kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Wszystko jest przydatne No i wszystko wskazuje, że LRAS3 jakoś tam wywodzi się od Knighta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 No to jeszcze jeden: http://www.fas.org/man/dod-101/sys/land/wsh2007/42.pdf I teraz już na prawdę kończę to moje zaśmiecanie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 A to już chyba wiem, co jest nie tak. Znajdujesz wyniki dla pojazdu M1120 Armored Knight, czyli wersji M1117 Guardian. Jako jeden z elementów ma on zamontowane urządzenie Long Range Advanced Scout Surveillance Systems (LRAS3), czyli to: Spotykane również na Humvee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Poddaję się już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Panowie, pytanie: w zwykłym kole z Academy gdzie powinny być przewiercone dziury w przypadku koła zapasowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Maja 2010 Autor Share Napisano 11 Maja 2010 Proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Panowie, potrzebne mi jest zdjątko silniczków do wycieraczek oraz ich rozmieszczenie. Macie taką fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Ja posiadam jeszcze coś takiego: I wielki rozmiar, widać za to szczegóły: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 no to jeszcze "komiks" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Powiedz BaldPumo, że robisz w skali 1/72 taki silniczek od podstaw!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 niestety tylko z 5 części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Mam pewne pytanie, chociaż przewiduję odpowiedź. Czy ktoś ma może ramę okienną z nowym typem lusterek, albo chociaż same lusterka. Wiem, że towar deficytowy, ale może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Ciężko, deficytowa część. Panowie, mam pytanie: do czego służy ten okrągły uchwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Kubisz mówił, że do wkładania tub od pocisków Spike. Chyba ma rację, chociaż ciekawostką jest fakt, iż występuje on w praktycznie każdej wersji M1025A2 i chyba M1043A2(bynajmniej we wszystkich, jakie widziałem). Pamiętaj tylko, że to sama podstawa, dochodzi jeszcze górna część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Acha, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Acha, dzięki. Spoko Polskie Humvee to dla mnie zawsze przyjemność, a zwłaszcza jeśli ktoś chce je sklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Kubisz mówił, że do wkładania tub od pocisków Spike Kubisz mówił, że to jest do montowania urządzenia celowniczego do TOWa. Wątpię, czy jakikolwiek element Spike'a pasuje do tego. Czy ten "coś" jest w jakikolwiek sposób używany przez naszych wojaków - nie wiem. Jedyny sposób wykorzystania jaki widziałem na zdjęciu, to przechowywanie tam butelki z wodą mineralną (ponieważ, tak ja wspomniał Konrad: to sama podstawa, dochodzi jeszcze górna część. uchwyt ten w całości jest sporo wyższy i pasuje w sam raz na butelkę). Te "cosie" występują nie tylko w polskich transporterach Spike'a, ale także w zwykłych M1026/M1044. W Humvee USA są zamontowane tylko w TOW Carrierach. Czyżby nasz Humvee zostały wyprodukowane na bazie TOW Carriera? Dlaczego te uchwyty nie zostały wymontowane? Nie mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Panowie, ma może ktoś fotkę lub schemat pasów bezpieczeństwa takich, jakie są montowane w polskich Humvee's? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Tysiuniek - jeśli chodzi o M1026/M1044 to wszystko całkiem nieźle widać na zdjęciach, które kiedyś Ci wysłałem, pomocna jest także instrukcja z blaszek Eduarda. Są jednak konieczne spore miany w stosunku do blaszek. Pasy w polskich Humvee są trzypunktowe: 1) bęben (trzeba dorobić), 2) przyśrubowane mocowanie nad bębnem (trzeba dorobić elementy mocowań zarówno z przodu jak i z tyłu), 3) punkt wpięcia (jest inny, niż proponuje Eduard - patrz drugie zdjęcie poniżej). Natomiast jeśli chodzi o M1097... niech mi ktoś do jasnej anielki jednoznacznie wskaże, gdzie jest ścianka między kabiną, a częścią ładunkową? Bo jeżeli na wysokości słupków między drzwiami, to co wtedy z bębnami na przedni pas? A może w polskich M1097 nie ma tej ścianki?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Nie wiem czy to już było (jeśli było to wybaczcie), ale w najnowszej Nowej Technice Wojskowej (5/2010) są 3 fotki Humci ŻW, w tym jedno na okładce http://www.magnum-x.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=12:ntwnew&catid=4:categoryntw&Itemid=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Nie wiem czy to już było (jeśli było to wybaczcie) Nie było, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Specjalnie dla Petera 1410 - bardzo krótki SBS jak zrobić izraelskiego M997 HMMWV Maxi-Ambulance (czyli Hamer Magen David): Model baza - wiadomo jaki. Do tego trzeba kupić konwersję Legend Productions (LF1126) IDF Humvee Ambulance Conversion Set: Lista zmian z konwersji: - gęsty grill na masce, - przednia osłona i wyciągarka, - lusterka nowego typu, - klimatyzator, - kogut, megafon, 3 szperacze oraz mocowanie anteny na dachu, - mocowanie anteny z boku, - tablica rejestracyjna, chlapacze i szekle na tylnym zderzaku, - schodek do przedziału medycznego. Niestety trzeba ponadto wymienić koła, fotele i radio. No i namalować lub skombinować z kalek gwiazdy Dawida. Jest to jednak najprostsza i najtańsza konwersja na Humvee IDF (zestaw Legenda kupiłem kiedyś za 25 zł, obecnie nie powinien być wiele droższy, o ile w ogóle). Zaletą (poza posiadaniem modelu rzadko spotykanej wersji Humvee) jest dość interesujące malowanie - mino że jednobarwne, to posiadające sporo ciekawych akcentów. No i dla kogoś lubiącego pojazdy IDF - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Wielkie dzięki Kuba Izraelskie humvee mają to coś Muszę poszukać zestawu Legenda,na razie mam lusterka,przednią osłonę z gun trucka,koguta mam z zestawu italeri.Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi