Marek Michalski Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 PANZER- to nie wbijanie szpili ani polska zawisc.Ani tamka tez nie popelnila bledow,poprostu zrobila wersje Rosyjska. Mlodosc spedzilem w 16Kaszubskim BatRemie wiec takie bledy dzialaja mi na nerwy(dokumentacji jest sporo)Dlatego je wytykam.Sam model tak jak juz pisalem -jest pychota,malowanko i brudzenie takie jakie lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 PANZER- to nie wbijanie szpili ani polska zawisc.Ani tamka tez nie popelnila bledow,poprostu zrobila wersje Rosyjska. Mlodosc spedzilem w 16Kaszubskim BatRemie wiec takie bledy dzialaja mi na nerwy(dokumentacji jest sporo)Dlatego je wytykam.Sam model tak jak juz pisalem -jest pychota,malowanko i brudzenie takie jakie lubie. Panie Marku - dlaczego Pan nie zabrał głosu w temacie warsztatowym, to by autor pewnie wyeliminował wytykane tu błędy merytoryczne. Teraz to faktycznie takie wbijanie szpili po fakcie. Tematy warsztatowe są właśnie prowadzone, by ktoś tak bardzo obyty i doświadczony jak Pan, pokazał co jest nie tak... a teraz nie ma co się dziwić, że ktoś odebrał to jako mądrzenie się, prawda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Szanowny Kolego pisalem na ten temat juz nieraz .Jak modelarze nie zwracaja na to uwagi to nie moja wina. Mysla ze jak kupia Tamijke to model bedzie idealny. Nic nie zwalnia z obowiazku sprawdzenia modelu,poczytania na ten temat,popytania innych.Orginal nie jest tajny .W muzeach stoi ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Nic nie zwalnia z obowiazku sprawdzenia modelu,poczytania na ten temat,popytania innych Że co??? Jest jakiś obowiązek? To już nie można skleić modelu prosto z pudła dla samej przyjemności klejenia? I żeby nie było całkowitego offtopu - dołączam się do podziwu nad jednym z najlepszych modeli, jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Szanowny Kolego pisalem na ten temat juz nieraz .Jak modelarze nie zwracaja na to uwagi to nie moja wina. Mysla ze jak kupia Tamijke to model bedzie idealny. Nic nie zwalnia z obowiazku sprawdzenia modelu,poczytania na ten temat,popytania innych.Orginal nie jest tajny .W muzeach stoi ich sporo. Może następnym razem byłoby wskazane, jeśli widzisz wątek o budowie tego czołgu, zabrać tam głos. Modelarz może przejrzeć sporo dokumentacji i muzealnych wystawek, ale może nie zauważyć pewnych detali. Zatem jeśli jesteś biegły ekspert od T55 to pomóż, miast krytykować - to jest lepiej odbierane. Bo pisanie to tu, to tam niewiele często wnosi, ja jako modelarz, też nie będę 3 lat spędzać na przeszukiwaniu książek, internetu i zdjęć w poszukiwaniu jednego różniącego haka na wieży, czy owalnego bardziej lub mniej wlewu paliwa w samolocie czy innym modelu. Po to są fora i po to są wątki warsztatowe - indywidualne, gdzie warto po raz n-ty napisać to i owo danemu modelarzowi. Nie sądzisz, że pomoc jest jednak przyjemniejsza, miast krytyki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Bardzo fajny model. Przykuł moją uwagę, jako jeden z niewielu powojenych sprzętów bardzo mi się podoba. Brawa za warsztat. Naprawdę jest na czym oko zawiesić. Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Co prawda to prawda. Pamiętam, że na forum warsztatowym wielu z nas sugerowało wykonawcy tego modelu pewne rozwiązania, wskazywało niedociągnięcia itp. Myślę,że kolega Monthy nie miał nam za złe ingerencji w jego dzieło. Osobiście niezmiernie cieszę się iż moje drobne sugestie autor zastosował i o to w rzeczy samej właśnie chodzi w tej zabawie. Chodzi o to aby nacieszyć się do woli nowym modelem mimo, że nie zawsze jest on upasiony wieloma walorami albo gdy czasami strzelimy jakiegoś babola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Gratulacje! Model jest na stronie głównej Kiedy ja się tak doczekam? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Ni nie nie mogę na to patrzeć..... Jak widzę tak świetnie zrobione modele to mam ochotę rzucić niemiecką pancerkę i zabrać się za powojenne Model cudowny. Gratulację. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Dla zainteresowanych ten wspaniały model T-55 można oglądną na "żywo" w salonie Model World w Bytomiu Stoji sobie w gablocie i cieszy oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Model oddajecy realizm, wspaniale wykonany. Malowanie rewelacyjne. W sumieie można się do niczego przyczepić. Przepieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin95 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Jakim kolorem i z jakiej firmy malowałeś model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Skoro temat został odświeżony to może też coś powiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew16 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Piękny, naprawdę piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 O rany, jaki piękny! Wspaniały! Piękne malowanie! http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi