abtb Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu (edytowane) Witam Dziś tak trochę nie spodziewanie, bo w czwartek (ale też popijam kawę w pracy ), ale nie chcę, żeby mi jacyś "sędziowie" z Rawicza zarzucali "że co to - jedno forum lepsze od drugiego?!" A zatem lecimy z tematem - Revellowski dzbanek jaki jest każdy wie - swoje za uszami ma. Ale tak ogólnie to jeszcze się formy trzymają, choć ząb czasu powoli zaczyna je nadgryzać. Model prawie z pudła - dodałem toczone blast tuby i rurkę pitota z Mastera oraz kilka blaszek Eduarda do wnętrza kabiny. Model jaki jest - każdy widzi. I sobie oceni. A tera pora na bohatera: Wg instrukcji Revella: Republic P-47D-30-RA Thunderbolt, pilot kpt. Milt Thompson, 509 Eskadra Myśliwska, 405 Grupa Myśliwska, 9 Armia Lotnicza, Francja, 1945 rok Na trawie: I na betonie: Ps. Kolejne galerie już normalnie, co niedzielę przez cały kwiecień (poza 5-tym oczywiście ) Edytowane 9 godzin temu przez abtb 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Czysta praca podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Legancki Dzban z tego co pamiętam to na lewym skrzydle numeracja KMów powinna być odwrotna, tj. 4 od zewnątrz, ale sam się kiedyś na to naciąłem robiąc za instrukcją. No i czerwone pola "no step" odwrotnie się przykleiły łopaty śmigła wyglądają jak oliwkowe na fotkach, balans zwariował? Na plusik wklejenie oznaczeń państwowych wewnątrz wylotów intercoolera, bo Revell o tym zapomniał, no i białe tło pod bykiem. Detale pylonów bomb - Zbiornik nie szoruje po ziemi - szanuję, ja się tego nie ustrzegłem Mam cholerny sentyment do tego zestawu, bo za smarka miałem chyba z pięć Bolsałtów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 godzin temu Autor Share Napisano 10 godzin temu 20 minut temu, jachud3 napisał: na lewym skrzydle numeracja KMów powinna być odwrotna, tj. 4 od zewnątrz, ale sam się kiedyś na to naciąłem robiąc za instrukcją. No i czerwone pola "no step" odwrotnie się przykleiły Poleciałem wg instrukcji, co do czerwonych pól zmylił mnie odrobinę rysunek. Po czasie stwierdziłem że faktycznie faktycznie popełniłem błąd. Mógłbym domalować ale raczej odcienia farby bym nie dobrał Może nalepię z innego "dzbana" 22 minuty temu, jachud3 napisał: łopaty śmigła wyglądają jak oliwkowe na fotkach, balans zwariował? Bo są oliwkowe. Trochę to mnie zdziwiło ale skoro dla "francuza" podali że powinny być czarne to uznałem że być może ten egzemplarz miał oliwkowe. Ja tam "dzbanowym" purystą nie jestem i jakoś z tym sobie psychicznie poradzę Wg powyższego - balans nie zwariował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, abtb napisał: 9 Armia Powietrzna(?) Dlaczego z pytajnikiem ? Edytowane 9 godzin temu przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 godzin temu Autor Share Napisano 9 godzin temu 12 minut temu, greatgonzo napisał: Dlaczego z pytajnikiem ? Bo nie byłem pewny czy powinno być "powietrzna" czy "lotnicza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu W naszej historiografii przyjęło się, że słowo powietrzna rezerwowane jest dla rozwinięcia PSP w Wielkiej Brytanii. Zatem: PSP - Polskie Siły Powietrzne PAF - Polskie Siły Powietrzne RAF - Królewskie Lotnictwo Wojskowe 9th AF - Dziewiąta Armia Lotnicza Te siły powietrzne wdarły się chyba do nomenklatury jakichś współczesnych, naszych organizacji wojskowych, ale w historycznych tematach teoretycznie jest j.w. Teoretycznie, bo niemal nikt tego nie respektuje i język potoczny raczej przepcha swoją wersję, jak to zwykle bywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Bardzo Ładny Dzbanek , tylko podstawka z pieńka fajna ale pasująca do ruskiego Łagga bardziej , za to na betonie SZTOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu 7 godzin temu, abtb napisał: nie chcę, żeby mi jacyś "sędziowie" z Rawicza zarzucali "że co to - jedno forum lepsze od drugiego?!" Ale że niby ja? Alesz skond. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Świetny Dzbanek. Kupuję wszystko poza otarciami na śmigle . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Podoba mi się Mam ten model i też w tym malowaniu i też z błędami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, barszczo napisał: Kupuję wszystko poza otarciami na śmigle Nie nalegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Fuuj.. silnik z skrzydłami i dywizjonem artylerii. Marnować talent na to. No dobrze : bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi