zegeye Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Zrobiony w projekcie na sadziednim forum. W zasadzie z pudla. Dodatki 3D z przedsprzedazy (fotel, rury karabiny) 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Pacyficzny, ale zawsze Mustang. Bardzo ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Bardzo zacny konik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca No, no - dałeś do pieca Zbychu. Ślady po taśmach maskujących i odkurz - cymesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Elegancki. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 6 godzin temu, abtb napisał: Ślady po taśmach maskujących i odkurz No pięknie, "standardowy standard", z wytykaniem błędów poczekać do galerii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 17 minut temu, giberes napisał: No pięknie, "standardowy standard", z wytykaniem błędów poczekać do galerii. A to nie jest aby zamierzony efekt? W sensie że na oryginale tak zamaskowano i malowano że wyszedł czysty pasek a za nim odkurz? Nie znam tego konkretnego egzemplarza ale tak sobie myślę że klasyczny błąd przy budowie/malowaniu modelu dałby ślad po szerszej taśmie i bardziej rozległy odkurz, ale jak coś to oczywiście proszę mnie poprawić Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Toż wiem, stąd łezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Cieszę się, że mogłem zobaczyć go na żywca w Olsztynie. Oglądanie takiego szkraba w siedemdwójce na dużym ekranie tworzy dysonans poznawczy, którego nie jestem w stanie całkiem ogarnąć. Wizerunek jest trzy razy większy niż model. Odruchowo napisałbym, że moim zdaniem najlepszym sposobem na robienie imitacji odkurzu powstałego przy niestarannym maskowaniu i malowaniu pistoletem jest zrobienie odkurzu aerografem. I pewnie tak bym zrobił nawet w tak małym modelu, bo kiedy robiłem podobne ślady eksploatacji, używałem właśnie aerografu. Mimo, że w większej skali, to rzecz dotyczyła mniejszych elementów i sam odkurz niekoniecznie był większy. Ale tu istotne jest jak odkurz wygląda na małym Mustangu na żywo i wygląda bardzo dobrze. Przyuważenie takich niuansów popłaca i w odbiorze modelarzy i w rywalizacji na konkursach. Gratki za wyróżnienie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Dołączam do gratulacji. Niezwykle efektowny model. Napisz proszę Zbyszku, jak zrobiłes ten efekt odkurzu, na który Radek słusznie zwrócił uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 15 Kwietnia Autor Share Napisano 15 Kwietnia W dniu 13.04.2026 o 17:23, socjo1 napisał: Dołączam do gratulacji. Niezwykle efektowny model. Napisz proszę Zbyszku, jak zrobiłes ten efekt odkurzu, na który Radek słusznie zwrócił uwagę. Maskowanie i sucha pastela nanoszona pędzlem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi