Leszek.Sz. Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 (edytowane) MiG-21bis w malowaniu 41 PLM Malbork w konfiguracji z ostatniego lotu z dnia 14.07.2000. W katastrofie na poligonie Nadarzyce zginął na tej maszynie pilot Dariusz Mikołajczyk. Model bardzo przyjemny w składaniu, zrobiony prosto z pudełka wymieniłem tylko szachownice zestawowe na kalki Techmodu i dorobiłem skrzydełka na odbiorniku ciśnień oraz anteny IFF. Malowany Humbrolem 27002, lakier bezbarwny półmat Modelmaster akryl( szybko schnie), lekki wash olejnymi dla plastyków. Zabrakło w kilku miejscach precyzji z powodu pośpiechu ( robienie pod presją czasu jakoś mi nie leży). Wzbogacając ten zestaw o blaszkę i poświęcając mu trochę więcej czasu można zbudować fajnego MiG-a. Dziękuję wszystkim za pomoc merytoryczną w wątku warsztatowym. Model podlega ocenie. Edytowane 22 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Gratuluje pięknie wykonanego modelu Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Łaaaadny MiG-uś za bomby, śledziłem warsztat i gratuluję Kalki pięknie siadły, elegancki kolorek... cud miód malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Witam model jest pięknie zrobiony. Sam mam własnie do zrobienia model Mig-21bis ale z 9 plm Zegrze Pomorskie. Ogólnie przypatrując się zdjęcią z galerii zauważyłęm ,że przy osłonach przedniej goleni podwozia znajduję się Odbiornik Temperatury Powietrza P5 , i on u Ciebie w modelu jest po prawej stronie osłony. A powinien znajdować sie po lewej stronie. Przepraszam ,że czepiam się szczegółów. Tylko ,że to jest mój Najukochańszy samolot. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Gratuluję ładnego modelu. Cieszy mnie kolejny samolot w galerii konkursowej do tego "ognista rura" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Gratulacje. Dobrze, że coraz więcej samolotów wlatuje do galerii. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki za pozytywne komentarze, w planach mam kilka/kilkanaście MiG-21 od F-13 do Bis. Jest dużo fajnych malowań, podobają mi sie kamo NRD-owskie, chorwackie, kilka polskich z ostatnich lat służby. Na dziś mam na półce parę( ten po lewej to bis który udaje MF-a z Łasku) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Witam serdecznie. Ogólnie to nie przepadam i nie znam się po wojennym lotnictwie. Zwłaszcza odrzutowym, ale wykonanie przednie gratuluje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Bardzo udany model (chociaż nie znam się na lotnictwie) PS To zdjęcie, które dodał PiotrPilot - myślałem że to fotomontaż Twojego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Hehe Nie nie zdjęcie pod moim profilem to orginalne zdjęcie z 9 plm Zegrze Pomorskie. Mig-21 nr burt. 9763 wznoszący się do lotu ćwiczebnego nad poligon Wicko Morskie. Pozdrawiam Piotr Wawer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 bardzo dobry model,czysto sklejony i pomalowany,podobaja mi sie zawashowane linie podzialu blach.gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 No proszę! migacz pierwyj sort!!!!, podoba mi się wasz, widze że będę musiał także pójść w stronę farb plastycznych. Gratulację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Ach Patyk narobiłeś mi ochoty na ołówka wspaniale wygląda, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Super wykonanie ... mój faworyt w konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Pomimo marudzenia autora odnośnie bomb prezentuje się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Ładnie zlepione, ładnie mazniete..bo srebrny nie jest chyba najłatwiejszym kolorem. Co zwróciło moja uwagę, to super "nalana" orazaz starta płukanka..nie lata po całych płatach etc. Gratuluję ukończenia pracy konkursowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 śliczny ołóweczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 że czepiam się szczegółów do tego zle zrobione oslony goleni glownych podwozia w obu MiGach - odsylam do walkaround (chodzi mi o mechanism nozycowy). Dolna czedsc oslony powinna byc odgieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Dzieki za info i fotki, setki zdjęć obejrzanych a tu taka poruta . Nie mogę już odkleić tych osłon bez większych uszkodzeń - jest pretekst do robienia następnego. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 a tu taka poruta Ten nie robi bledow co nic nie robi. Tu masz "in advance"MiG-21 walkaround w linkach na tej stronie masz rozne wersje "szybkiego". Pozdrawiam M p.s. kiedy 21szy w DDRowskim malowaniu, tak dla odmiany. W latach 70tych mialy miejsce czeste wymiany (wizyty) pomiedzy pulkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 p.s. kiedy 21szy w DDRowskim malowaniu, tak dla odmiany. W latach 70tych mialy miejsce czeste wymiany (wizyty) pomiedzy pulkami. W wolnej chwili, wersja PF ( fajna owiewka). Nie ma czasu na wszystko, mam jeszcze su-22(bilek) + wszystkie blaszki do niego i nie mogę się zabrać za niego, co wezmę do ręki to odkładam(dużo roboty i przeróbek). Na razie robię Gripena a póżniej się zobaczy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Przepraszam że odświeżam ale czy szachownice na skrzydłach nie są odwrócone o 90st.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Nie mam zdjęcia dołu tego egzemplarza z końca służby, podparłem się fotkami bisów z Zegrza z 2002 roku. Miały na stateczniku ''po nowemu'' a na skrzydłach ''po staremu''. Pozdro P.S Faktycznie temat wyciągnięty z dna forum , jakby co to pisz na pw. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi