reggy Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 (edytowane) Hej, poskładałem z grubsza takiego szkaradnego potwora w ostatnich dniach. Zostały jeszcze dosłownie 4 elementy do doklejenia i pójdzie bestia pod Surfacer. Od siebie dodałem blaszane mini-błotniki, uchwyty na wieży do mocowania gałązek itp. Pokombinuje też z jedną płytą ekranową na bok, ale muszę ciut uchwyty przerobić jeszcze i płytę. Model przyjemny, składa się jak klocki. Wzorując się szeroko na modelu Adama Wildera dodałem dodatkowe opancerzenie stropu wieży. Cała noc zeszła na docinaniu tego i owego, ale chyba było warto. Zobaczymy po pomalowaniu! Pozdrawiam. A ze smutnych wiadomości, to połamałem sobie moje ulubione wiertełko na nawiercaniu tych przeklętych gąsienic na pakę ;( Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Reggy skąd ty masz na to wszystko czas?? To gąsienice robisz ruchome? Jak na razie podobają mi się ślady po rykoszetach z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Jakie malowanie przewidujesz ? Do takiego projektu SF pasowała by np. "ośmiorniczka". To gąsienice robisz ruchome? Chyba, że się będą ruszały na pace Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Właśnie reggy jakie malowanie? Chyba nie będzie to tak wałkowany "ambush"?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 reggy, lepiej skończ najpierw tą scenke z poprzednią panterą :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 reggy, lepiej skończ najpierw tą scenke z poprzednią panterą :P Cały czas dojrzewam do niej emocjonalnie ;] Malowanie będzie dość spontaniczne, mocno SF. Spód w kolorze minii, niektóre koła minia, niektóre Dunkelgelb. Góra w Dunkelgelb, ale niektóre elementy w minii, jakby był składany w pośpiechu i malowany przed dokręceniem wszystkiego. Chce wykonać bardzo mocne cieniowanie jednego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Malowanie będzie dość spontaniczne, mocno SF. Spód w kolorze minii, niektóre koła minia, niektóre Dunkelgelb. Góra w Dunkelgelb, ale niektóre elementy w minii, jakby był składany w pośpiechu i malowany przed dokręceniem wszystkiego. Poza powyższym, proponuję jeszcze malnąć lufę na Panzergrau. Będzie wyglądał, jak taka ostatnia nadzieja Berlina... Poza tym ma klimat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Ja wierzę Redzi, że stać Cię na wykombinowanie czegoś więcej jak klepana ostatnio w kółko minia. Moda modą, ale nie dajmy się Wszystko ostatnio ma choćby kółeczko w minii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Ja tam nie widziałem nic dawno w minii. Jasne, lufa była planowana w panzergrau. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Etam, "ośmiorniczka" to jest to ! Tyle walorki, a zostawiasz tą badziewną linę ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Lina rzucona tak trochę na sucho, zobaczę - zrobię ją oddzielnie i ewentualnie założę, nic pewnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 fajna ta plyta na dachu i slady postrzalowe,calosc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Kolorki: Baza żółta: Dark Sand 847+Green Ochre 914 (1:1) Rozświetlenia: Dark Sand 847 Rozświetlenia +1: Dark Sand 847 + White 951 Minia: Hull Red 985 Rozświetlenia: Cavalry Brown 982 Lufa: German Gray 995 Rozświetlenia: German Gray 995+White 951 Koniec końców średnio mnie satysfakcjonują błotniki. Pod Surfacerem wyglądały okej, pod kolorkiem nie podoba mi się linia łącznia z kadłubem - wydaje mi się, że po washu będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Baza żółta: Dark Sand 847+Green Ochre 914 (1:1) tubka na tubkę? a ja to coś monitor mam rozkolorowany. Piotr,mslę że sam pomysł powinien byc bodźcem, bo monitor kłamie:D p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Hej! Trochę posiedziałem i podmalowałem pudło. Zmieniłem trochę kolejność czynności. Na początek zrobiłem rainsy - oczywiście nim wyschły wydawały mi się za mocne, jak wyschły były okej, a na fotkach ich nie widać ;( Inna sprawa, że dzisiaj coś mi fotki nie wyszły - spróbuje może jutro zawalczyć w świetle dziennym. Zrezygnowałem też z "ogólnoustrojowego" washa i zapuszczałem go małym pędzelkiem w linie spawów, krawędzie itp. Na fotkach wypatrzyłem jeszcze parę miejsc gdzie muszę podetrzeć. Teraz pora za dalszą robotę małym pędzelkami, czyli obicia, podmalowywanie miejsc trafienia pocisków itp. oraz praca nad paroma detalami, które nie pojawiły się na zdjęciach teraz. Do usłyszenia! Trochę inaczej obrobione zdjęcia na innym hoście, wyższa rozdzielczość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Kurcze, świetne Pierwszy raz widzę takie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Bardzo szykowna kicia Malowanie w jakiś sposób kojarzy mię się z kremowo-bordowymi, eleganckimi samochodami No wiesz, http://www.wilsonweddingcarhire.com/i/cars/Alvis1.jpg http://www.jims59.com/FordsChryslersForeign/images/newport%2007%20model%20a%20cream%20rt.jpg http://www.oldclassiccar.co.uk/classic-car-images/ford_specials_tornado_typho.jpg Ogólnie- bardzo to fajowskie! Pozdrw, LordD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Malowanie w jakiś sposób kojarzy mię się z kremowo-bordowymi, eleganckimi samochodami Tiaa, bardzo eleganccy i uprzejmi SS panowie się nimi poruszają ;)| Dzięki za komentarze, dzisiaj w nocy postaram się jeszcze coś wyskrobać nań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 o, widzę, że Twoja Pantera zajechała do [bF2] siły pancerne rosną tutaj ... w siłę, hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Reggy jak zawsze bajka. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 bardzo eleganccy i uprzejmi SS panowie się nimi poruszają ; No cóż, to już insza inszość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 A, trochę podziubałem sobie Vallejo, ale tak patrzę, że chyba jeszcze trochę podziałam przed pigmentami. Osłona od KingTigera po prawej totalnie improwizowana, nie wiem czy zostawię Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 No no reggy, muszę przyznać, że jesteś hardkorem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Bez urazy ale ułożenie śladów po trafieniu na przedniej płycie i wieży wydaje mi się troszeczke fantastyczne. Ułożone prawie w jednej lini Oczywiście projekt sf wieć wszystko jest możliwe. Poprostu rosjanie w czołgach montowali już komputery, które przeliczały wszelkie parametry i odpowiedni stabilizował armate, jak to u rosjan gorzej z amunicja :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi