em Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Głowica od rakiety, napęd elektr.od rakiety , coś od rakiety , ale nie chce mi się przerzucac tej niemieckiej strony Very Happy No jak to ,,nie chce misie,, Szukac ,szukac .Czyli co to jest? Leszek, Aeroplan 2 czesci a w nim zdjecia z malunkami z Krzesin. A najlepiej ,,wybierz mnie,,! Czyli lokalny patryjotyzm. Syrenki są piękne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 No jak to ,,nie chce misie,, Szukac ,szukac .Czyli co to jest? "Misie " nie muszą się znać na wszystkim, bo w tym wieku można pomylić "wosk pszczeli z miodem " Skoro jest na stronie poświęconej rakietom , to pewnie coś z rakiet, ale większośc nawet pracujących przy rakietach z 21 nie widziała ich "środka ", nie mówiąc o biednym zaganianym 'misiu " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 A ja jestem pewien ,że tamten element nie jest z wnętrza rakiet stosowanych na 21-ym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 7101 sprzed pół roku (Wrocław, Strachowicka) Uploaded with ImageShack.us @Leszek.Sz. - PFM ze Zvezdy czy Innexu?[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 manas-Zviezda. Na Innexa drugi raz nie mam siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Mnie zniechęca kształt przodu w Zvezdzie; wiem, że cokolwiek bym nie zrobił, to i tak będę niezadowolony, więc leży i porasta kurzem (pudełko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Do rzeróbek TYLKO stary KP !!! Już kiedyś o tym pisałem .Osobiście ,ha,ha implementowałem do tej Zviezdy z KP. I pamietajcie o brodzie . u dołu wlotu. Na http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=66016&st=20&start=20 widać ładny wlot w Eduardowym 1-48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Robercie moim zdaniem, dzielenie wątku na poszczególne wersje nie ma sensu. Mi nie widzi się przeskakiwanie po tematach, szczególnie że wiele rzeczy się pokrywa. Już sensowniej byłoby zrobić taki spis: strona 1 - poświęcona temu i temu, 2 - kontynuacja tematu, 3 - o tym i tamtym. I tak do aktualnego stanu, a później to uzupełniać. Coś w rodzaju spisu treści. em ale gdy Leszek jak zakładam robi tego PFM właśnie z przez lokalny patriotyzm Nie rozumie zaś o co chodzi z tym ładnym wlotem u Edka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) O to zdjęcia z Zegrza Pomorskiego z ostatnich wylotów na poligon do Wicka. Edytowane 29 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 A teraz przypatrz sie na ten model ,własnie tak powinien wygladać wlot z brodą .Zwróc uwagę na dól kadłuba w rejonie DUA. P Patryjotyzm ,patryjotyzmem ale najładniejsze są Syrenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 A czy szanowni koledzy wiedzą może przez jak długi okres służby MF 7809 był w szarym kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 em -może w końcu napiszesz co to za "rakietowe ustrojstwo " young- może i dobry pomysł z tym spisem treści , ale też nierealny [ a może ciężko ] do zrealizowania. Zobacz,ile stron , każdą by trzeba było przejrzeć żeby wychwycić zagadnienie, pospisywać.Nie wiem , każdy z Nas w miarę mozliwości wrzuca jakieś materiały które trafią w ręce , albo na bieżąc staramy się odpowiadać na rzucane problemy.Jeśli ktoś jest naprawdę zinteresowany tym samolotem , to znajdzie co będzie potrzebował , tym bardziej że są jeszcze Wasze ładne warsztaty, są walkaroundy , a jak komuś się nie chce szukać , tzn. że nie jest na serio zainteresowany 21. Dostałem nieraz linka od Was na jakąś stronę z 21 , i jak to było moje pierwsze wejście , to przeglądałem i zapisywałem wzystko co było dostępne .Może trochę ostro , przepraszam , ale w końcu to nie serwer bibloteki naukowej , kazdy ma dodatkowo jakieś inne obwiązki , i teraz będziemy siedzieć po nocach i robić spisy treści ? Przecież nie będzie tego robił Mod, litości . Ewentualnie co można byłoby wyodrębnić to dział modelarskiw ramach 1:1 poświęcony konkretnym problemom z danym elementem 21 -wygląd-co to jest- zbliżenie itp. [ nie mylić z warsztatem ] Ale to tylko propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) Witam Jako, że mam w planie "eRa" zaraz po "F13" to mam pytanie:Do przeróbki wezme MF z KP z wgłębnymi liniami plus kontener anteny i ewentualnie owiewka z Pavli.Czy oprócz drobnych przeróbek kadłuba/usunięcie klapek pod dodatkowymi wlotami powietrza/ trzeba ingerowac w bryłę KP,jesli dobrze pamietam to kabina była od PFMa? jesli tak to zywica Pavli. Bardzo prosił bym o ewentualne podpowiedzi i uwagi co do tej przeróbki.podwozie mam od Zvezdy /od Leszka/ więc ten problem nijako mam z głowy. Z góry dziękuję Edytowane 29 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 manas malowanie w trzech odcieniach szarości 7809 zrobiono w 2002 roku na zlot dowódców który odbył sie w maju. Czyli długo nie polatał. Robert- co do eR-a też mam tą samą bazę wyjściową ale mam opory. Bo tak - KP bryła, wymiary, OK ale zero detali i wypukłe linie. Na jakieś fajne kamo ujdzie ale na aluminowego blaszaka nie widze tego. Trzeba władować dopalacze w zestaw - żywicę, blaszki i dużo roboty. Te eR-y z kondora to można sobie odpuścić -w pudełku jest słabo zdetalowany bis. Fajny nasz eR z Kp na ARC: http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal6/5001-5100/gal5050_MiG-21_Salaun/00.shtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Ja poszedłem na całość z przyszłym eRem. Model Fujimi (MF/R) z poprawkami Quickboost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 KP mam z wgłębnymi liniami. Chce wyjasnic dokładnie kwestię kabiny/ma byc PFM?/ bo nie wiem co zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Zdecydowanie kabina PFM-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Więc taki zestaw: wneki z Pavli zasobnik kokpit PFM wloty Aires golenie podwozia Zvezda całość z modelem 86 zeta, nie mało ale może coś z tego wystrugam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Zdecydowanie kabina PFM-a. Zdecydowanie popieram. Tu masz zdjęcie : http://www.airplane-pictures.net/image65896.html Oczywiście będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Chciałem zapytać o MF n.b 9012. Tutaj fotka z okresu służby w 11 PLM: (źrółdło: lotnictwo.net.pl) W Aeroplanie 5/6/01 na str. 12 jest zdjęcie (pierwsze od góry) z okresu służby w Łasku. Na obydwu widac wyraźnie inny kolor (odcień) części grzbietu. Czy to sa różne odcienie szarości czy też samolot był srebrny a grzbiet pomalowany na jakiś jasny kolor (jasnoszary, biały?)) albo tez odwrotnie: samolot szary grzbiet srebrny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Chciałbym zauważyć, iż nasze ery były zarówno z jak i bez peryskopu. Więc ta "vacu" z Pavli Robercie do każdego era się nie nada. Edytowane 30 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Czy to sa różne odcienie szarości czy też samolot był srebrny a grzbiet pomalowany na jakiś jasny kolor (jasnoszary, biały?)) albo tez odwrotnie: samolot szary grzbiet srebrny? Ta czesc odrozniajaca sie od reszty ,to zbiornik paliwa.Prawdopodobnie z innego samolotu ,stąd inny kolor .Srebrzanka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Kolego manas element ten mógł się różnić od całości ponieważ w tym miejscu znajdował się zbiornik paliwowy nr 2 . Był on w całości zdejmowany. A po za tym to raczej farba z samolotu schodziła bo na tych zdjęciach co wkleję widać ,że inne elementy też mają kolor dural aluminium. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Wielkie dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek_fajga Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Koledzy! Czy dysponuje ktoś z Was większą ilością zdjęć tego samolotu: ? Czy był on w kolorze blach, czy malowany na srebrno? Czy były na nim napisy eksploatacyjne? Da się go bezpiecznie zbudować z modelu Eduarda, czy potrzebne są jakieś modyfikacje? Czy można podwiesić do niego zbiornik z namalowaną "szczęką" jak to jest na profilu barwnym na ostatniej stronie numeru 34 Lotnictwa z Szachownicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi