Lipa Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 3 godziny temu, kzugaj napisał: No to żeś panie zabłysnął teraz. Jeszcze trzeba mieć trochę pojęcia na temat światła, jego odbijania i jak jest ono pochlaniane. Do tego dochodzi kurz który też sprawia że kolor pod każdym kątem będzie wyglądać inaczej. Zostaw np samochód i go nie myj niech się zakurzy i pobrudzi i w słoneczny dzień spójrz na niego pod różnym kątem i z różnych odległości. Potem go umyj i spójrz ponownie i daj znacz czy nie widać różnicy w kolorze czy odbijanie światła. Wtedy może twoja wypowiedź wniosła by do tematu. @jachud3@jachud3 I @Lipa nikt kolegi nie gania czy gnębi za to jakie modele robi więc nie doszukujcie się dymu bo go nie ma. Pracuję z kolorami i farbami. Wszelkiej maści próbniki, próbki etc możecie sobie, za przeproszeniem, wsadzić. Proponuję przeczytać jeszcze raz, ze zrozumieniem, co napisałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 4 godziny temu, Thalgonis napisał: Pozostaje mieć nadzieję iż nie był to żart primaaprilisowy , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia Ktoś mnie zapytał na PW o ten „ładny” efekt przykurzonych gąsek - uznałem, że mogę odpisać także tutaj Kiedyś dawno zrobiłem sobie taką mieszankę właśnie do gąsienic: 5% Dark Earth + 85% Buff + 10% German Grey. Oczywiście kładę to to na brązowy podkład. I ten „artyzm” sprawdza się właściwie w każdych warunkach - na to dopiero nakładam końcowe efekty „ziemne” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Popolupo Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Tak jakoś czytając to przypomniał mi się ten fragment Monty Pythona https://youtu.be/4PEqB8IZxDo?is=pAjqwpqdlyCA7v4t 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia 18 godzin temu, SFModel napisał: to że zdjęcie jest czarno białe też ma wpływ na nasz odbiór kolorów. Mistrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Tak się zapytam: czy ktoś tego używa? robię wg instrukcji czyli nie kładę grubiej niż 3 mm, a mimo to po całym dniu nie chce zaschnąć... Cały czas lekko biało jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Też miałem ten problem. Nie chciało zaschnąć. Zmyłem i na nałożyłem still water z AK. Ta z AK zaschła na przezroczysto, ale po czasie pojawił się na niej biały nalot. Może to jakiś mój błąd. Na razie tyle moich doświadczeń ze still water... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Nie wiem czy to białe po lewej wyschnie na tyle, żeby straciło kolorek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: Nie wiem czy to białe po lewej wyschnie na tyle, żeby straciło kolorek Zawsze miałem obawy co do efektu ich użycia , choć dla wielu stosujących te środki jest to szybka , prosta metoda na uzyskanie ,, wodnych efektów,, . Tą spękaną ziemię będziesz poprawiał czy jest to zamierzony efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Będę poprawiał - na razie wypowiadam wojnę „wodzie” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia 7 godzin temu, Thalgonis napisał: Powodzenia , ci życzę . P.S. Macie zbliżony cel, wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Czwartek o 07:55 Share Napisano Czwartek o 07:55 W dniu 7.04.2026 o 15:01, WPR napisał: Też miałem ten problem. Nie chciało zaschnąć. Zmyłem i na nałożyłem still water z AK. Ta z AK zaschła na przezroczysto, ale po czasie pojawił się na niej biały nalot. Może to jakiś mój błąd. Na razie tyle moich doświadczeń ze still water... Oba te specyfiki są słabe, ot co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu Poddaję się... zrezygnuję z tej podstawki, bo wyszło brudne błoto a nie woda - to białe g...o próbowałem podmalowywać, co jednak powoduje zniknięcie efektu „wody” jako takiej... Tak więc zostanie sam czołgut bez gleby pod nim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Trochę szkoda, ale czołg ładny. Myślę że nawet puryści zaakceptują te kolorystyke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu 29 minut temu, michal0281 napisał: Trochę szkoda, ale czołg ładny. Myślę że nawet puryści zaakceptują te kolorystyke. Dziękuję Nic z tą kolorystyką artystyczną nie robiłem - od samego początku mówiłem, że po lakierach i brudzingu samo_se_ściemnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 29 minut temu Share Napisano 29 minut temu 2 godziny temu, Thalgonis napisał: _se_ściemnieje Już se nie ściemniaj , fajnie wyszedł pomimo tych czy innych bolączek , zdradź co nowego lub starego trafia na stół operacyjny. Może Tiger vs, T-34 powróci? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 minuty temu Autor Share Napisano 3 minuty temu 25 minut temu, bulik58 napisał: Już se nie ściemniaj , fajnie wyszedł pomimo tych czy innych bolączek , zdradź co nowego lub starego trafia na stół operacyjny. Może Tiger vs, T-34 powróci? No… trafiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi