TomaszDudek Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Jakub Ślęczka tak tylko model 100 furile 100 blachy z 40 i mamy 240 tyle to w życiu nie dam za to to ja mam 7 modeli pojazdów w 35 ze zvezdy już nie wspominam o modelu z academy za 43 zł który mam teraz na warsztacie przykładowo a jak by było z dml to magic track liny metalowe blachy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Dla czego w sporej części tematów musi "wyskoczyć" kwestia pieniędzy: że za drogo, że przepłaciłeś, że "ja bym w życiu tyle nie dał" ? Ludzie, to jest nasza prywatna sprawa, ile chcemy wydać za model. Nie przekonujmy innych do "swego portfela". Jeżeli wydam 2000 złotych lub więcej to moja sprawa i nie chciałbym, żeby ktoś mi to wypominał. Przynajmniej według mnie, jest to niegrzeczne. Kiedyś gadano, że gentlemani nie dyskutują o pieniądzach. Trzymajmy się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 tak tylko model 100 furile 100 blachy z 40 i mamy 240 tyle to w życiu nie dam Dasz, dasz młodzieńcze, zaczniesz zarabiać to zaczniesz szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Jakub Ślęczka tak tylko model 100 furile 100 blachy z 40 i mamy 240 tyle to w życiu nie dam za to to ja mam 7 modeli pojazdów w 35 ze zvezdy 7 "gołych" i kiepskich modeli Zvezdy nie równa się jednej porządnie zwaloryzowanej Tamiyi. Jeśli chodzi Ci o te ceny. Wystarczy kupować stale w jednym sklepie modelarskim i będziesz miał rabat (nie wiem, jak to jest z internetowymi). Przykładowo mi Friule wychodzą o jakieś 10 zł taniej niż na allegro, czyli 70 czasem 80zł. Podobnie jest z blachami. Ale w sumie nie będę przekonywał. Dawniej też machałem po kilka pudełkowych DML miesięcznie, ale jak patrzę na nie i na jednego mojego Leosia 2 A6 (którego mam na ukończeniu) od Tamki wzbogaconego o to, co się tylko da - to rozumiem, że warto było zainwestować taką sumkę w niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Jakub Ślęczka wiem rozumiem i nie dziwi mnie takie myślenie jednak ja taki już jestem i oprócz tego uważam że efekt końcowy modelu to w 80% malowanie i slady eksploatacji dopiero później dostrzega się blachy i tak dalej. Osobiście przy blachach dostaje furii wiec odpuszczam sobie je na wstępie co do furili to owszem jest to wygoda ale jak dla mnie zbyt kosztowna nawet za 20 bym nie kupił bo jeśli ktoś się postara to nawet najgorsze gumisie zrobi tak że mucha nie siada. A co do rabatu to jakiś tam dostaje ale i tak głównie kupuje modele na allegro i świstaku. Seb nie znasz mnie ja nawet jak bym zarabiał 3000 zł na miecha nie kupiłbym furili Gulus wybacz postaram się już nie wypowiadać w ten sposób a co do Gentelmanów to oni zazwyczaj są bogaci i kasa nie jest dla nich problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Seb nie znasz mnie ja nawet jak bym zarabiał 3000 zł na miecha nie kupiłbym furili No fakt, też bym nie kupił zarabiając tyle oczywiście żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Dragon kontratakuje po 2-3 miesięcznym zastoju ;) tym razem to: http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRR60270 Co prawda Dragon Armor, ale zapewne dość szybko zrobią tego Kubelwagena w plastiku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 To co prawda nie z dragona ale myślę że warto zobaczyć ,nie wiedziałem że takie coś w ogóle było. http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Było. Oglądałem kiedyś dokument o naszych spadochroniarzach to wyciągali coś takiego z zasobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Co tu dużo mówić lepiej kupić dragona za 100zł z blachami i porządnymi magic trackami niż tamiye, do której trzeba dokupywać friule, blachy lufy i dodatki... takie jest moje zdanie. Dużo ludzi po prostu nie śpi na pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Co tu dużo mówić lepiej kupić dragona za 100zł z blachami i porządnymi magic trackami niż tamiye, do której trzeba dokupywać friule, blachy lufy i dodatki... takie jest moje zdanie. Ale Dragon ma pełno baboli... a blachy są tak ubogie, że głowa boli. Poza tym za 100zł już DML-a nie kupisz. Ich oferta ogranicza się do kilku typów czołgów i stop, zero ciekawskich i mało spotykanych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Jeeee, w końcu "mutra" http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Za to że za 100 dml'a nie kupisz musisz obwiniać importera bo to jego sprawka a będzie jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Jeszcze gdzieniegdzie da sie kupić dragony po 105zł /106 zł A co do t-34 to dragon mugłby w końcu zrobić elemęt pokrywy silnika tak żeby tylko metalową siatkę przykleić bez samodzielnego wycinania tej plastikowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 A co do t-34 to dragon mugłby w końcu zrobić elemęt pokrywy silnika tak żeby tylko metalową siatkę przykleić bez samodzielnego wycinania tej plastikowej. Taka upierdliwość pojawiła się tylko w T34/85, wszystkie 76-tki do tej pory miały w zestawie dwie osłony, w tym jedną z dziurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Seb A to dzięki za info najczęściej przeglądadałem inboxy 85. LOL Najlepiej zrobiony zundapp http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=3464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 LOL Najlepiej zrobiony zundapphttp://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=3464 Lol, pewnie stówkę będzie kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Seb NO właśnie to jest w tym wszystkim najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Ładniusi: http://dragon-models.com/html/6230-poster.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Mam ze zvezdy heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Ojojoj, ale fajniusi zakup się szykuje... Aż się zaśliniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Rzeczywiście ładniusi no i nie jest to kolejna pantera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Mam ze zvezdy heh Też go miałem, ale Panzerjaegera nie przypominało. Cieszę się, że Dragon wreszcie go wypuści i to jako zestaw Smart. Podwozie mieli super przy PzKpfw I, więc baza była, nadbudówka z tego, co widzę składa się z siedmiu płyt - czyli jest to modyfikacja w zakładach Skoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 http://www.dragon-models.com/html/6424-poster.htm Doczekaliśmy się :-) Jeśli gdzieś przegapiłem i jest juz na forum, to przepraszam, ale tak się zapaliłem na jego widok, że musiałem to tu wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 http://www.dragon-models.com/html/6424-poster.htmDoczekaliśmy się :-) Hmmm, ciekawy ten teciak. Do tej pory robiła go zdaje się tylko stara Tamka (gniotowaty nieco) i chyba Zvezda (pewności nie mam). Zwróćcie uwagę na cenę - ok. 88 pln w USA, a u nas... pewnie 125 będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi