Tysiuniek Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Panowie, znacie może jakieś modele moździerzy w skali 1/35, które chociaz w zarysie przypominałyby polskie M-98? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Panowie, znacie może jakieś modele moździerzy w skali 1/35, które chociaz w zarysie przypominałyby polskie M-98? W zarysie to nawet rura kanalizacyjna przypomina - ale moim zdaniem nie ma sensu szukać podobnych bo: 1. nie widziałem moździerza z taka podstawą - ale wystaczy modelina i kawałek plastiku czy blaszki wygiętej w ten "trójkąt" i góre masz gotową (noo prawie gotową) - pozoskaje dorobić "szpica" 2. rura jest prosta tylko dorobić karbowaną osłonę - myślę że ciasno nawinięty drucik ładnie ją zaimituje, a hamulec - może z zestawów luf do dział dobierzesz 3. nóżki i "śruba" - no comments 4. NAJWAŻNIEJSZE - i tak musisz dorabiać WÓZEK - a jak jego zrobisz to poz. 1-3 bez problemu w przerwie na schnięcie farby w 35 trochę problemu zrobi celownik - a zwłaszcza zdobycie dobrej fotki - ale możesz założyc pokrowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 (edytowane) Dla zainteresowanych, posiadam różnorakie modele broni w 1:35 (nowoczesną), poniżej lista: - M60 - x3 - Sterling - x3 - G3 - x3 - FN-FAL - x3 - M16 - x3 - UZI - x3 - Beretta - x4 - Colt .45 - x4 - Tokarev TT33 - x4 - Walther P38 - x4 - Luger PO8 - x4 - M2 Browning .50 - x2 - TOW [ATM] - x1 - MILAN [ATM] - x1 Jeżeli ktoś coś chce to pisać na PW albo GG: 20944692 Poprawione, co by ABW się odwaliło Edytowane 7 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Może tak tego nie rozgłaszaj...W końcu ABW czuwa. Ktoś niezorientowany będzie chciał błysnąć czujnością obywatelską... Broń to jednak jest broń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Ktoś niezorientowany będzie chciał błysnąć czujnością obywatelską... Może błyszczeć :P Wg. IP właśnie znajduję się w Kirgistanie P.S. Poprawione na formę bardziej zrozumiałą dla mało-domyślnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Panowie, ktoś wie co to za wersja Humvee: M707A2 bo natknąłem się w sieci na to ale jakoś Wuja Googiel nie chciał mi podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 http://www.globalsecurity.org/military/systems/ground/m707.htm O tego chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Jeśli chodzi o M707 Knight (Striker) to oprócz linku podanego powyżej mam tylko to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Kubisz, to może jeszcze wytłumacz łopatologicznie co to za cudowne dziecko wielkiej rodziny humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 W skrócie - pojazd do obserwacji pola walki, wykrywania i oznaczania celów. Miał pełnić także role dowodzenia i koordynacji prowadzenia ostrzału. Taki mały AWACS na kółkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 podoba mi się ta zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Mnie też. Stawiam beczkę piwa, jak zbudujesz model bazując na tych dostępnych materiałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Fakt, mało danych, jeszcze mniej zdjęć a wiele niewiadomych ale może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Stawiam beczkę piwa, jak zbudujesz model bazując na tych dostępnych materiałach Dałoby radę A co do materiałów, to pamiętasz co miałem jak zaczynałem Wóz Dowodzenia Niby nic więcej nie było, a tu prawie pełna dokumentacja. Tylko kto przeszuka cały Internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Można przeszukać googla wpisując "M707 Knight Striker" itp., może znajdzie się coś więcej. W wolnej chwili kiedyś poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Ja właśnie szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 http://www.bakabanashi.com/downloads/ATN11042_sample.pdf tu jest co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Stawiam beczkę piwa, jak zbudujesz model bazując na tych dostępnych materiałach Dałoby radę A co do materiałów, to pamiętasz co miałem jak zaczynałem Wóz Dowodzenia Niby nic więcej nie było, a tu prawie pełna dokumentacja. Tylko kto przeszuka cały Internet Chuck Norris zgrał cały internet na dyskietkę, może coś mieć. http://www.bakabanashi.com/downloads/ATN11042_sample.pdf tu jest co nieco No tak, tego pdf-a też mam, zapomniałem. W sumie sporo wnosi, ale i tak modelu z tego zbudować się raczej nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Chuck Norris zgrał cały internet na dyskietkę, może coś mieć. A masz maila do niego, zapytałbym się?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Nikt nie ma maila do Chucka Norrisa. To on ma maila do wszystkich. No i pamiętaj, że to nie Ty pytasz jego, ale on Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Na prawdę ciężko o zdjęcia M707, przez prawie 2 godziny znalazłem tylko 3 ma kt. coś w miarę widać Chyba najtrudniej będzie o zdjęcia wnętrza kubisz, może by dopisać M707 do przewodnika po wersjach, bo chyba go ta nie ma Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Fajnie, że Ci się chciało poszukać, ale pierwsze i trzecie zdjęcie to jest LRAS3, nie Knight. kubisz, może by dopisać M707 do przewodnika po wersjach, bo chyba go ta nie ma W przewodniku są tylko podstawowe wersje produkcyjne. Gdyby chcieć zrobić listę modyfikacji i prototypów rożnych wersji (jak np. M707), to byłoby to bardzo dłuuuuuuuuuuuuga lista... Może kiedyś coś takiego zrobię - po jednym zdjęciu. Niektóre są diabelnie ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 No cóż i znów wyszła na jaw moja niewiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Nie przejmuj się, na Land Roverach znasz się na pewno lepiej niż ja. Ale miło, bo widzę, że temat Humvee też Cię trochę wciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Powiedzmy że lubię szukać, a że ciekawość to pierwszy stopień do wiedzy . . . to szukam Jeszcze jeden (mam nadzieję choć trochę przydatny) link: http://www.drs.com/PDF/DataSheets/Knight.pdf Dobra czas skończyć klikanie i wziąć się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi