TankRed1070 Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Jedziemy dalej. Trochę pierdółek na kadłubie: http://lh5.ggpht.com/_lphYaYj8anc/SpG1h48Y2QI/AAAAAAAABWU/vYm5A27VapQ/s800/Picture%20019.jpg' alt='Picture%20019.jpg'> A tu już pryśnięte surfacer'em. Chcę to w miarę szybko pomalować by móc wieżę skleić i zacząć pastwić się nad nią z zewnątrz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 no ładnie ładnie:) tylko te łączenie formy na jażmie armaty jest przewidywane czy to przez niechęć już do roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 To łączenie jest pod przykryciem i i tak go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Sądząc po kolorze - blaszki z Eduarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Sądząc po kolorze - blaszki z Eduarda? Tak. Bardzo ładne i dobrze spasowane. Poza tym sensownie zaprojektowane. Wnętrze mocno uproszczone (kadłub) ale po złożeniu nieźle się prezentuje. Znacznie gorzej na ich tle wypada Part. Tak jak do T-55 były świetne tak T-34 to kicha. Nie najlepiej u nich ze spasowaniem (np. za długie błotniki, za mała obręcz reflektora) a połowa części bez sensu jak np haki i poręcze dla desantu. Są też ewidentne błędy jak np. mocowania zbiorników paliwa, które nijak się mają do rzeczywistości. Jedna częśc jest wręcz niewykonalna jak np zagięcie mocowania piły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Ciąg dalszy. "Pierdółki" na kadłubie przyklejone. Zostały jeszcze tylko mocowania pod wytwornice dymu i będzie koniec (kadłuba). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Uchwyty pod wytwornice dymu: Wieża pomalowana w środku, sklejona i wyszpachlowana schnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 śliczne śliczne dawaj dalej. nie wiem jak to pomalujesz zwłaszcza w środku ale jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 śliczne śliczne dawaj dalej. nie wiem jak to pomalujesz zwłaszcza w środku ale jest super. Dzięki. W środku już pomalowany na szczęście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Tyle dodatków i przeróbek w tej skali... Pokaż malowanko, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Tyle dodatków i przeróbek w tej skali... Pokaż malowanko, czekamy Bo tyle się da bez problemu zrobić A potem na zdjęciach nie wiadomo jaka to skala Malowanko już niedługo. Cierpliwości. Na początku wątku jest fotka jak to powinno wyglądać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Zauważyłem, że robisz fajne wersje teciaków i mam pomysł dla ciebie na następny, ''BIEDRONECZKA,, z filmu ''Operacja Dunaj,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Witam po przerwie, kształt wieży wyprowadzony, zrobiona faktura, spawy i nowe osłony wentylatorów. Przymiarka z browningiem: początkowo miała być "atrapa" w brezencie jak na fotkach. Wtedy zamiast magazynka musiałby być pusty kosz a on jest w tej skali praktycznie niewykonalny (chyba że trawionka, której nie mam). Ostatecznie chyba zdecyduję się na wersję uzbrojoną. Zostało parę pierdółek i można dawać podkład. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Widziałem swoje więc domyślam się, że w realu wygląda jeszcze lepiej. Faktura wieży wyszła wspaniale i jak to mówią anglo-sasi "in scale". Czekam teraz na kolejne etapy... i pozostałe teciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Mała rzecz a cieszy, piękny czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Dzięki za komentarze Składanie w zasadzie UKOŃCZONE. Zostało ułożenie lin i można kłaść podkład: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Jak dla mnie rewelacyjna rewelacja! Nie wiem, czy też tak masz, że żal takie "jubilerskie" wyroby Ci malować? Takie składaki świetnie wyglądają i nie dość, że pokazują kunszt autora to jeszcze możliwości naszej skali. Gratuluje zakończenia budowy i rezultatów! PS. Brownee na teciaku wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 Dzięki. Fakt, trochę malować żal. Z drugiej strony nie mogę się malowania doczekać bo wtedy wszystko zaczyna wyglądać inaczej i przypomina realny pojazd. Na otarcie łez zostają zdjęcia i .... relacja na modelwork-u! Browning: chyba jednak lepiej wygląda bez pokrowca jask miało być początkowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 TankRed1070 ilość dodatków i przeróbek powalają. Czekam na malowanko Ale powiedz, co z resztą Teciaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 Ale powiedz, co z resztą Teciaków? Już mówię: "Piaskowy Dziadek" czeka na kurzenie, podstawka się robi "Zemsta Faraona" w poczekalni ale powoli przychodzi i na nią czas.Tam jest jeszcze sporo roboty: okablowanie silnika i całe wnętrze wieży. O pokrywach wszelkiej maści nie wspomnę. Wyzwaniem będzie też podstawka bo nie może być bardziej uproszczona niż model! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Masz facet rękę do tej skali (co widać po zaczepach z tyłu wieży). Jesteś moim siedem-dwójkowym idolem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 moim też. Zbyszku, rewelacja, czekam na malowanie i szybkie obejrzenie w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Jak już cały sklejony to poleci z górki Teraz to tylko rodzinkę wysłać gdzieś na ferie i można psiknąć śmierdzielem, tfu surfacerem znaczy Rozumiem, że "dziadka" obejrzymy na żywo za dwa tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 Cześć, "Dziadek" na pewno wystąpi w Bytomiu. "Ostatnia krew" raczej też. Co do postępów prac to trochę jestem do tyłu. Kolega Modelarz w międzyczasie zwrócił mi uwagę na jeden okrutny babol, który zapomnialem poprawić. Wieża jest w przeróbce ale jutro powinna być gotowa. Fotki wkrótce. Zacząłem też przymiarki do podstawki Pozdrawiam i dziękuję za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Witam, wieża po poprawkach: przedłużona górna płyta i zmieniona osłona jarzma A tak prezentuje się całośc po pryśnięciu podkładem: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi