Skocz do zawartości

Mayflower - Revell 1:83 (raczej tak na oko 😉)

Forest

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, zastałem Jolę? :haha:

No i znowu mnie bierze na powrót do hobby, może tym razem się uda coś więcej, niż zacząć wątek... :haha:

Witam ferajnę, chwilkę już zeszło jak tutaj ostatni raz zawitałem.

Taka mnie trochę wiosenna chcica modelarska wzięła, więc się rozejrzałem po pokoju zabaw, w czym by tutaj podłubać, a co nie jest figurkami z Warhammera... 

No i padło na Majowy Kwiat. Miesiąc odpowiedni, 30 części na krzyż, trochę sznurków i prześcieradeł. Jadymy! 

Model stareńki, w tym roku przypada 60 rocznica wypuszczenia na rynek :wow:

No i że względu na wiek, zeszło mi dobre 5 czy 6 godzin, żeby się pozbyć nadlewek z pierwszych 5 elementów... Wszystkie krawędzie trzeba było obrobić, każdą (prawie) dziurę w grettingach przetkać... Cyrk na kołach :haha:

Spasowanie też nieco kuleje, na szczęście głównie w miejscach nie widocznych po skończonym montażu. Ale plywadełko bierze szpachlę na zasadzie "lej, nie pier**l"... :haha:

Dobra, nie ma co gadać, kilka fotek, tak na start. 

No i, ponownie, dzień dobry bardzo :piwo:

IMG_20260504_211747.jpg

• Like 1

Niezłego wintydża żeś wykopał. Jest nietuzinkowy - to trzeba mu przyznać. Powodzenia w budowie i po pierwsze pamiętaj: jak to od pierwszego dnia mówili Kolumbowi towarzysze: do brzegu, do brzegu!

Edytowane przez socjo1
  • Haha 1

no właśnie obejrzałem zdjęcia tego strucla i aż z ciekawości sprawdziłem jaki to rocznik....  

toż to ma równiutko 60 lat...   ( wg scalemates wypraski wyskrobane w 1966 )      :szczerbol:

oj będzie orka na ugorze...  

9 godzin temu, Szydercza Gała napisał:

Nie bedzie Zbychu, bo Forest jak zwykle robi ...COŚ, w związku z czym za jakieś 2-3 posty znow przepadnie na lata :haha:

W pierwszej chwili byłem w szoku, potem lekko przestraszony, potem trochę poirytowany... 

Skąd Gała wie, ja ma na imię??? :haha:

Fakt, nie mam zbyt dobrych wyników na forum, pasuje się poprawić 😅 

P. S. M.A.V., powitać imiennika :piwo:

Edytowane przez Forest