Trojan Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Kiedyś byłem w serwisie komputerowym i trochę mi dali śmieci w postaci przewodów, drucików itp. Niestety większość jest za grube i trudno utrafić w skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Mam pytanie natury technicznej: używasz do malowania kompresorka Pari? Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 No cóż, wygląda na to, że na plecione przewody trzeba będzie poczekac aż będą w Hiro Natomiast najłatwiejszym i najtańszym sposobem pozyskania gładkich wężyków jest ściągnięta koszulka z przewodu elektrycznego. W sklepie elektrycznym za 1 mb. w zależności od średnicy, to wydatek rzędu 0,5 - 3,0 PLN. Mam pytanie natury technicznej: używasz do malowania kompresorka Pari? Pari to już historia, obecnie używam MA 1000. Przy okazji pokażę co dzisiaj zrobiłem, co prawda niewiele tego jest ale ważne, że do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 łoł normalnie jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Normalnie zaś Ci wyszło zajebi... ciekawi mie tylko skąd ty bierzesz te przewody, głównie te co tu użyłeś do wspomagania i układu chłodzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Przewody nabyłem w Hiro: Link do sklepu Wywaliłem posty nie zwiazane z tematem. Mam nadzieję, że nie pogniewacie sie za to Popracowałem jeszcze trochę nad elektryką i myślę, że to już będzie koniec prac pod maską, tzn. muszę zrobić kilka poprawek malarskich i zmyć nalot powstały od CA. Chciałem jeszcze poprowadzić wiązki do lamp, ale ze względu na ciasnotę wokół nich nie miałem jak dobrać się do nich . Szkoda bo mogłem dać kabelki w lampach zanim przykleiłem je do listwy. Dręczyła mnie pomka na zbiorniku spryskiwaczy, trochę pokombinowałem i na ile się dało na tyle obniżyłem jej położenie Dopiero teraz uświadomiłem sobie, że w układzie chłodzenia dałem o jeden przewód za dużo, przez co inny jest źle podłączony Tak to jest gdy korzysta się ze zdjęć kilku różnych samochodów, a w których to przewody są inaczej podłączone No dobra, dość pisania, a teraz fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 no jak spojrzałem myślałem że to zdjecia prawdziwego Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Ja też takiego chcę Gdyby nie białe tło to przez myśl by mi nie przeszło że to model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 O w dupe jak prawdziwy, nie no przepiękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Tył gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Nie było zwykłych tablic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Nie było zwykłych tablic ? Nie było, a ponieważ model robię "salonowy" (bez śladów eksploatacji) więc doszedłem do wniosku, że te mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Punio w Twoim wieku Panu Tornado to chyba nie wypada takie rzeczy pisac co?... Model ladnie wykonany- skala na to pozwala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Nie było, a ponieważ model robię "salonowy" (bez śladów eksploatacji) więc doszedłem do wniosku, że te mogą być. Można było też zostawić same ramki Ale to nie mój model z resztą Tylko czekać na galerie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 A mi się podoba ta tablica... cały model z resztą też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Można było też zostawić same ramki Ale mnie podobają się te tablice a właściwie jedna, bo tylko tylna będzie. Ps. Dzisiaj nie będzie aktualki, dzisiaj byłem w Łomży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Mój tata też dzisiaj wrócił z Łomży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Mój tata też dzisiaj wrócił z Łomży:) Bardzo ciekawe nie ma co. Model śliczny tak tylko patrzę i się zastanawiam skąd Andrzeju masz tyle czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Podwozie praktycznie jest już gotowe Nie wiem jak to sie stało, ale przegapiłem jedną jamę skurczową (zaznaczona strzałką), którą to dopiero teraz dostrzegłem na zdjeciach w każdym razie musze to poprawić. Przeszlifowałem maskę silnika i ponownie pomalowałem podkładką, narazie wyglada ok. Teraz farba utwardza się, jutro przeszlifuję ją i psiknę bazą, no i ma sie rozumieć clearem też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Jak zwykle bomba! ;) Kiedy Galeria ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Mam do Ciebie pytanie Tornado. Być może odpowiedź na moje pytanie już znajduje się w tym temacie, ale nie jestem na tym forum na bieżąco więc zapytam. Jakich past polerskich używasz do polerowania ostatecznego i czym wykonujesz polerowanie, jakieś specjalne szmatki, ściereczki? A żeby nie odbiegać od głównego tematu powiem, że nigdzie indziej nie miałem okazji zobaczyć tak dopracowanego modelu w tej skali. Po prostu mistrz bez dwóch zdań. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Skoro poprawiasz jamki skurczowe to może i tę dorzuć do listy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Skoro poprawiasz jamki skurczowe to może i tę dorzuć do listy... No cóż, widocznie zbyt długo przesiaduję przy modelu (średnio 8-10 h/dziennie) przez co nieco ślepawym oczom może cosik umknąć Na szczęście, jak widać mogę liczyć na Twoją/Waszą pomoc Oczywiście poprawię i to miejsce. Jakich past polerskich używasz do polerowania ostatecznego i czym wykonujesz polerowanie, jakieś specjalne szmatki, ściereczki? Do wstepnej polerki używam past zarówno Tamiya jak i Gunze 3000, jednak ostateczną polerkę robię Gunze 8000 delikatną flanelką. Jeszcze wczoraj przeszlifowałem podkładkę na masce silnika i lusterkach, a także połóżyłem bazę z clearem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Clear utwardził się więc zabrałem sie za polerkę i uzbrajanie maski. Został jeszcze spód do zrobienia, tzn. muszę pochromować teleskopy i nakleić matę. Widok ogólny: Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Wygląda pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi