Super Moderator jawkers Napisano 18 Października 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Października 2009 Witam. Dzięki panowie. Zająłem się dzisiaj skrzynkami umiejscowionymi z tyłu pojazdu. Pomalowałem całość podkładem. Dokleiłem też boczną skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Nie no kurde to jest jedna z niewielu relacji na tym forum, które z chęcią oglądam. Pomysł świetny, wykonanie również idzie Ci pięknie. Jedynie mam zastrzeżenia do takich małych niedoróbek, jak np. kable w ramie, jakoś tak każdy przebiega jak chce. Gdzieniegdzie są również widoczne ślady kleju, np na tej skrzynce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Będą z Ciebie ludzie jawkers Co raz więcej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Wiadomo co do nowych poczynań brak zastrzeżeń . A powiedz mi jaki masz pomysł na tył zabudowy ? Chodzi mi jak rozmieszczone i jakie będą tylne światła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Października 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Października 2009 Witam. Gdzieniegdzie są również widoczne ślady kleju, np na tej skrzynce Chodzi Ci o tylną skrzynkę? Chodzi mi jak rozmieszczone i jakie będą tylne światła Jeszcze nad światłami nie myślałem, ale może zastosuję klosze z zestawu, lub z "Truck Accessories". A co do rozmieszczenia, napewno na tylnej ścianie razem z tablicą rejestracyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Bo nie wiem jak Ty ,ale ja bym je na twoim miejscu schował (wyciął otwory i włożył lampy w nie ) - oczywiście jeżeli mówimy o ścianie w zabudowie A jak nie to zrobić taki jak by NL zderzak . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Października 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Października 2009 Witam. kolejnym krokiem było pomalowanie bocznych ścian w dolnej części, oraz tylnej w kolorze białym. Po pomalowaniu zabrałem się za wykonywanie wideł. Narazie wykonałem elementy wysuwane, które pasują do siebie na styk. A tu wsunięte elementy w siebie, oraz element do którego będę przymocowane widły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 No no... Profeska w każdym calu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Chodziło mi o tą skrzynkę naprzeciw zbiornika paliwa. Generalnie ten aktual średnio mi się spodobał. Nie wiem jaka jest koncepcja malowania całości, aczkolwiek to pocieniowanie niezbyt przypadło mi do gustu. Na bokach kabiny pojawi się coś białego? Bo tak patrząc na przód to na razie do niczego to nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Października 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Października 2009 Witam. aczkolwiek to pocieniowanie niezbyt przypadło mi do gustu. Chodzo ci o cieniowanie białego koloru? Na bokach kabiny pojawi się coś białego? Tak, będzie coś białego. Ciąg dalszy produkcji wideł. Widły są skończone w 70%. Troszkę wyrównam je papierem, zaszpachluję i zamocuję, wtedy będą gotowe. Rozłożone Złożone. Próba wytrzymałościowa wypadła pomyślnie. Plany są takie, by je schować pod podwoziem. Tak wygląda cała Scania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Ogólnie nieźle . Jedyną rzeczą, która mnie razi to niedomalowane tylne ścianki poprzeczek w ramie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Mi się "widełki" podobają Czekam na kolejne aktualizacje z pracami nad malowaniem ,bo na razie nie ma co za bardzo oceniać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Października 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Października 2009 Witam wszystkich. Zamaskowałem tylną ścianę i pomalowałem ją na czarno. Kolejnie zdjąłem taśmę, po czym ukazał się pasiasty wzorek. Prysnąłem też przedni element kilkona warstwami "pyłkowego" lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Wzorek wyszedł pięknie gratuluję i czekam na kolejne zdjęcia pozdrawiam kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Jest git Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Listopada 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Listopada 2009 Witam. Dzięki panowie. Kolejny dzień, kolejne prace nad modelem. Pomalowałem prawie wszystko w tylnej części. Pierwsze pamalowałem skrzynki i nadkola czarnym matem. Następnie zamaskowałem i trysnąłem na stebrno. Póżniej ściągnąłem maskowanie z nadkoli i skrzynek, a także co się najbardziej obawiałem szachownicy. Ale wyszło ok. I całość prezentuje się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Po prawej stronie jakoś ta szachownica się skiepściła przy czym ale nie wiem jak to nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Śledzę Twoją relację odkąd zacząłeś budować zabudowę i przyznam, że jestem pod wrażeniem efektu! Niestety nie zaszpachlowałeś dobrze zabudowy. Myślałem, że ślad przy nadkolu to zamierzony efekt, ale z drugiej strony tego nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Listopada 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Listopada 2009 Niestety nie zaszpachlowałeś dobrze zabudowy Zgadzam się poprawię to, lecz to przy końcu nie ma być zaszpachlowane ponieważ są tam drzwiczki, które jakoś się muszą otwierać. Między każdymi drzwiami a "framugą" jest szczelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Między każdymi drzwiami a "framugą" jest szczelina. Z drugiej strony zabudowy tego na zdjeciach nie widac, dlatego zwrocilem na to uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 No samochodzik nabiera kształtów podziwiam te malowane wzory sam bawiłem się swego czasu w to możesz zdradzić jakiej taśmy użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Wszystko ładnie pięknie Podoba mi się pomysł z szachownicą na bokach, ale dlaczego na boku z jednej strony pochyla się do przodu, a po drugiej stronie do tyłu samochodu Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 To czarne wygląda beznadziejnie... Wygląda to jakby coś nie wyszło i zostało zamalowane, a do niczego to nie pasuje. Poza tym ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 To czarne wygląda beznadziejnie... Wygląda to jakby coś nie wyszło i zostało zamalowane, a do niczego to nie pasuje. Chodzi ci o prostokąty na wysokości nadkoli ? mnie też jakoś nie widzą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 A sorry zapomniałem dopisać... tak tak chodzi o to coś czarnego na nadkolach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi