Ł.Sosnowski Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Wypasiona półcalóweczka peter Nie narzekaj. Spróbuj zmierzyć się z lufą do T-72 RBModelu. To jest dopiero rzeźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Spróbuj położyć wszystkei blachy na M551 Sheridan to pogadamy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 I tak nic nie przebije blach (tych zewnętrznych jak i wewnętrznych) do BMP-3 Jestem Hardkorem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 I tak nic nie przebije blach (tych zewnętrznych jak i wewnętrznych) do BMP-3 Jestem Hardkorem! A stryker z birdcage'em?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Nieee, lufka do teta to hardkor. Wykorzystałem przy niej tygodniowy limit przekleństw Ale blaszki o których napisał szwabu87 przebijają wszystko Nie chciałbym mieć z nimi do czynienia PS. Przepraszam i kończę OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 dziś podgoniłem budowę, wykańczałem kadłub i zawieszenie bardzo fajnie wyszły kosze z blaszkami: Nabiera bardzo rasowego wyglądu, piękny, jak z filmu SF ... hmm już jestem ciekawy jak będzie wyglądać Mk.V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Dziś ostro przysiadłem do modelu Wykonałem powierzchnię antypoślizgową na wieży i brakujących elementach (5 godzin roboty z maskowaniem po kilku dniach studiowania fotek...), narazie przed malowaniem na zdjęciach niewiele widać więc dam fotkę z maskowania aby było wiadomo gdzie jest chropowato: podczas prac robiłem fotki z myślą o napisaniu tutoriala, którego wkrótce zamieszczę... Na razie rydwanik prezentuje się tak: c.d.n... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Nieee, lufka do teta to hardkor. Wykorzystałem przy niej tygodniowy limit przekleństw A co to za kwas z ta lufą do T-72 ? Czeka mnie montaż takiej w modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Żaden kwas, chłopaki się chyba troszkę przestraszyli Bardzo fajna lufka, montaż wcale nie jest taki trudny, wystarczy CA w żelu. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Dziś już poprzyklejałem pozostałe szmelce i dynksy do wieży, a następnie całość pomalowałem surfacerem: (fotki celowo tak wyglądają, przy takim oświetleniu najlepiej widać fakturę antypoślizgową, niestety mój aparat ma słabe makro...) wygląda nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Super ci idzie muszę podglądać twoje postępy gdyż czeka mnie to samo . Epidemia jaka czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 No to dziś jeszcze uzupełniłem braki i pomalowałem całość surfacerem, teraz czeka mnie nawiercanie otworów w kołach napinających i szlifowanie gąsienic... (na jednym zdjęciu próbka koloru podstawowego z palety lifecolora): c.d.n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Na pewno Lifecolor ?? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Na pewno Lifecolor ?? :( hmmm faktycznie dziwnie wygląda, ale to lifecolor UA 035 "Israeli Sandgrey 1982"... na zdjęciach jakoś nie chce wychodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 lifecolor UA 035 "Israeli Sandgrey 1982 Tak wiem - nazwa się zgadza. Ale Barthass już nieraz podkreślał, że Lifecolor się nie popisał odcieniem i nie jest do końca odpowiedni, sam też nie byłem do końca zadowolony po jego nałożeniu. Najlepszym wyjściem jest Humbrol 84 "Matt mid stone" - ale oczywiście zależy tylko od Ciebie, czy pokusisz się o malowanie bardziej wierne oryginałowi (emalia humbrola), czy szybsze w położeniu (akryl lifecolora). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Nie, nie już nigdy więcej humbroli czy innych olejów do aero... zrobię tym lifecolorem + jakieś różne domieszki, już się z Brathassem konsultowałem... zobaczymy co wyjdzie... a teraz dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Znając Ciebie to dasz mocny wash, do tego pójdzie suchy pędzel żeby podkreślić pow. antypoślizgową i pastele, więc tragedii nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Heh, powoli Cię doganiam ze swoją ślicznotką Ale patrząc na te foty zauważam, że źle przykleiłeś blaszke w koszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Ale patrząc na te foty zauważam, że źle przykleiłeś blaszke w koszu... O rzesz jasna cholera... powinna być od góry przyklejona..., zaraz coś może z tym zrobię... a specjalnie kilka razy studiowałem ten moment w instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Poprawiałem już siatkę w koszu..., dziś sobie na próbę pomalowałem wieżę i jedną stronę kółek, najpierw preshading, a potem lifecolor, pierwszy raz malowałem farbą tej firmy i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony, rozcieńczone wódką z dodatkiem retendera Agamy ładnie współpracują z aerografem, bardzo wydajne (gęste w buteleczce), ogólnie świetnie (kolor niestety trudny do uchwycenia na fotkach, coś pomiędzy szarym a piaskowym...) c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Jesteś WIELKI !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Jesteś WIELKI !!!! Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ale Ci pięknie preshaiding wyszedł spod bazy... Patrzę i patrzę i się napatrzyć nie mogę Prosze, nie schrzań tego niczym, jest świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi