fliper_nx Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Koledzy mam do Was pytanie- do czego służa te gumowe pasy? Proszę o ewentualne zdjęcia zastosowania czegoś takiego. http://44214.dynamicboard.de/t920f18-Dodge-Little-Tow-Truck.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Mam takie głupie pytanie... Czy jeśli wypoleruję matowy bezbarwny to będzie się błyszczał jak lakier błyszczący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Mam takie głupie pytanie... Czy jeśli wypoleruję matowy bezbarwny to będzie się błyszczał jak lakier błyszczący? Tak będzie się błyszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam.Czy te etapy składania modelu są wg Was dobre ? poprawcie mnie jeśli coś jest źle.Maluje pędzelkiem i wydaje mi się że podkładu nie trzeba będzie 1.Skleić model 2.Pomalować 3.sidolux 4.kalka 5.wash 6.lakier matowy 7.filter 8.obicia modelu 9.pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Taka kolejność to chyba w pancerce raczej, a nie w cywilnych , ale myślę że jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Lakier matowy?? Raczej błyszczący. I co to ten filter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Mam jeszcze jedno pytanko. Moczyłem w płynie DOT3 felgi chromowane od Hellera to na drugi dzień chrom już schodził a wrzuciłem felgi Italeri i po tygodniu nawet gdy szorowałem szczoteczką do zębów nie za bardzo chciał schodzić więc chciałbym się dowiedzieć coś o kąpieli w Krecie. Chodzi o ten od udrażniania rur w granulkach? Jak przygotować taką kąpiel i czy nic nie zrobi plastikowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Krzysiu Do słoika jednolitrowego nalewasz full wody , w ciepłej wodzie , nie gorącej/wrzątku! i wsypujesz z 5 nakrętek. Możesz nawet wsypać i całe opakowanie , i tak Ci się nic nie stanie 15 min i czyste fele. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Ok, wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Jeśli pod paznokciem schodzi lakier to możesz użyć metalowej szczotki zamontowanej na "dremelu" nisko obrotowym, wtedy zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 A tak samo można z malowanymi elementami? Bo używałem zawsze dota, ale ale on traci ważność i swą"moc" czy tak samo kret z czasem się osłabia?? A może za każdym razem trzeba to od nowa robić, kupić kreta itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Za każdym razem od nowa - wody z kretem raczej nie podgrzejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Właśnie, a jedno pudelku starcza na ile?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Jak zły temat to sry,jestem nowy i nie wiem gdzie to napisać. Jaki model lepiej kupić Audi 90 Fujimi czy bmw e34 Schnitzer Fujimi. Proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Ten, który ci się podoba bardziej . Szczerze ja bym wziął BMW, ale nie wiem jak jest z zawartościami pudełek tych modeli i z ich wykonaniem . Jak źle radzę to umywam ręce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Dzięki za poradę,Jeszcze parę dni i zacznę model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Krzysiu Do słoika jednolitrowego nalewasz full wody , w ciepłej wodzie , nie gorącej/wrzątku! i wsypujesz z 5 nakrętek. Możesz nawet wsypać i całe opakowanie , i tak Ci się nic nie stanie 15 min i czyste fele. Pozdrawiam. Nie wsypuj całego kreta do wody, bo wywołasz reakcję chemiczną i b. wysoką temperaturę która zniekształci plastyk. Tak załatwiłem sobie kominy od Mana . Trzeba odczekać aż roztwór będzie chłodny. Przy okazji mam pytanie--- na co wklejacie szyby do modeli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Koledzy mam do Was pytanie- do czego służa te gumowe pasy? Proszę o ewentualne zdjęcia zastosowania czegoś takiego. http://44214.dynamicboard.de/t920f18-Dodge-Little-Tow-Truck.html Podłacza sie w celu podniesienia auta do góry i żeby nie uszkodził zderzaka w pojeździe. Pod spodem widać coś w rodzaju sztywnego holu który pozwala na utrzymanie dystansu pomiedzy holownikiem a autem holowanym. Przy okazji mam pytanie--- na co wklejacie szyby do modeli ? Clear fix humbrola- musisz uważać bo jak spadnie ci klej na szybke to i tak będzie ślad ale nie ma takiego efektu co kropelka tzn. "parowania i matowego miejsca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Clera fix, ciekawe czy kiedyś wymyślą coś lepszego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Jaki model lepiej kupić Audi 90 Fujimi czy bmw e34 Schnitzer Fujimi. Gdzie będziesz kupował to Audi? Poszukuje tego modelu, ale nigdzie nie mogę go znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Przy okazji mam pytanie--- na co wklejacie szyby do modeli ? Jest też sposób na lakier bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Jaki model lepiej kupić Audi 90 Fujimi czy bmw e34 Schnitzer Fujimi. Gdzie będziesz kupował to Audi? Poszukuje tego modelu, ale nigdzie nie mogę go znaleźć Ja w ...... na pw,mam pytanie jakich farb użyć do malowania świateł w modelach?I tu 2 zamówiłem 2 tyg. temu bmw e30 z modelcentrum i teraz weszłem na tą stronę i szkukam mojego bmw a tam bo go nie ma i co teraz,model jeszcze nie przyszedł a jak go zamawiałem "status:Dostępny" co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Pisownia! Jeżeli nie zdążyli wysłać zanim im się skończyły zapasy, to sobie poczekasz aż dostaną dostawę i dopiero ci wyślą. Jeśli wysłali ten model zanim im się skończyły zapasy to niedługo powinieneś go dostać. Jakież to wszystko odkrywcze . Zrozumiał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Haha normalnie boki zrywać A tak wgl to troszkę pomogłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Spróbuj skontaktować się z "władzami" modelcentrum i zapytaj co i jak. Nie śmieje się z tego, że najprawdopodobniej będziesz musiał czekać na model tylko z tego w jak niefortunny sposób udało mi się wypowiedzieć. Mogłem napisać to prościej, ale napisałem tak jak widać i to mnie rozbawiło. Nie chciałem cię urazić, o ile uraziłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi