Mirek66 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Witam! Przedstawiam dla kolegów ukończony model IV. Relacje z budowy można obejrzeć na warsztacie. Zdaje sobie sprawę z tego, że dla jednych jest za brudny, a dla drugich za czysty. Ostatecznie wyszedł mi taki jak na niżej zamieszczonych fotkach. Proszę o opinię i subiektywną krytykę. Pzdr Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Świetne wykonanie. Świetny wash, świetne brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Bardzo ładne wykonanie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Mi tam sie podoba. Jak i jaką farbą robiłeś odpryski? Zawsze jak ja robie to wychodzą za jasne, a u Ciebie są akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzio Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Jest na co popatrzeć. Pozazdrościć takiego modelika. Jakich farb używasz i jakiej techniki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Dzięki koledzy za pozytywne opinie Co do otarć metalizer MM Auspuf a malowanie tradycyjnie humbrolkami wash vallejo oraz kąpiele olejne i to wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Ładnie wykonany. Podoba mi się też niezmasakrowane kamo zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 BOMBA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Naprawdę mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Podoba mi się. Kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 swietne malowanie,uzyskales bardzo ciekawa kolorystyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Mirku model klasowy. Trudno się do czegoś przyczepić ale... ... ale zastanawia mnie fakt, który często obserwuję w innych modelach niemieckiej pancerki - czy aby na pewno obejmy klocka pod lewar były malowane w kolorze kamuflażu? A tutaj jeszcze zimowego? I to tak dokładnie, że klocek nie był pomaziany? Ja bym obstawiał że te obejmy były wykonane jako surowa stal albo fabrycznie minią pociągnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Dziękuję koledzy za opinie aż mnie policzki pieką i motywują do dalszej pracy nad następnym modelem . Panzer 4 dzięki co do przyczepiania wiem że zawsze można się do czegoś przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Wykonanie perfekcyjne. To zniszczenie i zużycie wygląda bardzo wiarygodnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacola22 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Dobry, naprawdę.. podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Dziękuję w zimie zrobię podstawkę i dodam ludka . Może mi się uda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Świetny model, nie mogę się napatrzeć Niektórzy na siłę (np. ja) szukają jakiś mocniejszych akcentów kolorystycznych - typu czerwono przepalony tłumik, czerwona gaśnica, bóg wie jaki kolor błota. U Ciebie wszystko jest pięknie stonowane - i wygląda to świetnie. Nawet ten oryginalny kolor pod numerami jest dobrany i nie koliduje z resztą. Przemyślane - świetnie wykonane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k1oor Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Świetna robota... Żeby mój chociaż w połowie tak dobrze wyszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Bardzo fajna praca, przykuwa uwagę jednolitość odcieni brudu. Co do malowania obejmy pod klocek - ja sobie wyobrażam, że gdybym był załogantem czołgu, i w jakąś chłodną zimę dowódca by mi kazał pomalować czołg na biało, to bym chciał jak najszybciej skończyć robotę i leciał szczotką z tą farbą po całości - więc pewnie klockowi by się dostało zupełnie na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 więc pewnie klockowi by się dostało zupełnie na biało No właśnie A najczęściej w modelach klocek sam w sobie jest drewniany a tylko te obejmy na nim są malowane w kolorze kamuflaży, czasami nawet z fragmentami plam, co jest dla mnie raczej mało prawdopodobne. Albo ściągamy go, albo lecimy po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 Dziękuję koledzy klocek pierwotnie był biały i wycieniowany ale go przemalowałem chcąc zrobić mały kontrast co chyba mi nie za dobrze wyszło dlatego niech będzie że załoga wycięła sobie nowy Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi