Kami Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Nie no następnym razem dobrze się zastanowię, zanim odwiedzę twój wątek... Normalnie się odechciewa wracać do swojego pływadła... SZOK !!! załamany Kami pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Witaj Radku. Miło widzieć że znów dłubiesz. Już zaczynałem się martwić, ale jak widać niepotrzebnie. Koledzy z klubu miłośników już szykują wodowania w rocznicę, a mi nie pozostaje nic innego jak powolutku rzeźbić dalej. Nie masz się co śpieszyć. Twój Bismarck to będzie prawdziwe cacko. Dłub swoim tempem i nie idź na skróty a jak już go skończysz to nasze Bismarcki będą spoglądały z zazdrością Czekam na dalsze postępy niecierpliwie. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 No nareszcie... Nieco dramatycznie zabrzmiał wstęp Twojego postu ale najważniejsze, że dalej kontynuujesz dobrą robotę Przykładając na próbę do całości jakoś zaczyna to już wyglądać. to żart..? Wszystko doskonale się komponuje, mnie najbardziej podoba się "uśmiechnięta skrzynka" Robota jak zawsze pierwsza liga. Przy tego rodzaju hobby pośpiech jest najgorszy i lubi się mścić. Pozdrawiam i czekam na jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Hmmm. Co ja mam tu napisać. przez długą chwilę czułem się jak przy nadbrzeżu wyposażeniowym. Piękna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Ostatnie fotki są po prostu świetne. Przyjemność dla oczu. Powodzenia w wykańczaniu modelu! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Stocznia wraca po dłuuugiej przerwie (chociaż niewiele brakowało, a przerwa byłaby jeszcze dłuższa, albo i relacja zakończyłaby się na dobre...) - ech życie, nigdy nie znasz dnia ani godziny... Najważniejsze, że wróciłeś do stoczni i dłubiesz dalej ... Jednak farfocle na artylerii to kurz, który dało się usunąć, w realu na powierzchni nic nie było widać. ... Na tym kończę kolejny odcinek, w następnym stoczniowcy powinni zainstalować wrota hangaru głównego. Ta doklejona biżuteria całkiem całkiem... wiele wnosi powoli chyba czas na malowanie, hę ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Aż szkoda malować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Aż szkoda malować.. No co Ty mówisz - pomalowany, to dopiero będzie wyglądać ... Skell, nie słuchaj kolegi: maluj, maluj, maluj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Aż szkoda malować. A ja również uważam że niepomalowane blachy wyglądają doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 A ja również uważam że niepomalowane blachy wyglądają doskonale To czemu u siebie pomalowałeś ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 To czemu u siebie pomalowałeś ? aaa... Zostało mi farby w aerografie to prysnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 aaa... Zostało mi farby w aerografie to prysnąłem Ahh ta nasza zaradność i oszczędność ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bismarck Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam w grudniu kupie sobie Bismarcka 1:350 revella ale to co tu zobaczyłem to mnie rozwaliło chciałbym choć w połowie zrobić tak dobrze model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam w grudniu kupie sobie Bismarcka 1:350 revella Witaj w gronie bismarckowców to co tu zobaczyłem to mnie rozwaliło chciałbym choć w połowie zrobić tak dobrze model. Chyba wszyscy mamy podobne odczucia w kwestii okrętu skell-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bismarck Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Tak jak ktoś widzi taki okręt to aż chce zrobić swój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bismarck Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 A następnych zdjęć kiedy można się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Czołem Bismarck! Witaj w klubie. Dzięki za opinie o mojej pracy. Co do dalszych postępów - nie powiem, ssie mnie że aż strach, ale póki co problemy większej wagi zabierają mój czas, a i sezon RC w pełni... Bismarck niedługo wróci na warsztat, jak i aktualizacja mego "brazylijskiego serialu" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 A następnych zdjęć kiedy można się spodziewać. Właśnie bo ja też nie mogę się już doczekać. A w ogóle to witam kolegę z mojego miasta. Tak jak ktoś widzi taki okręt to aż chce zrobić swój. To dalej do roboty i będzie kolejny Bismarck na forum. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bismarck Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam Mam nadzieję że będzie kolejny Bismarck na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bismarck Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Możecie mi powiedzieć z jakiego okresu jest to malowanie wielkie dzięki http://www.modelshipgallery.com/gallery/bb/dkm/bismarck-350-pvb/pvb-index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Bismarck taka mała rada. Zamiast pisać post pod postem możesz edytować swój poprzedni klikając na "zmień". Tak jest bardziej elegancko. Wracając do Twojego pytania. Jest to malowanie w tzw. kamuflaż bałtycki. Bismarck był tak malowany w okresie testów na Bałtyku między końcem 40 roku a początkiem 41. Na modelu Z linku który podałeś nie jest on kompletny. Brakuje "zebry" na kominie. Właściwe malowanie (z lekkim przesunięciem na kominie) możesz zobaczyć w mojej galerii, ponieważ właśnie ukończyłem Bismarcka z takim właśnie malowaniem Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam w grudniu kupie sobie Bismarcka 1:350 revella ... ... ... ... ... ... ... indywidualista ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Możecie mi powiedzieć z jakiego okresu jest to malowanie wielkie dzięki http://www.modelshipgallery.com/gallery ... index.html Schematy malowania Bismarcka - http://www.bismarck-class.dk/bismarck/paint_schemes/paintbism1941.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bismarck Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Bardzo dziękuję za te informację. I przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi