JW Posted August 3, 2009 Author Share Posted August 3, 2009 Chyba najdokładniej obfocony Ratowik w Polsce ;) Ostatnio też miałem przyjemność w Płocku zrobić jeszczę parę szczegółów tej maszynki dzięki uprzejmości pilota ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Oglądam te zdjęcia i mam pytanie czemu mają służyć te "rury" wychodzące (dodatkowo) poniżej wirnika tam gdzie jest wylot spalin? Tłumik jakiś czy jakaś specjalną rolę spełniają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zenek65 Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 ...pytanie czemu mają służyć te "rury" wychodzące (dodatkowo) poniżej wirnika tam gdzie jest wylot spalin?... Odpowiedź na Twoje pytanie jest tutaj http://www.wp.mil.pl/pl/artykul/4915 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 Czyli ma to służyć skierowani "dymu" do zasłony w dół, dobrze kojarzę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qalimar Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Ten Mi-2RM stojący i degradujący się w Ustce to egzemplarz n/b 2947 przedstawiony w wątku: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=9965 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turecki Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Jak wyżej w temacie Mi-2 na świeżo z wczoraj z muzeum śmigłowcowego Weston w Super Mare niestety dostęp do maszyny tylko z 3 stron... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 jak znalazł do midwójki z HB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turecki Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Robercie jak tylko wystartujesz z relacją...masz już pierwszego widza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rizzi GT Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Nie postarałeś się przy tym Walkaroundzie, bo w głowicy wirnika głównego znalazłem jedną podkładkę której nie ma na zdjęciu ;) Ale tak na poważnie, uchwyciłeś wiele szczegółów za którymi od jakiegoś czasu przetrzepywałem internet - cóż więcej dodać ... DZIĘKI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Robercie jak tylko wystartujesz z relacją...masz już pierwszego widza Jak tylko pojawi się Mi z HB zostawiam wszystko i się biorę za "niebieskiego" ,poległem na mastercrafcie, planuje wykorzystać od niego kalki ,zestaw Airmo i Part Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turecki Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Niebieski "wilczek" powiadasz...trochę dodatkowych gadżetów policyjnych trzeba będzie dorobić... U mnie ze zdjęć brakuje mi jeszcze tylko dobrego "walk inrounda" śmigłowca wewnątrz..z dokładnym obfoceniem 360 stopni wewnątrz...i wtedy z Mi2 by było wszystko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Mam dwie fotki wnętrza egzemplarza którego chcę zrobić,jest to SN-08XP nr boczny M-010 który latał w mojej KWP, Białystok,jest to maszyna świeżo po remoncie.Mam też kilka zdjęć całego śmiglaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imt Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 udało mi się znaleźć coś takiego do tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turecki Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Dzięki Irku ...bardzo fajne fotki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 z muzeum na Sadybie w Warszawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Dzięki za fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turecki Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Dzięki Wam wszystkim..chyba mam każdy centymetr poczciwej Mi-2jki pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yahata Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Coraz rzadszy ostatnimi czasy widok, mianowicie "dusiciel" uzbrojony i gotowy do siania zniszczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qalimar Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Stara nówka w MW- tym razem nokto: Oczywiście malowanie uzupełnione zostanie wkrótce o godła ( jak na 4711) i kotwice na drzwiach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Rany, kto jest odpowiedzialny za wybór tej fikuśnej czcionki w napisie "Polish Navy"... Nie dość, że trudne dla modelarza, to niepoważne dla maszyny wojskowej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Mikołaj to nie jest trudne dla modelarzy wystarczy jak się wie jaka jest jej nazwa ,a są tacy co wiedzą i piekne kalki robią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Robert, co do samej techniki zgadzam się z Tobą. Ja po prostu nie mogę czasami przeżyć tego dziwacznego poczucia estetyki, które zwyczajnie do pewnych sytuacji nie pasuje i dotyczy wielu spraw związanych z malowaniem naszych maszyn. Ta czcionka jest niepoważna, lepsze by były chyba tylko literki pisane jak w elementarzu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Wiele rzeczy jest nie poważnych w Armii i w mojej "fabryce" ale "co Pan zrobisz?nic Pan nie zrobisz? " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qalimar Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 (edited) Rany, kto jest odpowiedzialny za wybór tej fikuśnej czcionki w napisie "Polish Navy"... Nie dość, że trudne dla modelarza, to niepoważne dla maszyny wojskowej . Pretensje proszę kierować do łódzkiego POM-u, czyli WZL-1. Mają podpisaną umowę z jakąś firmą wycinającą szablony i tłuką dla wszystkich tą samą czcionkę- w photoshopie można ją znaleźć pod nazwą "Stencil". Na PŁ-ch i PŁ/R-ach jakoś nie razi. Niepoważne to dopiero były numery malowane przed modernizacją na Mi-24. Edited March 30, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts