sianko Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam! Sugestia jest taka , abyś powrócił do "braci większych" bo w "kingsajzie" za dobrze Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Rafałku, model jest piękny. natomiast: 1. jeśli wrak jest tak zleżały to tytuł scenki traci sens bo nie zyja na pewno 2. MG raczej byłby niewart zabrania 3. chwyć jakiś przedmiot ciężki lub ostry i usuń ze scenki ten kawałek chaty rodem z cepelii bo psuje efekt. ani to ruina ani chata, poza tym kompozycja nie jest zrównoważona. lepsza będzie otwarta przestrzeń lub jakieś drzewko w pobliżu. PLEASE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Witaj sianko ! Dzięki, aż się chce dłubać po takich słowach ;) A skal, nie opuściłem żadnych.Cośtam sobie dłubię pobocznie:D Żółwik, dzięki za sugestie, ale...... 1.Jak zleżały? Jest usyfiony 2. jasne;) 3.A w żadnym wypadku, mało tego..rozbuduję ją. Cepelia z wewnątrz była moją interpretacją tej fotki,zaczerpniętej z gógla: Zewnątrz? Tony zdjątek w sieci..jedyne co mogę zarzucić..to brak zewnętrznej framugi...reszta je łoki W bólach zacząłem malować paznokcie :placze: Stan ichnich na dzień dzisiejszy: Spójność, Żółwik, jeśli chodzi o to...ma sie nijak do mojego modelowania ;) Ma być chaos..bo to je wojna ! Pojazdy poruszały się wzdłuż drogi, stawały równolegle do płotów, niezawsze stały obok krzaków czy drzew, niezawsze jechały tylko do góry... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Ma być chaos..bo to je wojna ! Oi! i tak chałupka wprowadza nastrój sielski, a co do MG, to błagam, panie Andrzeju szanowny, pan da jedno MG - wilec na balkonie wymaga podpory, a ta byłaby stylowa ;) I jedno pytanie - czy na tym obrazie w chatynce jest goła baba?! Albo moje szkła do kosza, albo tu okrutny żart się szykuje A gdzie swiatyj Pantelejmon? A gdzie swiatyj Naum? To oni obronili prawosławny lud przed hordami Gitlera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Rafałku, jakim kolorkiem malowałeś mundury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam. Figurki świetne, też jestem ciekawy co do kolorku mundurów. Według mnie jeszcze spokojnie można dać dwie figurki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Mundury to VMC german uniform mieszane by zaciemnić, bądź rozjaśnić ton. Ufajdałem kurzingiem żołdaków, zbudowałem "schowek" na drwa, co zrąbane lezą. Jutro powinienem zacząć to postarzać... Lord, ja..ka BABA?!? Z odległości 15cm wygląda to na portret..malarzowy No dobra, etraz jest tak: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 ok, tej drewutni mi brakowało bo sama sciana była bez sensu. tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Fajny pomysł ze "schowkiem" :> mam skromną uwagę, ślady na ziemi po gąskach jakieś takie za piaszczyste? Nie powinno być tam trochę trawki jak wszędzie tylko powgniatana w ziemię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Z tym drewienkiem chatka wygląda znacznie korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dzięki, trawka jest powgniatana w zaschłe błoto. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Na fotkach tego zbytnio nie widać ale oko :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 schowek "podpicowany" Wojtek słusznie zauważył, że można dać dodatkowo 1-2 figurki( co mnie interesowało już wcześniej, by odwiedzający miał towarzystwo ) Właśnie rozmyślam nad ich umiejscowieniem....w razie co wkleję fotki, by sie poradzić. Na fotkach w świetle żarowym widać, jakby żołnierzyki były zababrane na maxa - w świetle dziennym wygląda to z goła inaczej, na pewno subtelniej. Zauważyłem, że weathering nocny jest typowo pod żarówkę. Wykonując go za dnia musi być "pokazywany" w świetle dziennym, by kontrasty kolorystyczne zdawały relację. To samo tyczy się malowania modeli...gdzie model malowany pod żarówką..za dnia staje się innym modelem(kolorystycznie) - oko ludzkie płata figle....no nic, koniec przemyśleń pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Doszedlibyli kolejni statyści: & Fotka z epoki: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Witaj Rafale Ja to bym jeszcze posadził w chałupie za drzwiami rannego czołgistę… Ale to tylko moja chora wyobraźnia. Jest świetnie mimo wszystko!!! PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Hej Albert ! Dzięki przede wszystkim. W kwestii załoganta, była taka opcja(nieco inna) - jednak nie miałem na stanie odpowiedniej figurki. Tam raczej chcę ustawić jakieś siedzisko...może kufer jakowyś . Pewnie jeszcze kiedyś coś w podobie machnę, byc może tam znajda sie ranni "uciekinierzy" W chwili obecnej zajmuje mi głowę bieżący projekt(inny), a dodatkowo ulęgło sie coś dodatkowego (oprócz zimowej dio)....także poBerlinujemy..ale...zakupy w sklepie p.t. "czekaj 1,5 tygodnia na odpowiedź.. "są w trakcie ;) Czyli - nie mam miejsca - sagi ciąg dalszy, zatem dłubiemy w paznokciach...to zawsze się między jakieś szklanki zmieści p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Cześć, od dłuższego czasu sie przyglądam i raz mi się podoba a raz nie więc czekam co będzie dalej jak na dobrym filmie Jak przybyła drewutnia i tłumek szkopów się zrobił to zaczęło to żyć własnym życiem nareszcie. I tak ma być! Świetnie jest. zatem dłubiemy w paznokciach...to zawsze się między jakieś szklanki zmieści No i super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 skala dla niedowidzących, a niektóre zdjęcia jak z trzypiątki.. szacun.. będzie jakiś kawałek daszku do chatynki? bo jakoś tak dziwnie wygląda ten drewniany trójkąt sterczący w górę.. trochę słomy by się przydało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Zbysiu ;) O Fazzy zawitał, dzięki - powiem szczerze, że faktycznie mam sporo problemu z tą skalą...wzrokowo nie wyrabiam...więc jak na ślepaka przystało psuję go dalej...dodatkowymi parami szyb. Daszek, jest na tapecie czas jakiś. Jak na razie ostro spekuluję...bo dorobienie samego dachu ciągnie za sobą dowykonanie sufitopodłogi - może to być gorsze, aniżeli stan obecny...zbyt mało pow. wygospodarowałem na "zamek". Niemniej, jak wspomniałem spekuluję...ale na tym się nie zakończy. By w pełni stwierdzić że coś mi się nei podoba muszę to wpierw wykonać. Ma ktoś pomysł na siano(strezecha) w tej skali? Włosie pędzla się nie nada, już próbowałem. Włochy sa za sztywne i elastyczne. W ostateczności wykonam drzewniany okład zadaszenia. thx & p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Ma ktoś pomysł na siano(strezecha) w tej skali? Włosie pędzla się nie nada, już próbowałem. Włochy sa za sztywne i elastyczne. Może patent a'la Czak45 czyli wełna stalowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 wełana odpada. Przewiduję, że po pomalowaniu, użyciu chemii farbka odpadałaby z pow metalowych. Nie wiem jak to powstaje, ale słowo wełna i metal oznacza rozplątywanie... Ja wydziobałem takie coś. Dach w letkim zapadku, miendolnik w trzcinie...bo na słome nie wygląda. Oczywiście do dopracowania kolorystycznie, jesli zda egzamin(dodam tylko, że jasny pogrubia.Live nie są widoczne pojedyńcze kłosa), więc zda? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Pokombinuj z pakułami lnianymi do izolacji rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Według mnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 To zyje... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Pokombinuj z pakułami lnianymi do izolacji rur to było pierwsze, co złapałem w domu, niestety nie ta skala - do trzy pięć idealne. Paweł, thx. Jutro idę do molocha zakupowego więc poszperam w półkach...może i co się wyhaczy. Chyba też wykonam 2 wersję, z okładzinami drewnianymi - jeśli nic nie znajdę i wtedy wstawię fotki porównawcze. Odeśpię temat, jutro zerknąwszy przymglonym okiem na dioramkę...zadecyduje czy się nada. Najważniejsze jest 1 wrażenie. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi