tornado Napisano 23 Lutego 2007 Autor Share Napisano 23 Lutego 2007 O, Andrzejku, przy okazji.. Gdzie sie zaopatrujesz w papier do laserowego druku? To jest Bare Metal, czy cos innego? Tak naprawdę to nie znam firmy na odwrocie nie ma nadruku, a Anglik który sprzedał mi go, poprostu powiedzał że jest do laserówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 No to fajnie a gdzie można dostać jeszcze taki papier do drukarki atramentówki i jak on się profesionalnie nazywa ? Żebym mógł go gdzieś znaleźć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Papiery z filmem firmy Bare Metal Foil mozna kupic np. tutaj: http://www.bare-metal.com/decals/decal_paper.html Ale chodzi o to, zeby mozna bylo gdzies go dorwac w kraju, co by ze Stanow nie ciagnac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Trzeba dość często przeglądac Allegro, Ebay.pl i tam szukać takiej folii ale bardzo żadko sie pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lutego 2007 Autor Share Napisano 27 Lutego 2007 Podobno sport to zdrowie, ale tyle kilometrów co ja dzisiaj narobiłem w poszukiwaniu punktu co by chcieli mi druknąć kalkomanie, to chyba nawet maratończyk nie zrobił w każdym razie ja miałem dość za wszystkie czasy. Wszystko przez to, że właściciele urządzeń drukujących mieli obawę zepsucia maszyny drukując na moim papierze. Zlatałem chyba ze 20 różnych zakładów albo i więcej, aż w końcu pewna młoda dama w punkcie ksero, bez żadnych ceregieli zapytała się ile mam tego papieru i ile chcę kopi Tak wiec powróciłem szczęśliwy do domu i z miejsca zasiadłem do oklejania modelu Ponieważ kalkomanie są jeszcze mokre, to na modelu mogą być widoczne jakieś plamki. Podwozie przyczepy pomalowałem na właściwy kolor, paka narazie malnieta jest podkladem (trzeba ja jeszcze trochę poszpachlować). Jak zwykle mała przymiatka: Poszpachlowałem agregat i odłożyłem do schnięcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Znowu prace nad Scanią ruszyły, widzę super, już to wygląda twoje wykonanie modelu. Będziesz zamawiał Andrzej podnią gablotę, lub witrynę bo super to wygląda. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lutego 2007 Autor Share Napisano 27 Lutego 2007 Raczej zamówię gblotkę, zestaw jest tak duży że raczej nie zmieści się do żadnej mojej witryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Nie ma co Endrju... Jesteś niezły w te klocki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Papiery z filmem firmy Bare Metal Foil mozna kupic np. tutaj: http://www.bare-metal.com/decals/decal_paper.htmlAle chodzi o to, zeby mozna bylo gdzies go dorwac w kraju, co by ze Stanow nie ciagnac... Hmmm - na Śląsku - sklep modelarski na Korfantego (ten co był na Opolskiej) - mieli Bare Metal Foil, a ze sklepów i-netowych - to może ten http://modelcentrum.pl/go/_category/index.php?idc=id_450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Kalki rzeczywiście dodały niesamowitej prezencji Znakomicie zestaw wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 No kaleczki dodały uroku Szykuje się piękny zestaw i powoli finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Pięknie bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Zestawik na prawdę świetny. Kolejny piekny model spod ręki mistrza. Tylko więcej takich. Sorki za małe OT Tornado co z tym eBay'em?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Jeszcze sporo roboty, prawda Andrzej przy dobrym modelu trzeba przysiąść, a nie tak od bębnić na chama,nie prawdasz !!!!! pozdrowionka Wojtuś T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 wow naklejki niezle sie prezentuja a jaki to jest papier na naklejkach bo mi to wyglada na papier fotograficzny jak sie nie myle niezle to wyglada a tornado niewiesz z kad bym mogl wytrzasnac zaczep i to co jest w przyczepie czyli przyczep jak wiesz to napisz na PW z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2007 Autor Share Napisano 2 Marca 2007 Po krótkiej przerwie zabralem się ponownie za model, a wiec wyszlifowałem agregat: Kupiłem blaszkę ryflowaną z której to zacząłem robić podest nad kabiną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 MMmmmmm Mniam mniam podoba mi się ta twoja praca nad Skanusią :D Normalnie czasem oczu nie idzie oderwać to co ty robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Super super super bo chyba tylko tyle, można powiedzieć prawda pozdrowionka Wojtuś. P.S Oby tak dalej ,nie przerywaj prac nad takim projektem ,to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Super super super bo chyba tylko tyle, można powiedzieć prawda pozdrowionka Wojtuś. P.S Oby tak dalej ,nie przerywaj prac nad takim projektem ,to jest to. No nareszcie się postarałeś sie z interpukcją i tak ma być cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 (edytowane) okej Bartku Przczelski pszczółko Edytowane 3 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2007 Autor Share Napisano 3 Marca 2007 Podest jest już prawie gotowy, najpierw pomalowałem go czarnym matem: potem czarną błyszczącą: a na koniec chromem Alclad II (nie patrzcie na żółte przeblyski bo jest to odbicie światła, w realu nie ma przebarwień) Pomalowalem już agregat do Scani i okleilem kalkomanią, po wyschnięciu prysnę bezbarwnym i na koniec w okienkach przykleję siatkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Prawie nie widać różnicy przed i po tuningu agregatu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Jedrus ja kiedys pracowalem przy tych agregatach wiec czekam na jego wnetrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Super to wygląda, a powiedz mi czy zawsze dajesz bazbarwny NA kalki, czy raczej cześciej pod kalki, a później dopiero je nakładasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Widzę Andrzejku, że powoli idziesz z pracami do przodu. Tak trzymać Serek lakier bezbarwny można dać pod kalki oraz na kalki. Położenie lakieru bezbarwnego na kalki zabezpieczy je przed ewentualnym zniszczeniem oraz da bardziej błyszczą powierzchnię lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi