Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rzadki okaz z tego eF-a ze Szprotawy. Powinien być ściągnięty z pomnika i trafić po renowacji do Muzeum Lotnictwa ( oczywiście pod dach a nie pod chmurkę) - ale kogo to interesuje. Jak się rozpadnie do końca wtedy będzie lament.

Napisano

Fotki z dzisiejszego Święta Lotnictwa w Bazie Lotnictwa Taktycznego w Łasku:

dsc01560254.jpg

dsc02410338.jpg

dsc02390336.jpg

dsc02080306.jpg

dsc01590257.jpg

dsc02380335.jpg

dsc02540351.jpg

MiGi z łaskiej kolekcji są jak nowe!!! Aż się serce cieszy widząc te maszyny w takim stanie. Wielkie słowa uznania dla d-cy płk. Darka Malinowskiego za inicjatywę oraz dla st. chor. sztab. rez. Piotra Polita - to spod jego ręki wychodzą te piękne maszyny.

Kto ma możliwość odwiedzić łaskiej kolekcji zachęcam - warto!

Na chwilę obecną w jej skład wchodzą:

MiG-21mf, pf, lim-2, MiG-29, su-22 m4, orlik, iryda, Mi-2, a w niedalekiej przyszłości dołączą do niej MiG-23, Mi-24, Mi-14 i być może Mi-8.

Pozdrawiam

Napisano

Chyba ciekawe. Trochę bliżej Mig-21F-walkaround, chociaż opisany jako 21F-13.Proszę zwrócić uwagę na sposób otw. osłony kabiny.Na rakiety nie warto -atrapa i fantazja.

http://walkarounds.airforce.ru/avia/rus/mig/mig-21f-13_3/mig-21f-13.htm

I jescze jeden pomnikowy 21F

http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat_cid_311.html

Warto buszować w poszukiwaniu ciekawostek odnośnie 21.

Napisano

Witam. Mam pytanie. Czy posiadacie może jakieś szersze informacje o Naszym Polskim Mig-u-21 znajdującym się w zbiorach Nowojorskiego muzeum lotnictwa(To to słynne na lotniskowcu) Na zdjęciach widziałem nasze żelazko z Szachownicą. Poza tym będe wdzięczny za wszelkie info. o naszym Migu (tez chyba 21) znajdującym się w Alley of The Mig's w March Air force Base w Kaliforni.Z góry dziękuję za info.

Pozdrawiam

Napisano

lotniskowiec3jw0.jpg

Tak on wyglądał w 1997 roku (na zdjęciu ja z rodzinką). Z godłem 10 PLM. To co teraz przedstawia to czysta fantazja muzealników

Napisano

Wracając do 21F , znowu trafiło mi się parę zdjęć :

21fm.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

21fa.th.jpg

21fkm.th.jpg

Trzy powyższe zdjęcia znalazłem na Forum Miłośników Symulatorów

, następne na rosyjskojęzycznej airwar.ru.

mig21f3.th.jpg

mig21f5.th.jpg

mig21f6.th.jpg

mig21f7.th.jpg

mig21fc1.th.jpg

Dwa poniższe trochę jako ciekawostka i jednoczesnie przykład co to znaczy tradycja i szacunek dla sprzetu [ nawet ew.wroga ]

21f13usa.th.png

4417tesmig21.th.jpg

Zdjęcie przedstawia personel lotniczego skrzydła testowego US Air Force. Musicie przyznać że wygląda to ładnie.

Napisano

fotelzmig1719dla21f21f1.th.jpg

Czyżby fotel z MiG-17-19 , widocznie bardzo się Im spieszyło, aby do przodu.

A tak z kolei wyglądało opuszczenie kabiny-trochę inny wariant od pokazywanego parę stron wcześniej

rxfqab5c2a05f15219c11b6.th.jpg

Napisano

Powitać! Ma ktoś foty PF 1PLM o nb: "1808"?

Własnie zakupiłem model INNEX'a i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony napotykając kalki syrenek w kolorze ciemnopomarańczowym produkcji techmodu.

Napisano

Kolejne egzotyczne malowanie Naszego 21US, tym razem aż z Nowej Zelandii

mig21us.th.jpg

Trzeba przyznać że wygląda całkiem fajnie, ale z rzeczywistością ma tyle wspólnego co 21 z pokładu lotniskowca w NY

Napisano

Malowanie nie egzotyczne tylko SF.

Nie ma nic wspólnego z realizmem.

Stylizowane godło 1 eskadry 62.plm "Poznań" tez mało podobne do oryginału.

Malowania "tygrysie" pojawiły się w Poznaniu dopiero w 3.elt która dziedziczy tradycję 62.plm i 3.plm.

Napisano

A dla mnie Nowa Zelandia jest i egzotyczna i fantastyczna

You're welcome. For Polish readers (which I'm not), the info comes from here: viewtopic.php?t=15055&start=315 (you'll have to register)

Na jednym z zagranicznych for poswieconych 21 Milosnicy 21 z Modelworka sa znani

Soory za literowki, klawiatura dostala swira.

Napisano

Nowa Zelandia, nie Nowa Zelandia, ja tam wolę nasze szybkie w oryginale

Fajno, a gdzie w sieci można jeszcze takowe znaleźć?

W sieci trudno. Ogólnie o zdjęcia PF trudno, chyba ich najmniej. Przejrzałem całe moje archiwum i znalazłem jeszcze to

1808x.png