Tysiuniek Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Panowie, znacie może jakieś modele moździerzy w skali 1/35, które chociaz w zarysie przypominałyby polskie M-98? Cytuj
BaldPuma Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Panowie, znacie może jakieś modele moździerzy w skali 1/35, które chociaz w zarysie przypominałyby polskie M-98? W zarysie to nawet rura kanalizacyjna przypomina - ale moim zdaniem nie ma sensu szukać podobnych bo: 1. nie widziałem moździerza z taka podstawą - ale wystaczy modelina i kawałek plastiku czy blaszki wygiętej w ten "trójkąt" i góre masz gotową (noo prawie gotową) - pozoskaje dorobić "szpica" 2. rura jest prosta tylko dorobić karbowaną osłonę - myślę że ciasno nawinięty drucik ładnie ją zaimituje, a hamulec - może z zestawów luf do dział dobierzesz 3. nóżki i "śruba" - no comments 4. NAJWAŻNIEJSZE - i tak musisz dorabiać WÓZEK - a jak jego zrobisz to poz. 1-3 bez problemu w przerwie na schnięcie farby w 35 trochę problemu zrobi celownik - a zwłaszcza zdobycie dobrej fotki - ale możesz założyc pokrowiec Cytuj
Skinn3r Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 (edytowane) Dla zainteresowanych, posiadam różnorakie modele broni w 1:35 (nowoczesną), poniżej lista: - M60 - x3 - Sterling - x3 - G3 - x3 - FN-FAL - x3 - M16 - x3 - UZI - x3 - Beretta - x4 - Colt .45 - x4 - Tokarev TT33 - x4 - Walther P38 - x4 - Luger PO8 - x4 - M2 Browning .50 - x2 - TOW [ATM] - x1 - MILAN [ATM] - x1 Jeżeli ktoś coś chce to pisać na PW albo GG: 20944692 Poprawione, co by ABW się odwaliło Edytowane 7 Maja 2010 przez Gość Cytuj
Tysiuniek Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Może tak tego nie rozgłaszaj...W końcu ABW czuwa. Ktoś niezorientowany będzie chciał błysnąć czujnością obywatelską... Broń to jednak jest broń. Cytuj
Skinn3r Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Ktoś niezorientowany będzie chciał błysnąć czujnością obywatelską... Może błyszczeć :P Wg. IP właśnie znajduję się w Kirgistanie P.S. Poprawione na formę bardziej zrozumiałą dla mało-domyślnych Cytuj
Skinn3r Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Panowie, ktoś wie co to za wersja Humvee: M707A2 bo natknąłem się w sieci na to ale jakoś Wuja Googiel nie chciał mi podpowiedzieć. Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 http://www.globalsecurity.org/military/systems/ground/m707.htm O tego chodzi ? Cytuj
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Jeśli chodzi o M707 Knight (Striker) to oprócz linku podanego powyżej mam tylko to: Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Kubisz, to może jeszcze wytłumacz łopatologicznie co to za cudowne dziecko wielkiej rodziny humvee Cytuj
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 W skrócie - pojazd do obserwacji pola walki, wykrywania i oznaczania celów. Miał pełnić także role dowodzenia i koordynacji prowadzenia ostrzału. Taki mały AWACS na kółkach Cytuj
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Mnie też. Stawiam beczkę piwa, jak zbudujesz model bazując na tych dostępnych materiałach Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Fakt, mało danych, jeszcze mniej zdjęć a wiele niewiadomych ale może kiedyś Cytuj
Zderzak Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Stawiam beczkę piwa, jak zbudujesz model bazując na tych dostępnych materiałach Dałoby radę A co do materiałów, to pamiętasz co miałem jak zaczynałem Wóz Dowodzenia Niby nic więcej nie było, a tu prawie pełna dokumentacja. Tylko kto przeszuka cały Internet Cytuj
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Można przeszukać googla wpisując "M707 Knight Striker" itp., może znajdzie się coś więcej. W wolnej chwili kiedyś poszukam. Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 http://www.bakabanashi.com/downloads/ATN11042_sample.pdf tu jest co nieco Cytuj
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Stawiam beczkę piwa, jak zbudujesz model bazując na tych dostępnych materiałach Dałoby radę A co do materiałów, to pamiętasz co miałem jak zaczynałem Wóz Dowodzenia Niby nic więcej nie było, a tu prawie pełna dokumentacja. Tylko kto przeszuka cały Internet Chuck Norris zgrał cały internet na dyskietkę, może coś mieć. http://www.bakabanashi.com/downloads/ATN11042_sample.pdf tu jest co nieco No tak, tego pdf-a też mam, zapomniałem. W sumie sporo wnosi, ale i tak modelu z tego zbudować się raczej nie da. Cytuj
Zderzak Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Chuck Norris zgrał cały internet na dyskietkę, może coś mieć. A masz maila do niego, zapytałbym się?. Cytuj
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Nikt nie ma maila do Chucka Norrisa. To on ma maila do wszystkich. No i pamiętaj, że to nie Ty pytasz jego, ale on Ciebie... Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Na prawdę ciężko o zdjęcia M707, przez prawie 2 godziny znalazłem tylko 3 ma kt. coś w miarę widać Chyba najtrudniej będzie o zdjęcia wnętrza kubisz, może by dopisać M707 do przewodnika po wersjach, bo chyba go ta nie ma Pozdrawiam. Cytuj
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Fajnie, że Ci się chciało poszukać, ale pierwsze i trzecie zdjęcie to jest LRAS3, nie Knight. kubisz, może by dopisać M707 do przewodnika po wersjach, bo chyba go ta nie ma W przewodniku są tylko podstawowe wersje produkcyjne. Gdyby chcieć zrobić listę modyfikacji i prototypów rożnych wersji (jak np. M707), to byłoby to bardzo dłuuuuuuuuuuuuga lista... Może kiedyś coś takiego zrobię - po jednym zdjęciu. Niektóre są diabelnie ciekawe Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 No cóż i znów wyszła na jaw moja niewiedza Cytuj
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Nie przejmuj się, na Land Roverach znasz się na pewno lepiej niż ja. Ale miło, bo widzę, że temat Humvee też Cię trochę wciągnął Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Powiedzmy że lubię szukać, a że ciekawość to pierwszy stopień do wiedzy . . . to szukam Jeszcze jeden (mam nadzieję choć trochę przydatny) link: http://www.drs.com/PDF/DataSheets/Knight.pdf Dobra czas skończyć klikanie i wziąć się do roboty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi