JW Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Chyba najdokładniej obfocony Ratowik w Polsce ;) Ostatnio też miałem przyjemność w Płocku zrobić jeszczę parę szczegółów tej maszynki dzięki uprzejmości pilota ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Oglądam te zdjęcia i mam pytanie czemu mają służyć te "rury" wychodzące (dodatkowo) poniżej wirnika tam gdzie jest wylot spalin? Tłumik jakiś czy jakaś specjalną rolę spełniają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 ...pytanie czemu mają służyć te "rury" wychodzące (dodatkowo) poniżej wirnika tam gdzie jest wylot spalin?... Odpowiedź na Twoje pytanie jest tutaj http://www.wp.mil.pl/pl/artykul/4915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Czyli ma to służyć skierowani "dymu" do zasłony w dół, dobrze kojarzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Ten Mi-2RM stojący i degradujący się w Ustce to egzemplarz n/b 2947 przedstawiony w wątku: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=9965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Jak wyżej w temacie Mi-2 na świeżo z wczoraj z muzeum śmigłowcowego Weston w Super Mare niestety dostęp do maszyny tylko z 3 stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 jak znalazł do midwójki z HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Robercie jak tylko wystartujesz z relacją...masz już pierwszego widza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Nie postarałeś się przy tym Walkaroundzie, bo w głowicy wirnika głównego znalazłem jedną podkładkę której nie ma na zdjęciu ;) Ale tak na poważnie, uchwyciłeś wiele szczegółów za którymi od jakiegoś czasu przetrzepywałem internet - cóż więcej dodać ... DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Robercie jak tylko wystartujesz z relacją...masz już pierwszego widza Jak tylko pojawi się Mi z HB zostawiam wszystko i się biorę za "niebieskiego" ,poległem na mastercrafcie, planuje wykorzystać od niego kalki ,zestaw Airmo i Part Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Niebieski "wilczek" powiadasz...trochę dodatkowych gadżetów policyjnych trzeba będzie dorobić... U mnie ze zdjęć brakuje mi jeszcze tylko dobrego "walk inrounda" śmigłowca wewnątrz..z dokładnym obfoceniem 360 stopni wewnątrz...i wtedy z Mi2 by było wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Mam dwie fotki wnętrza egzemplarza którego chcę zrobić,jest to SN-08XP nr boczny M-010 który latał w mojej KWP, Białystok,jest to maszyna świeżo po remoncie.Mam też kilka zdjęć całego śmiglaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 udało mi się znaleźć coś takiego do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Dzięki Irku ...bardzo fajne fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 z muzeum na Sadybie w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Dzięki za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Dzięki Wam wszystkim..chyba mam każdy centymetr poczciwej Mi-2jki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahata Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Coraz rzadszy ostatnimi czasy widok, mianowicie "dusiciel" uzbrojony i gotowy do siania zniszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Stara nówka w MW- tym razem nokto: Oczywiście malowanie uzupełnione zostanie wkrótce o godła ( jak na 4711) i kotwice na drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Rany, kto jest odpowiedzialny za wybór tej fikuśnej czcionki w napisie "Polish Navy"... Nie dość, że trudne dla modelarza, to niepoważne dla maszyny wojskowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Mikołaj to nie jest trudne dla modelarzy wystarczy jak się wie jaka jest jej nazwa ,a są tacy co wiedzą i piekne kalki robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Robert, co do samej techniki zgadzam się z Tobą. Ja po prostu nie mogę czasami przeżyć tego dziwacznego poczucia estetyki, które zwyczajnie do pewnych sytuacji nie pasuje i dotyczy wielu spraw związanych z malowaniem naszych maszyn. Ta czcionka jest niepoważna, lepsze by były chyba tylko literki pisane jak w elementarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Wiele rzeczy jest nie poważnych w Armii i w mojej "fabryce" ale "co Pan zrobisz?nic Pan nie zrobisz? " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) Rany, kto jest odpowiedzialny za wybór tej fikuśnej czcionki w napisie "Polish Navy"... Nie dość, że trudne dla modelarza, to niepoważne dla maszyny wojskowej . Pretensje proszę kierować do łódzkiego POM-u, czyli WZL-1. Mają podpisaną umowę z jakąś firmą wycinającą szablony i tłuką dla wszystkich tą samą czcionkę- w photoshopie można ją znaleźć pod nazwą "Stencil". Na PŁ-ch i PŁ/R-ach jakoś nie razi. Niepoważne to dopiero były numery malowane przed modernizacją na Mi-24. Edytowane 30 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi