Super Moderator jawkers Napisano 26 Lipca Super Moderator Napisano 26 Lipca Głos oddany. Chętnie wydrukuję sobie tego maluszka. 1 Cytuj
Grzes Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca W dniu 26.07.2026 o 12:08, HKK napisał: Jeśli ktoś zechce zagłosować na mój design będzie mi miło Dołożyłem się i ja. Tak trochę w ramach podziękowania za projekty samolotowe. 1 Cytuj
makinen Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca (edytowane) Fajnie, że to zmierza ku szczęśliwemu finałowi (pomijając temat licencji). Nadal mocno Tobie kibicuję i czekam na gotowca . Głos oddany, ale w wyniku go nie widzę. Edytowane 29 Lipca przez makinen 1 Cytuj
jerzype Napisano 4 Sierpnia Napisano 4 Sierpnia A czy jest szansa na poloneza 1980? Pytam bo na rynku dramat, a to co proponuje jeden producent nietanich druków 3d (nie będe pokazywał palcem) to jest słabizna. Pozdrawiam Cytuj
HKK Napisano 4 Sierpnia Autor Napisano 4 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, jerzype napisał: A czy jest szansa na poloneza 1980? Oj, nie wiem. Raczej niespecjalnie, choć oczywiście zawsze coś mnie może opętać Ten projekt małego przecież autka wyssał ze mnie soki. Naprawdę, łatwiej się projektuje latadła niż pojazdy cywilne z ich milionem detali w silniku, zawieszeniu, wnętrzu. O pułapkach geometrii i przetłoczeń nie wspomnę. A chyba nie byłbym w stanie zaprojektować zabawkowego, zamkniętego nadwozia z atrapami zawieszenia i elementami silnika zrośniętymi z podłogą. Nawet nie wiem czy istnieją jakieś wiarygodne, szczegółowe plany Poloneza, najlepiej oparte o rysunki fabryczne. Przede wszystkim rzuty. Do Malucha niczego takiego nie byłem w stanie znaleźć, a istniejące namiastki okazywały się pełne błędów. Jak już pisałem - zdjęć i filmów jest do wyboru. Ale gdy przychodzi do zwymiarowanych kształtów poszczególnych elementów, to pustynia. Edytowane 4 Sierpnia przez HKK Cytuj
halset Napisano 4 Sierpnia Napisano 4 Sierpnia (edytowane) 8 godzin temu, jerzype napisał: A czy jest szansa na poloneza 1980? Pytam bo na rynku dramat, a to co proponuje jeden producent nietanich druków 3d (nie będe pokazywał palcem) to jest słabizna. Pozdrawiam Mam ruszonego m.in. Poloneza i Warszawę M20, ale pewnie projekty trochę potrwają Edytowane 4 Sierpnia przez halset 1 Cytuj
HKK Napisano Poniedziałek o 10:06 Autor Napisano Poniedziałek o 10:06 (edytowane) Jest dobra wiadomość. Projekt 126p zdobył 3-cie miejsce w konkursie Aladdina w kategorii pojazdów cywilnych. Zła wiadomość jest taka, że były 3 zgłoszone projekty Ale nagroda jest. I wstydu chyba nie ma, bo konkurenci byli mocni. A i pretendentów było więcej, tylko nie zdołali skończyć projektów w terminie. Ale w porównaniu z innymi projektami we wszystkich kategoriach, fiacik miał 4-te miejsce pod względem zwykłych (bezpłatnych) głosów publiczności. Zawdzięcza to Wam, więc dziękuję ślicznie. Edytowane Poniedziałek o 10:08 przez HKK 3 Cytuj
Grzes Napisano Poniedziałek o 10:37 Napisano Poniedziałek o 10:37 28 minut temu, HKK napisał: Projekt 126p zdobył 3-cie miejsce w konkursie Aladdina 30 minut temu, HKK napisał: nagroda jest Twoje zdrówko! 1 Cytuj
GTiStyle Napisano Środa o 10:22 Napisano Środa o 10:22 I gitara gratulacje. Trzeba przeć dalej. 1 Cytuj
HKK Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu (edytowane) Dostałem opisy modelu od sędziów, więc się pochwalę, a co. Sędziowie oceniali modele tylko na podstawie projektu 3D wczytanego w Blenderze. Więc "drukowalność", podział technologiczny czy sklejalność nie miały znaczenia. Martin Kovacs (night shift): Model complexity: Medium Execution quality: Very good What did you like about the model: This is a great subject choice for every European modeler. A great standalone model or a diorama element. The details are well-polished and every part is finished to a high standard. What the designer should improve: One of the reasons I didn’t give the highest score in execution is because, compared to the Fiat 806, the subject is simpler and didn’t give the author enough room to show off their skills. Also, the ribbed texture on the dashboard is too CAD-like while it could use some fillet and sculpting to make it look more organic. Some additional upholstery in the interior, such as on the inner sides of the mudguards, is missing. David Parker Model complexity: Low / Medium / High Execution quality: To be improved / Good / Very good / Excellent What did you like about the model: A vehicle I am old enough to recognise! The detailed engine bay and ‘trunk’ are nice inclusions. What the designer should improve: Maybe consider tire sidewall markings. David (Plasmo): Model complexity: Low / Medium / High Execution quality: To be improved / Good / Very good / Excellent What did you like about the model: The “Maluch” is a legendary vehicle, just like the Trabant. I was not sure about the absence of the rear-view mirrors, but it looks like some versions from the old ’70s were basically without them. What the designer should improve: Sorry, but I could not find any mistakes. Since there are so many versions, it is hard to judge. Edytowane 21 godzin temu przez HKK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi