rollingstones Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Bader mnie zdopingował do udziału w konkursie zimowym. W końcu do trzech razy sztuka. Dla przypomnienia się przedstawiam ostatnią pracę - dziś skończoną -). Model praktycznie prosto z pudła dołożone tylko friule i trochę pierdółek fototrawionych z zapasów. Worki to zestaw armoscale a lufa RB model ( czyli w sumie nie tak prosto z pudła -))). Praca powstała dzięki Kaziowi który obdarował mnie friulami. Dziękuję. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 ŁOŁ Świetny modelik, szczególnie podoba mi się podwozie, takie brudne i usmarowane. Lubię czołgi po których widac, że walczyły w terenie, a nie stały na piedestale jak to widac w niektórych modelach. Swietna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 świetna praca! zarówno malowanie, brudzenie jak i cały teren, bardzo mi się podoba Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Świetna praca.Gratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Piękne Seba .Oczy jeszcze są na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Oczy jeszcze są na podłodze. Ło, jakaś nowość, już nie szczęki szuka sie na podłodze tylko oczy Kolejna bardzo dobra praca Seba. Dużo masz miejsca w domu na modele ? Tak patrzę, że pod każdy model robisz ładną podstawkę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Podstawka musi być Bardzo fajna praca, klimatyczna choć za semovente nie przepadam. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 swietnie.to w jaki sposob wykonujecie podloze(WY-czyli elita) jest wrecz nierealne do osiagniecia przez zwyklego smiertelnika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Ekstraklasa. Siedzę i sobie oglądam powolutku, fotkę po fotce. Nie sądziłem, że kwiatki mogą mi się tak spodobać Skąd je wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Dziękuję za komentarze. Dużo masz miejsca w domu na modele ? W domu miejsca mam dużo a podstawki robię małe -))) jest wrecz nierealne do osiagniecia przez zwyklego smiertelnika:) nie zgodzę się z toba - jest to dosyć proste - w konkursie dioram zimowych - przedstawię krok po kroku jak to zrobić. Na razie nie mogę zdecydować się na model jako głównego bohatera. Myślę o Jagdpanzer IV Nie sądziłem, że kwiatki mogą mi się tak spodobać Skąd je wziąłeś? Ze spaceru - naprawdę - większość mojej roślinności to spacer po łąkach.Wszystko impregnuje w glicerynie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Ze spaceru - naprawdę - większość mojej roślinności to spacer po łąkach.Wszystko impregnuje w glicerynie. Takie małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Idealnie wykonany model Kiedyś i ja osiągnę taki poziom Tak będę sobie codziennie tłumaczył dopóki nie skończe metr pod kwiatuszkami, bo przecież nadzieją matką głupich Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 świetny model, naprawdę fajny. może kiedyś też będę robił takie cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Sezon zmartwychwstańców najwyraźniej jakiś nastał - najpierw pan Badger, teraz pan S. Zauważyłem, że chwalone jest wsyćko, od brudu po kwiatki, ale nikt nie pochwalił ogrodzenia, co niniejszym czynię! Bardzo to wszystko fajne, ale chyba jeszcze w 1/72 tyż będziesz działał ? przedstawię krok po kroku jak to zrobić. Czekamy, czekamy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Masz zrobić jakiegoś turtoila o podwoziu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 jakiegoś turtoila Ja wolałbym tutorial ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Piękna włoszczyzna. Mają samoventi w sobie jakiś urok i wg mnie nawiązują swoją pokracznością do tankietek. Wszystko mi się podoba tutaj - od samej idei włoskiego pojazdu, a na źdźbłach trawy kończąc rollingstones wiele bym dał, żeby ogarnąć tylko ułamek Twojego warsztatu. Póki co trza się brać do roboty i nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Piekny model. piekna podstawka. Tez robie cos z Wloch, ale... Ten piasek na modelu wyglada jak polany woda. Chyba fixer miga tak podziałal. Mam z nim problemy. Moze warto przykurzyc model pigmentami bez ich utrwalania, nie wiem sam??? Co by nie by lo poziom reprezentujesz, ale... No własnie zawsze jes jakies ale... Sam sie o tym przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 czekam na tutoriala ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Dziękuję za zainteresowanie. Czaku jak by to powiedzieć - akurat na takim efekcie na górze mi zależało tak że, to kwestia odbioru u konkretnego widza danego szczegółu. Nie używałem na górze fiksera - ostanio jestem zakochany w terpentynie balsamicznej Renesansu za 4 złote. Myślę zę pod koniec grudnia wystartuje w zimowym konkursie dioram - wybrałem jagdpanzer IV Dragona nowego Smart Kita- tam fajnie widać podwozie to będzie wygodny w SBS. miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 rollingstones, wiesz co? Tak sobie oglądam po raz kolejny... Ten kanister tak trochę na tej skośnej płycie wygląda, że on się zsunąć powinien, a nie tak leżeć spokojnie. Ale może to wspomniana wyżej kwestia percepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Kanister jest drutem przymocowany do uchwytu na narzędzia nad nim. Widać to na fotach 4 i 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Czaku jak by to powiedzieć - akurat na takim efekcie na górze mi zależało tak że, to kwestia odbioru u konkretnego widza danego szczegółu. Nie używałem na górze fiksera - ostanio jestem zakochany w terpentynie balsamicznej Renesansu za 4 złote. Luz, wiesz ja to juz sam siebie sie czepiam, mimo iż mi pisza ze jest GIT. A ta terpentyna to na trwałe utrwala pigmenty? I jak wpływa na farby Vallejo? Pytam bo mi kiedys terpentyna to farbe z modelu zżarła Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Ale ładne..... Tyle dopicowanych do bólu detali, że można oglądać, oglądać i oglądać i ciągle znajduje się jakiś nowy smaczek. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi