kubisz Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 No i Legend Productions znowu zaszalało... skąd ja wezmę pieniążek na to wszystko... LF1203 M1114 Humvee Conversion set Strona producenta Przykładowe fotki zestawu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Po co Ci pieniądze Wyrzeźb sobie a poza tym paskudne są te niebieskie paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 Mniej więcej takiej odpowiedzi spodziewałem się po Tobie Rzeźbienie ktoś już zrobił za mnie, szkoda tylko że tak się wycenił. No cóż, kolejna wściekle droga inwestycja na bliżej nieokreśloną przyszłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 A jaka cena tego będzie? Zestaw na prawdę fajny, ale chyba jednak panel przyrządów lepiej wygląda z blaszki. No i o ile się nie mylę, w tym wypadku trzeba będzie zrobić "flockowanie" kabiny. Te nowsze wersje mają już chyba jakieś obicia z materiału na podłodze pod siedzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 W LM wcześniejszy zestaw M1151 UAH (LF1194) kosztuje 75.99 USD, ten pewnie będzie miał podobną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 BaldPuma znalazłem ciekawe malowanie specjalnie dla Ciebie. Jeśli zrobisz to w wersji karalucha to jesteś bogiem. KLIK Źródło: http://www.redorbit.com/news/business/1640619/coorstek_armor_solutions_holds_grand_opening_for_golden_facility/index.html Jeszcze jedno zdjęcie: Źródło: www.armyrecognition.com Czy to podwozie i felgi są piaskowe, czy są tak zakurzone, że aż piaskowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 Jak dla mnie to koła są na pewno piaskowe - zdarzaję się na zdjęciach Humvee w kamuflażu NATO z takimi kołami i odwrotnie - piaskowe z felgami czarnymi. Czasem na jednym Humvee są różne koła. A czy podwozie też jest tu piaskowe... hmmm... dziwne byłoby to połączenie, ale wygląda na to, że tak. A może nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 No właśnie. Zderzak widać ze jest brudny, ale podwozie juz przyprawia o wątpliwości. Sądzę, że przy okazji jest to dobry moment na dyskusje na temat zestawień kolorystycznych podwozie-kadłub. Produkcja nowych pojazdów przewiduje (w przypadku USA) kolory desert, albo forest. Przy desert mamy wtedy piaskowe podwozie, felgi i kadłub. Przy forest trójbarwny kadłub z bazowym zielonym, czarne podwozie i czarne lub zielone felgi. Problem zaczyna się gdy pojazdy nie są nowe. Najczęściej przemalowanie następuje z forest na desert (w druga stronę jeszcze się nie spotkałem). W takim wypadku przemalowaniu ulega najczęściej tylko kadłub, czasem felgi, a już sporadycznie całe podwozie, choć i takie zdjęcia widziałem. Najczęściej jednak podwozie zostaje czarne, a felgi mniej więcej pół na pół. Czasami można to też rozróznić po napisach eksploatacyjnych na nadkolach. Wcześniej przy przemalowaniu były po prostu zasłaniane jakimś czymś, aby ponownie napisu nie robić. Zatem był zielony kwadracik z napisem eksploatacyjnym na piaskowym humvee. A po czym poznać że pojazd jest przemalowany, skoro wszystko przemalowali z wierzchu? Chyba nigdy nie jest przemalowane wnętrze. Zatem jeśli w środku Humvee jest zielony, tzn. że był przemalowany. Takie sa moje wnioski z oglądania zdjęć. Czy macie może inne koncepcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 (edytowane) Mimo usilnych starań, nie znalazłem słabego punktu w Twojej teorii Jednak już się nauczyłem, żeby w przypadku Humvee nie być niczego pewnym. No i mam prawie 10000 zdjęć - a przy takiej ilości różne rzeczy mogły zaginąć w niezgłębionych czeluściach mej niepamięci. Edytowane 19 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 No i Legend Productions znowu zaszalało.. Oj jak w 72 by się taki zestaw przydał. Zatem jeśli w środku Humvee jest zielony, tzn. że był przemalowany. To chyba nie ważne czy z wierzchu kamo pustynne czy leśne, w środku raczej zawsze zielony jest. No chyba że jakas otwarta wersja SF no to wiadomo ze beż dominuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 BaldPuma znalazłem ciekawe malowanie specjalnie dla Ciebie. Jeśli zrobisz to w wersji karalucha to jesteś bogiem. KLIK Źródło: http://www.redorbit.com/news/business/1640619/coorstek_armor_solutions_holds_grand_opening_for_golden_facility/index.html ja jestem drobnym żuczkiem co lepi karaluchy a nie bogiem - może jak bym miał pistolet i zechciało by mi się wycinać otworki ~0,5*1,0mm w "masce" podobny jest libański - ale nie mam tu fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 w środku raczej zawsze zielony jest Raczej nie: Wersja typowo puszkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 No dlatego lubię słowo 'raczej' . Na pierwszym ładnie widać, że pierwotnie był zielony, dobra fotka. Na drugim zdjeciu chyba tylko drzwi są beżowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 Szanowni Koledzy. To są zdjęcia Humvee z wieżą BTR-60 używanych przez Dżibuti: Screen pochodzi z filmiku z tego wątku na militaryphotos, drugie zdjęcie raczej też z tej strony. Może to jest pytanie bardziej do miłośników pojazdów innych niż Humvee, ale na razie zapytam tutaj - jak wygląda wieża BTR-a od środka? W jaki sposób jest obracana? I jeszcze jedno - jaka część całej wieży mogła zostać zamontowana na tym Humvee? Albo najprościej - jak wygląda taki Humvee w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Zadaj to pytanie raczej w wątku pojazdy - część forumowiczów jednak tu nie zagląda - a BTR występują - więc może ktoś akurat ma na tapecie taki model i zrobi fotki, w 72 BTRy są tak uproszczone ze nic nie da taki widok ps. http://www.onthewaymodels.com/reviews/ICM/AlMagnus_ICM_BTR-60.htm coś jest - tak na szybko http://www.generalequipment.info/BTR-70.htm i jeszcze: http://www.primeportal.net/apc/robert_de_craecker/btr-70_east_german/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 BTR-60 ma ten sam system uzbrojenia co BRDM-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Zgadza się i dlatego jak już wcześniej wspominałem trzeba na pojazdach popytać może ktoś w 35 robi BRDMa /fotek do wieży BRDMa nie znalazłem tylko BTRa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 BaldPuma, Peter - dzięki Informacje od Was będą na pewno bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 może ktoś w 35 robi BRDMa U mnie na półce stoi BRDM-2 I to miałem pod ręką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Zderzak - również dzięki. Problem jest w tym, że mam ostatnio tysiąc pomysłów na minutę i nie wiem, które wcielę w życie Szukam melodii na w miarę szybkiego i łatwego do zrobienia Humvee po skończeniu wersji z motocyklem. A że ostatnio trafiłem na zdjęcia wersji w wieżą BTR-a, to pomyślałem - "czemu nie?". Wszystko się pewnie jednak rozbije o brak wieży i znudzenie kamuflażem NATO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Gdyby ten model był z serii starszych niemalowanych lub już malowanych modeli, które wrzuciłem do szafy na strychu, to mógłbym Ci odstąpic tą wieżę Ale może rzuć hasło w giełdzie lub w wojskowych, ktos może ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 ...mam ostatnio tysiąc pomysłów na minutę i nie wiem, które wcielę w życie Szukam melodii na w miarę szybkiego i łatwego do zrobienia Humvee... To jest sedno sprawy Na razie się wstrzymam, bo widzę z Twojego zdjęcia, że musiałbym dorobić masę szpejów we wnętrzu wieży (co zresztą było do przewidzenia). Sprawę wyglądu takiej wersji Humvee zbadałem z Waszą pomocą i projekt odkładam na później. Dlatego też póki co dzięki za propozycję z wieżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 (edytowane) ... projekt odkładam na później. NIE PODDAWAJ SIĘ - nie odkładaj Edytowane 1 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 A jaka cena tego będzie? Nowy zestaw Legenda (M1114) kosztuje w LM 89.99 USD. Zgroza Podobna liczba elementów jak w M1151, a cena o 10 USD wyższa... NIE PODDAWAJ SIĘ - nie odkładaj Już się poddałem i odłożyłem Z nowości - Squadron/Signal - 2043 - HMMWV in Action: Sądząc po okładce i zawartości poprzedniej części monografii - ta będzie przede wszystkim o OEF i OIF. Jakby ktoś znał jakieś szczegóły, proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Może nie czytałeś: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5990 I strona wydawcy: http://www.squadron.com/ItemDetails.asp?item=SS2043 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi