CA. Na fotce oryginału silnik ma pomalowane niektóre elementy na kolor niebieski - prawdopodobnie wymienione przy remoncie Jakoś nie wyobrażam sobie tego aby w takim kolorze były montowane seryjnie, a więc pomlowałem go tak jak w innych samolotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Widzę, że się końca świąt doczekac nie mogłeś Jak wyglądają kalki? Da się z nich cuś użyc - o ile, oczywiście , będziesz używał zestawowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Raczej nie mam innego wyjścia jak użyć kalek z zestawu. Jeżeli nawet pobawił bym się z maskowaniem i malowaniem szachownic, to i tak wątpię abym dał sobie radę z sfastykami i napisem Big Beautful Doll Fotka z arkuszem kalkomani z netu - moje wygladają lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Andrzeju lalka jest oklepana ;) jest kilka inych fajnych kalek 1-24 na us ebaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Wiem że są dostepne inne kalki - przeglądałem je zanim kupiłem model, ba nawet planowałem zrobić mustanga w polskich barwach, ale te z pudła jakoś najbardziej przypadły mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi