Skocz do zawartości

[HUMVEE] - dyskusja ogólna o HMMWV/Humvee/Hummer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Panowie, znacie może jakieś modele moździerzy w skali 1/35, które chociaz w zarysie przypominałyby polskie M-98?

W zarysie to nawet rura kanalizacyjna przypomina

- ale moim zdaniem nie ma sensu szukać podobnych bo:

1. nie widziałem moździerza z taka podstawą - ale wystaczy modelina i kawałek plastiku czy blaszki wygiętej w ten "trójkąt" i góre masz gotową (noo prawie gotową) - pozoskaje dorobić "szpica"

2. rura jest prosta tylko dorobić karbowaną osłonę - myślę że ciasno nawinięty drucik ładnie ją zaimituje, a hamulec - może z zestawów luf do dział dobierzesz

3. nóżki i "śruba" - no comments

4. NAJWAŻNIEJSZE - i tak musisz dorabiać WÓZEK - a jak jego zrobisz to poz. 1-3 bez problemu w przerwie na schnięcie farby

w 35 trochę problemu zrobi celownik - a zwłaszcza zdobycie dobrej fotki - ale możesz założyc pokrowiec

Napisano (edytowane)

Dla zainteresowanych, posiadam różnorakie modele broni w 1:35 (nowoczesną), poniżej lista:

- M60 - x3

- Sterling - x3

- G3 - x3

- FN-FAL - x3

- M16 - x3

- UZI - x3

- Beretta - x4

- Colt .45 - x4

- Tokarev TT33 - x4

- Walther P38 - x4

- Luger PO8 - x4

- M2 Browning .50 - x2

- TOW [ATM] - x1

- MILAN [ATM] - x1

Jeżeli ktoś coś chce to pisać na PW albo GG: 20944692

Poprawione, co by ABW się odwaliło

Edytowane przez Gość
Napisano

Może tak tego nie rozgłaszaj...W końcu ABW czuwa. Ktoś niezorientowany będzie chciał błysnąć czujnością obywatelską... Broń to jednak jest broń.

Napisano
Ktoś niezorientowany będzie chciał błysnąć czujnością obywatelską...

Może błyszczeć :P Wg. IP właśnie znajduję się w Kirgistanie

P.S. Poprawione na formę bardziej zrozumiałą dla mało-domyślnych

Napisano

Panowie, ktoś wie co to za wersja Humvee: M707A2

bo natknąłem się w sieci na to ale jakoś Wuja Googiel nie chciał mi podpowiedzieć.

Napisano

W skrócie - pojazd do obserwacji pola walki, wykrywania i oznaczania celów. Miał pełnić także role dowodzenia i koordynacji prowadzenia ostrzału. Taki mały AWACS na kółkach

Napisano
Stawiam beczkę piwa, jak zbudujesz model bazując na tych dostępnych materiałach

Dałoby radę

A co do materiałów, to pamiętasz co miałem jak zaczynałem Wóz Dowodzenia Niby nic więcej nie było, a tu prawie pełna dokumentacja. Tylko kto przeszuka cały Internet

Napisano

Można przeszukać googla wpisując "M707 Knight Striker" itp., może znajdzie się coś więcej. W wolnej chwili kiedyś poszukam.

Napisano
Stawiam beczkę piwa, jak zbudujesz model bazując na tych dostępnych materiałach

Dałoby radę

A co do materiałów, to pamiętasz co miałem jak zaczynałem Wóz Dowodzenia Niby nic więcej nie było, a tu prawie pełna dokumentacja. Tylko kto przeszuka cały Internet

Chuck Norris zgrał cały internet na dyskietkę, może coś mieć.

No tak, tego pdf-a też mam, zapomniałem. W sumie sporo wnosi, ale i tak modelu z tego zbudować się raczej nie da.

Napisano

Nikt nie ma maila do Chucka Norrisa. To on ma maila do wszystkich. No i pamiętaj, że to nie Ty pytasz jego, ale on Ciebie...

Napisano

Na prawdę ciężko o zdjęcia M707, przez prawie 2 godziny znalazłem tylko 3 ma kt. coś w miarę widać

9b8c48400da322abm.jpg be61e3f76ebec7bam.jpg 8c5c6c162233b9e2m.jpg

Chyba najtrudniej będzie o zdjęcia wnętrza

kubisz, może by dopisać M707 do przewodnika po wersjach, bo chyba go ta nie ma

Pozdrawiam.

Napisano

Fajnie, że Ci się chciało poszukać, ale pierwsze i trzecie zdjęcie to jest LRAS3, nie Knight.

kubisz, może by dopisać M707 do przewodnika po wersjach, bo chyba go ta nie ma

W przewodniku są tylko podstawowe wersje produkcyjne. Gdyby chcieć zrobić listę modyfikacji i prototypów rożnych wersji (jak np. M707), to byłoby to bardzo dłuuuuuuuuuuuuga lista... Może kiedyś coś takiego zrobię - po jednym zdjęciu. Niektóre są diabelnie ciekawe

Napisano

Nie przejmuj się, na Land Roverach znasz się na pewno lepiej niż ja. Ale miło, bo widzę, że temat Humvee też Cię trochę wciągnął