punio Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 no tylko troche drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Hmm kiedyś pytałem, ale chyba nie na tym forum... Mianowicie jaka czcionka nadaje się na napis "VOLVO" oraz "SCANIA" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 (edytowane) potrzebuję nr. farbki humbrol. Chodzi mi o sam kolor baku a nie obejmy http://bud-trans.com.pl/Obrazki/bakDaf/m01.jpg Z góry wielkie dzięki. dzięki ekrystian Edytowane 2 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Usuń w linku kropkę po jpg, bo inaczej link nie wchodzi. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobi Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Cześć mam pytanie więc kieruje je tu. Więc chciałbym zrobić pierwszą w życiu przeróbkę i szukam pomocy u doświadczonego modelarza który umie takie coś zrobić. Chodzi tu o pytania co będzie potrzebne i inne takie. Chętnych do pomocy prosze o kontakt gg 279057. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Jaka ma to być przeróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobi Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Ma to być tandem przerobiony z ciągnika siodłowego dwu osiowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 (edytowane) Witam. Moje pytanie brzmi jak można zrobić zbiornik paliwa do modelu Italeri 1:24 Renault Magnum? Edytowane 4 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Jest odpowiedni temat. O jaki ci dokładnie zbiornik chodzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Możesz wyciąć np. z pcv ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 ha ha ha Co było śmiesznego w poście kolegi? Nie wie to się pyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 O jaki ci dokładnie zbiornik chodzi ??? Chodzi mi o zbiornik z prawej strony wzamian za rezerwę. A jeżeli bym wycioł z PCV to w czym to mogę wyprofilować? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Masz pierwszy temat w tym dziale, w którym możesz napisać o swoim problemie, a nie robić bałaganu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Kolega kup sobie grube PCV, sklej 4 ściany, weź papier ścierny a później kanty zeszlifuj. Doklej denka i po sprawie . Najlepiej jakbyś poratował fotką, może źle pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrus9 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Witam jak i z czego można zrobić siłowniki do wywracania paki?? W oryginale był ale był sztywny nie można było go regulować. Długość siłownika to ok. 17cm + to co się chowa w naczepie ok. 4cm. Grubość oryginału to przejście od 1cmm do 0,4. jak Toś majakiem pomysły to czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk9312 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Najczęściej słyszanym pomysłem, na siłownik jest antena teleskopowa. Musisz poszukać w odpowiednich rozmiarach, innego pomysłu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Ale tobie chodzi o zbiornik od DXi czy 2001?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 (edytowane) Koledze chodzi o zbiornik do tej Magnumki 2001. http://www.willies.nl/catalog/images/foto%20webshop/Auto/Vrachtitaleri/Ita3816.jpg Pozdrawiam kolegę. Edytowane 5 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Koledze chodzi o zbiornik do tej Magnumki 2001!http://www.willies.nl/catalog/images/foto%20webshop/Auto/Vrachtitaleri/Ita3816.jpg Pozdrawiam kolegę! Na kuta te wykrzykniki ? A poza tym to przecież chyba różne zbiorniki były przy tych magnumkach . Nie musi chcieć oryginalnego , moze był montowany nie w fabryce tylko na "własną ręke" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Koledze chodzi o zbiornik do tej Magnumki 2001!http://www.willies.nl/catalog/images/foto%20webshop/Auto/Vrachtitaleri/Ita3816.jpg Pozdrawiam kolegę! Spokojnie... Ogarnij się człowieku. A tak apropos to sie pytałem kolegi .:MagnuM:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Sorry. Kolega Magnum chodzi ze mną do klasy. Napisałem bo wiedziałem o co mu chodzi. Niestety nie jestem mu wstanie pomóc z bakiem bo sam nie wiem jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 DXi czy 2001 zasadniczo to one fabrycznie mają takie same zbiorniki, ten z italerki jest zły bo to jest jeszcze stary "prstokątny" zbiornik. Kolego ja bym nie przykładał aż takiej wagi do tego, zbiorniki magnumki mają różne różniaste. Począwszy od standardowych po jednej stronie kończywszy na zbiornikach po dwóch stronach eliminujące koo zapasowe. Są wersje magnumek które mają akmulatory za schodkami do kabiny od strony szofera (dxi jak i te z 2001) wtedy one mają większe zbiorniki (dłuższe). Z doświadczenia wiem że budowa zbornika zależy od zamówienia danej firmy na jakiś konkretny model magnumki, a także widzi misie robotników w fabryce któzy montują akmulatory na odpowiedniej "rampie" a także koło zapasowe lub chowają akmulatory jeden pod drugim za schodkami kierowcy i wywalają koło zapasowe i można nawet otrzymać zmiorniki o pojemności 1600 litrów. Po 5 minutach googlowania: http://www.zbiorniki.biz/RENAULT-MAGNUM-ciagnik-siodlowy-s-pol-_1204810825,1201698724,1201698704__.html Jakie tylko chcesz z wymiarami masz, teraz nic tylko przeliczyć i sklejać z pcv Co do tego jak go zrobić. Zasada taka sama jak przy małym modearzu. Musisz zaprojektować żeberka wewnętrzne potem je obklejać. Potem szpachlujesz szpary, na koniec poleka wodnym, potem podkład kilka warstw farby, polerka końcowa i bak się będzie świecił jak psu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Dzięki wszystkim za wszystkie odpowiedzi. Jutro biorę się do roboty. krzysiek788 dzięki za podanie linka z fotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Witam mógłby mi ktoś poradzić skąd wziąść takie koła do naczepy niskopodwoziowej w skali 1:24: Jakieś pomysły?? PS> Ile one dokładnie powinny mieć w skali 1:24? 35mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 truckman zestawy rajdowe italeri ale spiesz się bo juz sie kończą http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=980&origin=sparte Narzykład taki kosztuje jeszcze 162 zł Albo koła z kfsu chyba z 40 zł wychodzi za jena os tzn 4 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi