skarczu Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Przedstawiam model samolotu PWS-10, który był pierwszym myśliwcem polskiej konstrukcji, wprowadzonym do seryjnej produkcji. Wszedł do służby w Polskim Lotnictwie w 1932r. Model wykonany w technologii druku 3d, bogaty w szczegóły i dobrze spasowany. Miałem małe problemy przy montażu, głównie spowodowane koniecznością użycia kleju CA. No cóż - brak wprawy. Dla mnie najsłabszą częścią zestawu były kalkomanie (widoczny raster i przesunięcia przy niektórych drobnych napisach), które częściowo resztkami od PZL P.7 Army. Jak na pierwszy szmatopłat jestem jednak zadowolony. Myślę, że w przyszłości sięgnę jeszcze po jakiś model od Lukgraph - może PWS-26??? Link do WARSZTATU Zapraszam do galerii PWS-10, nr.1, 11-T, 141 Eskadra Myśliwska, 4 Pułk Lotniczy, Toruń 1934r. I jeszcze trochę wnętrza 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Ekstra ajabym kolor bazowy zróżnicował, bo trochę płasko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Świetny model, bardzo się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Z przyjemnością oglądam model siedząc właśnie w Białej Podlaskiej, czyli mieście, gdzie powstawał oryginał. Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi