Tysiuniek Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Panowie, mam jeszcze jedną prośbę do znawców tematu. Z racji faktu, że jestem obecnie na etapie nauki o zestawach radiowych, stosowanych w Humvee, czy możecie mnie oświecić: jak dokładnie nazywają się nadajniki, które dołącza do swoich zestawów Academy, oraz ten, który jest w zestawie Eduard do Academy (Eduard Interior) w skali 1/35? Nr zestawu Eduard: 35597. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2009 Tysiuniek - tych "radiów" to jest tyle, że sam się gubię, dlatego poniżej często trafia się słowo "chyba". W modelach Tamiyi i Academy jest chyba AN/VRC-64: Radio z modeli M151 MUTT to chyba AN/VRC-46: oraz chyba AN/VRC-47: Z zestawu Eduarda 35579 (nie 35597!) można zbudować chyba AN/VRC-47. Polecam do przeszukania i przeglądnięcia strony: - www.olive-drab.com - www.globalsecurity.org - www.tpub.com - www.google.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Na pewno KPV w wersji znanej i u nas jako ZPU-2 lub PKM-2http://newshopper.sulekha.com/photos/slideshow/960776.htm BaldPuma - w tym wątku na Armoramie znalazłem takie zdjęcie: czyli też Jemeńczyk, podobne kamo, inne działo. Ktoś tam wspomniał, że ma zdjęcie Humvee w takim kamo (czyli pewnie to, co my) z działem ZPU-1. Dlatego pogrzebałem sobie trochę (w sieci ) i to działko na Humvee to ZPU-1 kal. 14,5 mm (ZPU-2 to działko podwójnie sprzężone). Nie żebym Ci coś tam udowadniał, bo w zasadzie miałeś rację, ale chciałem wyjaśnić to dla własnej satysfakcji (pod kątem przyszłego modelu oczywiście ). W 1:35 znalazłem takie coś (Russsian Project - 5003 - 14,5mm Russian AA Gun ZPU-1): gó..zik widać na tym pudełku, ale to ZPU-1 to chyba rzeczywiście ZPU-1 W 1:72 chyba nie ma Pozostaje kwestia łoża i zamocowania do Humvee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 jestem wybitnie zgodny i zmęczony - dlatego zgadzam się z przedmówcą przyjałem że ma 2 lufy - ale może jest 1 - ale dalej pozostaje "nosiciel" - taki dziurkowany to jest tylko na fotce z wietnamskiego albo koreańskiego kutra - a tam "są" 2 lufy - ps g. prawda - tylko 1 lufa a drugie to amortyzator (zapewnie) - uwaga - pozostało tylko 1 zdjęcie z 3 > lepiej sobie go zapisz ps2 g=guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 g=guzik Wiem. Ale gó...=gó... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Mam taki dokumentalny film z wojny w Czeczenii, zrobiłem screen, może to coś pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Mam taki dokumentalny film z wojny w Czeczenii, zrobiłem screen, może to coś pomoże... Dzięki, ale raczej nie. Tym bardziej, że to chyba ZSU-23-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Chyba na pewno, aczkolwiek wydaje mi się, że też jest na jakimś pojeździe, choć foto rozmazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Z zapowiedzi Hobby Bossa na 2010 r.: Znalezione na Armoramie Co prawda to nie Humvee, a ja jeszcze niedawno uważałem chińskie kopie za profanację, ale ten Dongfeng wygląda całkiem zachęcająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 NO COMMENTS proponuję na początek na rozgrzewkę: www.militryphotos.net a potem zestaw plot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 No i jest jeszcze takie cudo: Czyli żywiczny URO Vamtac firmy NIMIX (skala 1:35). Linki ze strony producenta: IN-BOX I ZDJĘCIA MODELU INSTRUKCJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 nic nie powiem ale Jeden Taki ze mnie sie nabijał jak mówiłem że URO i EAGLA sobie zrobię To mój faworyt z rodziny URO http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/24931.html?p=1&pm=l&tc=323&tt=1261049526 a to hiszpański gotowiec http://forumdefesa.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=5523&start=30 a to kolejny członek rodziny Humvee ( z prawego łoża ale MOWAG mamusią - GM traktuję jako ojca) MOWAG EAGLE I Duńskigo kontygentu w Iraku 2004r http://haeren.smugmug.com/Irak/Pressefotos-juni-Irak-2004/4029627_Qz6Ca#234561448_ADAin-L-LB /którego mam w planach / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 ale Jeden Taki ze mnie sie nabijał jak mówiłem że URO i EAGLA sobie zrobię Nie pamiętam, żebym się nabijał, nie dam sobie wcisnąć takiego ciężkiego zarzutu Jedyne, co sobie przypominam, to fakt, że patrzyłem na pojazdy na podwoziu Humvee z niewielkim zainteresowaniem. Ostatnio zainteresowanie wzrasta Szczególnie po obejrzeniu tego Twojego zdjęcia URO. Do kompletu dołożę Otokar Cobra: i Alvis Shadow: (wczoraj chyba podesłałeś mi takie fajne zdjęcie Shadowa, a ja... gdzieś je zasiałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Bardzo proszę http://www.forte.jor.br Ten turecki (wczesna wersja) Otokar COBRA może być ale Słoweńskie są znacznie bardziej wyrafinowane [fotki Militaryphotos.net - Slovenian army] Hi-res - patrz linki http://www.shrani.si/?3c/mX/1GavfYeG/dscn0112w.jpg http://www.shrani.si/?1N/11B/1b4hfdye/dscn0118w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Panowie, mam takie pytanie: posiadam jeszcze jeden model Humvve, konkretnie M988 Cargo, który kompletnie mi sie nie udał...Moim zwyczajem, chciałbym go przerobić na inny, lepszy model, ale...nie mam pomysłu. Możw podrzucicie mi kilka pomysłw lub fotek? Państwa, malowania, itp. Szczególnie interesuje mnie malowanie irackie. Będę bardzo zobowiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Ogladnij TEMAT poniżej = HUMVEE around the World (jest już tam prawie cały swiat) - zobacz jakie wersje (z M998 raczej nie będziesz robił M1165) Cię interesują, jak Ci się cos spododa (Państwo / nr fotki) to jeśli jest coś więcej to wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 ...Szczególnie interesuje mnie malowanie irackie. A może takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Na razie nic mi nie przychodzi do głowy, ale może coś wymyślę...W każdym razie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Tysuniek - ten grecki M998 wcale nie jest zły. Zostaw go, a nowy model zrób z nowego zestawu, tym bardziej, że już raz przerabiałeś tego Humvee. Kup sobie M998 z Academy i dla niego szukaj malowania, a ciekawych jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Sam już nie wiem...ma fatalne wnętrze. Może tylko założę mu dach i drzwi, a pakę czymś wypełnię. Na razie działa na mnie toksycznie, wstawiłem łobuza do lodówki, niech cierpi, póki nie przyjdzie mi coś do głowy. To taki pechowy model, dwa razy przerabiany i dalej nie możemy sie zżyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Ten screen który zapodał Tysiuniek to ZU-23-2 na podstawie lub pace ciężarówki. Nic szczególnego, zdjęcia takiego można znaleźć w wielu miejscach, wiele armii używa takich kombinacji, w tym Polska w Afganistanie a do niedawna Iraku i Czadzie (Hibneryt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Poszukuję rysunku lub fotki uchwytu na koło zapasowe, w Humvee, oczywiście. Jeżeli ktos posiada, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Poszukuję rysunku lub fotki uchwytu na koło zapasowe, w Humvee, oczywiście. Jeżeli ktos posiada, proszę o pomoc. Rozumiem, że szukasz do Oreva. Uchwyt na koło i cały tylny zderzak jest niemal identyczny, jak w polskich Humvee (bez uchwytu na kanistry, Orev ma z kolei boczne szekle). Orev: zdjęcie Michaela Massa z www.idf-in-scale.com/forum A tu polski M1026: I sam zderzak w polskim: Więcej zdjęć polskiego Humvee wysłałem Ci kiedyś na maila, zerknij do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Tak przy okazji... WESOŁYCH ŚWIĄT I MODELARSKIEGO NOWEGO ROKU oczywiście nie tylko dla Hummeromaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi