Bodzio Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 mógłbym zeskanować fotki Scanii z otwartą maską ze starych TRUCKERów Bardzo bym prosił wycinasz tylko miejsce gdzie są wklejone lampy Wycinam i co dalej ? Tak patrząc na model i instrukcje to po wycięciu reflektorów potem nie wiem gdzie by je odpowiednio przymocować ... Jakimś kawałkiem polisterynu do zderzaka ? Zobaczymy jak będzie dało rade jakoś to wykombinować,to atrapę zrobię uchylaną ... A jak nie to przykleję i tyle P.S. Fotka zapożyczona z PKMC,gdzie widać babcie bez machy (odbudowa Kermita IV ) : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Fotka którą zapodałeś jest od scanii 142h a one mają inne atrapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Robert nr1 z tego co mi wiadomo i co widać na fotkach scanii Kermit IV to jest to przeróbka scanii M143. http://www.stevesplaceusaparts.com/scriptdata/photo-albums/trucks/steve.sized.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Lampy właśnie tak mają wyglądać jak w Kermicie na fotce, którą wkleiłeś. Co prawda ta Scania to zwykła 143 nie streamline ale i w tej i w tej są one zamontowane tak samo. Różnica polega na tym, że w Twojej nie będziesz wklejał kierunków tak jak na zdjęciu tylko dorobisz z polistyrenu prowadnice powietrza. W wyprasce "E" części nr 188 i 185 to są te elementy, w które montujesz reflektory - są one widoczne na Twojej fotce i do nich dorabiasz te prowadnice. Musisz tylko jakoś je przymocować w modelu. Lampy nie odchylają się razem z kabiną! W tym miejscu powiem szczerze, ze nie wiem do czego one są dokładnie przymocowane w prawdziwiej ciężarówce, ale wydaje mi się że gdzieś w okolicach sworzni kabiny. Poniżej załączam fotki, które odnalazłem na moim kompie - wszystko co trzeba na nich widać więc chyba nie muszę już robić skanów. Zdjęcia pochodzą ze strony: http://www.kerbeymotors.com Oraz ze strony http://www.oldskool-trucks.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 A może HoVoTrans Jak już wybrałęś inne to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 scaniafan dla Ciebie. Nie obrazisz się jak uderzę do Ciebie na GG, w celu dalszej dyskusji ? Bo widzę obeznany trochę w temacie jesteś P.S. A może HoVoTrans Malowania już nie zmieniam - piszę to po raz kolejny ... Jak już wybrałęś inne to przepraszam Ledwo dwie strony tematu i nie chciało się oglądnąć i przeczytać pierwszego posta ? Ale ok,halo z tego nie robie EDIT : Chłopaki jeszcze pytanie mam Jakie nadkola będą bardziej pasować ? Te ''steamlinowskie'' czy zwykłe pół okrągłe (podobne takie jak z naczep) : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Takie jak w oryginale ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Bodzio ja bym na twoim miejscu dał te od naczep - półokrągłe. Moim zdaniem wyglądają lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat3ush Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Ja bym dał te od naczep do tego malowania dużo bardziej pasują moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Popieram przedmówców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Dokładnie, z tymi półokrągłymi wygląda o niebo lepiej . Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Przyłączam się do kibicowania... co do tych nadkoli to zależy czy one malą być carne czy białe?? Jeśłi z tym Twoim malowaniem to lepiej okrągłe, te ze strimline będą na czarno wyglądały trochę "grubaśnie" jeśli chodzi o widok wizualny modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Ok to już wiem co kupić Oczywiście dla wszystkich Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Oczywiście jeśli masz jakieś pytania wal śmiało, jeśli tylko będę wiedział to pomogę. Na gg jestem niestety późnymi wieczorami, więc jak coś to zostaw wiad. to odpiszę. Co do nadkoli to dołączę się do przedmówców że lepiej wyglądają nieoryginalne przy Twoim malowaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Bodzio-widzę że robisz scanie w konfiguracji 3 osiowej !! Powiedziałbyś mi jaka jest dokładna długość ramy po przedłożeniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Będzie rama będzie odpowiedź Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Witam . Relacja będzie chyba się toczyć w bardzo powolnym tempie ... Dalej jeszcze rozważam co dodać/zmienić w modelu i naszło mnie aby zastąpić zwykły tłumik dwoma kominami Ma to wyglądać podobnie jak w tej Scanii : W tym celu zakupiłem podobne kominy i zrobiłem przymiarkę : Tak zamontuję koło zapasowe ,chyba będzie pasować ? : P.S.Zmyłem chrom z kominów Ponieważ był już trochę wytarty i zniszczony : Aktualnie pracuję nad wnętrzem ,a dokładniej nad jego kolorem . Będzie kremowo-brązowe,oczywiście mat Fotki wkrótce (miejmy nadzieje ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Witam! No zapowiada się całkiem fajnie Powodzenia w budowie i czekam na dalsze efekty, szczególnie malowanie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Witam, Przyłączam się do kibicowania i czekam na efekty końcowe jakoś mi nie przypadło do gustu to koło zapasowe z tyłu(ale to kwestia gustu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Szkoda ze mówisz ze prace będą długo trwały bo zapowiada się ciekawa skakanka tylko troche malowanie mi do gustu nie przypadło ale tu o gustach się nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Szkoda ze mówisz ze prace będą długo trwały bo zapowiada się ciekawa skakanka tylko troche malowanie mi do gustu nie przypadło ale tu o gustach się nie mówi Nie każdy ma czas, aby ciągle siedzieć przy modelu. Zastanów się trochę, lepiej dłużej, a dokładnie. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 No, ja zawsze jakieś ale. Ale ja nic nie mówię. Scania, będzie bardzo ciekawa. Trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 No, ja zawsze jakieś ale. Ale ja nic nie mówię. Scania, będzie bardzo ciekawa. Trzymam kciuki... Co, ale ? Bo ostatnio poszła wymiana zdań między nami to teraz tak gadasz ? Eh... powiedziałem po prostu co myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Nie każdy ma czas, aby ciągle siedzieć przy modelu. Zastanów się trochę, lepiej dłużej, a dokładnie. Dokładnie Zgadzam się w 100 % Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 No wiem ja tez nie mam zabardzo zle mnie zrozumiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi