Skocz do zawartości

Messerschmitt Bf-110F-4 Aeronautica Regala Romana Eduard 1:72

Xmen

Rekomendowane odpowiedzi

Skończony( prawie).

Model ma przedstawiać jeden z dziewięciu kupionych przez Rumunię Bf-110 F4.Jedyny który miał rumuńskie oznaczenia.Reszta latała w oznakowaniu Luftwaffe.Z tego co mi wiadomo są tylko trzy zdjęcia tej maszyny zrobione po rozbiciu na lotnisku.

Zdjęć tylko tyle bo padły baterie w aparacie.

Ps.Mam nadzieję że szanowne grono mi wybaczy że zdjęcia zrobione przed wymianą radaru.Brakuje też jednego elementu ale będzie założony dopiero jak wymienię anteny.

eWQaHAnh.jpg

EJFnsJPh.jpg

MTi5lYhh.jpg

nd5LaFJh.jpg

h1968Gnh.jpg

xy6wxiYh.jpg

• Like 11

Narzekałem w warsztacie że malowanie nudne, ale w sumie wygląda fajnie. Weathering na plus, nie nachalny, ciemny wash nie boje po oczach. Szkoda że jeszcze nie popracowałem nad Kopciem, trochę jednolity wyszedł. 

• Thanks 1

9 minut temu, jachud3 napisał:

Elegancki Mietek :super: myślę, że warto by było jeszcze ponacinać krzyże na liniach podziału, bo trochę nie siadły. Jestem fanem kopcia na ogonie 👌🏻

Uwierz że są ponacinane.Słabo to widać na zdjęciach po prostu.

Co do kopcia na ogonie to zauważyłem że często modelarze odpuszczają jego zaznaczenie.

Edytowane przez Xmen

14 godzin temu, Xmen napisał:

Model ma przedstawiać jeden z dziewięciu kupionych przez Rumunię Bf-110 F4.Jedyny który miał rumuńskie oznaczenia.Reszta latała w oznakowaniu Luftwaffe.Z tego co mi wiadomo są tylko trzy zdjęcia tej maszyny zrobione po rozbiciu na lotnisku.

Cholercia, prawie dostałem bezdechu lecąc całymi zdaniami  bez spacji :haha:

14 godzin temu, Xmen napisał:

Skończony( prawie).

To jak skończysz to napiszę komentarz :mrgreen:.

I żeby nie strzępić jęzora i pisać po próżnicy  w temacie "rodzinnym" (wszak stadko słuszne już wypasłeś) to tylko wkleję fotkę której mi tu brakuje ( a właściwie sugestię jak ta fotka powinna wyglądać)

mXo76HQ.jpg

:piwo:

27 minut temu, abtb napisał:

w temacie "rodzinnym" (wszak stadko słuszne już wypasłeś)

Tylko sześć sztuków.

27 minut temu, ArtuRze napisał:

Nawet nie dałeś mi dokończyć kładzenia podkładu na swojej 110...

Będę zaczynał następną 110 to nadgonisz.

Bez wątku warsztatowego bo od niemieckiej będzie się różnić tylko malowaniem użytkownika.

Warsztatów 110 jest jak mrówków to sobie odpuszczę relację z budowy.

1 godzinę temu, abtb napisał:

I żeby nie strzępić jęzora i pisać po próżnicy  w temacie "rodzinnym" (wszak stadko słuszne już wypasłeś) to tylko wkleję fotkę której mi tu brakuje ( a właściwie sugestię jak ta fotka powinna wyglądać)

mXo76HQ.jpg

:piwo:

Jak fota rodzinna to jeszcze ojciec powinien być na zdjęciu. Fotka do poprawki. :mrgreen:

Edytowane przez Endrju

1 godzinę temu, Xmen napisał:

Tylko sześć sztuków.

Od czegoś trzeba zacząć tworzenie zacnej kolekcji :mrgreen:

37 minut temu, Endrju napisał:

to jeszcze ojciec powinien być na zdjęciu.

Jak będziesz na tegorocznej  Babarybie to po raz kolejny będziesz miał  szansę poznać mnie osobiście   :haha: