Roobert Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 Witam, porobiłem kilka figurek i ogrodzenie. W jednym pochylającym się ludku zrobiłem dyndające sznurki od dresu Wszystko się błyszczy bo przed matem. Najwięcej problemu mam z wycieniowaniem białego, zresztą widać, że trochę nieudolnie. Pocieszam się tylko, że w rzeczywistości na figurce wygląda to nawet dobrze. Odejdźcie ze 3 metry od monitora to będziecie widzieć jak w realu Dałem niebieski kolor przęseł, żeby złamać tą monotonię szarości i piaskowych/brązów. nie jest to już takie jednolite i mdłe. edit: o kurde ale makro wyciąga wszystko. 90% tych "nieczystości" na ludkach to nawet nie widziałem na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Albo mi się wydaje albo masz lukę między podstawą (drogą) a murkiem. A zwłaszcza lewym słupkiem. Chyba że cień tak pada. Fajnie wyszło cieniowanie białych mundurów. Przyznam że praca z bielą jest lekko upierdliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Najwięcej problemu mam z wycieniowaniem białego Może lektura tego samouczka ci się przyda, choć twoi figuranci nie wyglądają źle: http://figurki.org/techniki-modelarskie/malowanie/1177-malowanie-bieli Ale to chyba na przyszłość, bo załoga prawie gotowa przecież... Diorama robi coraz lepsze wrażenie- bardzo mi się gruzowisko spodobało. No i czekamy na harmatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Wreszcie dotarł lakier i mogę zacząć składać działo w całość. Osłonę z przodu dokleję dopiero jak posadzę figuranta kręcącego pokrętłami. Obecnie jest poszpachlowany i schnie. Połączyłem na sucho działo, dlatego lufa lekko opadła. Myślałem, że jak złożę działo to już z górki będzie. Myliłem się, bo teraz trzeba skrzynie porobić, pociski i jeszcze wiele drobiazgów wokół. Nie mogłem złapać ostrości na wylocie lufy, żeby pokazać gwintowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 GOoooooooooooooood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Łaaaaaaaaał... super Kiedy wreszcie Dragon zrobi 88-kę w 72... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Witam, podstawka jest praktycznie skończona. Ramka będzie na końcu pomalowana na ciemny kolor. Podstawa działa już wklejona na swoje miejsce a góra z osłoną przyłożone na sucho do zdjęć. Zrobiłem trochę zieleni parkowej. Jeszcze będę musiał trochę śniegiem sypnąć w trawnik. Na zdjęciach kolory są bardziej żywe niż w rzeczywistości. łuski, które będą się walać po drodze mają wybite z tyłu napisy, ja zrobiłem też dziurkę po iglicy w łusce. Będą dobrze widoczne bo washem je "wyciągnąłem". Niektóre trochę nie wyraźne zdjęcia bo pochmurno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Bardzo mi się podoba. Ładny klimat osiągnąłeś. Działo super, gruz i podstawka też. Piszesz że będziesz traktował śniegiem roślinność, daj też troszkę może na murek i ogrodzenie. Już o tym pisałem, ale wydaje mi się że murek ma lekką szparę z podłożem, zwłaszcza od lewej strony. jak byś podsypał przy nim śnieg, ładnie zniweluje szparę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Piszesz że będziesz traktował śniegiem roślinność, daj też troszkę może na murek i ogrodzenie. Już o tym pisałem, ale wydaje mi się że murek ma lekką szparę z podłożem, zwłaszcza od lewej strony. jak byś podsypał przy nim śnieg, ładnie zniweluje szparę. co do śniegu na murku to zobaczę. Walnięcie z takiego działa postrząsało by raczej śnieg z ogrodzenia i murka A poza tym obserwacje zimą prowadza do następujących wniosków. Wystarczy, że słońce trochę poświeci to śnieg topi się na wszelkich murkach (szybko łapią ciepło). Szpara jest i zasypie ją śniegiem. Muszę w końcu iść po tą sodę do sklepu Tak jak mówiłem, na fotce krzaczki są ładnie żółte i trawa zielona. W rzeczywistości jest więcej szarzyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Idzie to widze do przodu. Jakbyś jeszcze poprawił te wystające cegły w murku. Są takie jakieś okrągłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Patrząc na podstawkę i model, aż mnie kusi by podobne zrobić. Nieeee, za duża kolejka oczekuje Ale na prawdę świetnie dobrane i wykonane. Ale taką podstawkę na pewno w kolejnym projekcie użyję, ma coś w sobie z uniwersalności. Może troszeczkę uwal kolanka obsługującym działo ? Kibicuję dalej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Może troszeczkę uwal kolanka obsługującym działo ? Oczywiście, że będą ufajdane łokcie, tyłek i kolana. Najpierw ludki muszą dostać głowy. Dziś zdjęć nie będzie bo po pracy jestem zmęczony. Powiem tylko, że zlikwidowałem szczelinę śniegiem, przysypałem trawnik, trochę na krzaczorach i na murku. A podstawka to rzeczywiście uniwersalna. W końcu taki był zamysł producenta, żeby sporo możliwości dawała aha, co do cegieł, to niestety to jest wada MiniArta. Wszędzie mają na rogach zaokrąglone cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Bardzo sympatycznie to wygląda, jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Witam! Wszystko wygląda wspaniale. Fajne klimaty, szczególnie, że za oknem zimno Mam tylko małe pytanko. Wydaje mi się, że żółta część jest krzywo w stosunku do złotej. Tak ma być, czy to złudzenie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 dzięki Zderzak za zwrócenie uwagi bo bym nie zauważył tego. Na żywo ledwo to widać ale i tak poprawiłem, teraz powinno być ok Obiecane fotki. Słabo widać grudki śniegu na murku i słupach bo na białym zlewa się wszystko. Na krzakach resztki czap śnieżnych co nie postrząsały strzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Czapy zupełnie jak w realu wiszą na krzaczorach w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Oczkujemy nowych postem pow prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Trzy zdjęcia gotowej dioramki Porządne zdjęcia będą pokazane w weekend w galerii końcowej świeżo malowana ramka dlatego jeszcze mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Choćby nie wiem co, masz mój głos. Piękne pzdr. P.S.: Tak się teraz tylko jednego przyczepię - pobrudź niemiaszkom te zielone hełmy... trochę się odcinają od reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Cudo!! Jak dla mnie to najlepsza póki co praca konkursowa... ja bym dodał jeszcze trochę pokruszonej cegły, naprawdę malutką ilość w lewym dolnym rogu przy urwanym murze, sam pył ceglany to imho za mało. P.S.: Tak się teraz tylko jednego przyczepię - pobrudź niemiaszkom te zielone hełmy... trochę się odcinają od reszty i jeszcze troszkę pigmentami buty ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Wery gód ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Ok, dzięki za wskazówki Do czasu galerii wszelkie poprawki zostaną zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Diorama rośnie jak na drożdżach. A drzeko z czego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Diorama rośnie jak na drożdżach. A drzeko z czego??? Komosa ciernista. Kupiłem ją kiedyś w sklepie internetowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi