Bodzio Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Tak ma być- nic się nie przejmuj Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Uf, całe szczęście:) Silnik już po poprawkach kosmetycznych, sklejony i gotowy do włożenia, zaraz go wkładam i dokleję resztę elementów:) I mały problem, silnik jest minimalnie chyba za wysoko z przodu, tam gdzie są te dwa okrągłe mocowania, jest idealnie w ich miejscu, ale minimalnie, jakieś pół minimetra nad miejscem w które ma osiąść, trzyma go chyba miska olejowa, co radzicie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Błagam, pomóżcie, bo chciałbym ruszyć dalej z pracami a bez tego ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Rozszerzyć ramę w miejscu tych mocowań i wepchnąć silnik mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Nie jestem pewien ale mówisz chyba o tylnich mocowaniach, a u mnie ten problem jest z przednimi mocowaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Mała aktualka po troche dluzszej przerwie, podwozie w większości można powiedzieć gotowe, silnik mi troche nie wyszedł (znaczy kolorystyka itd bardzo mi się podoba tylko sklejenie go chyba mi nie poszło za dobrze (zwłaszcza ze uszkodziła go moja siostra która upuściła na niego zabawkę dość ciężką :/ ale udało mi się go odratować, naszczęście żaden element poważnie nie ucierpiał). Wszystko co widać jest już sklejone na stałe oprócz kół. Czekam na opinie i jestem przgotowany na sporo krytyki i rad . Oto fotki: I odrazu prośba, spójrzcie na trzy ostatnie zdjęcia, chyba te ścianki przykleiłem za bardzo w stronę środka, bo tylna ścianka kabiny, u góry przy globie nie chce mi się zmieścić między to :(. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Radzimy zrobić lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Starałem się jak mogłem, ale przy tym świetle nie dałem rady nic lepszego wycisnąć, jutro przy oświetleniu dziennym postaram zrobić lepsze. Ale jak myślicie? Zostaje mi chyba tylko odciąć to i przykleić na nowo:/ choć niewiem, początkujący jestem i nie bardzo się znam na tym:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Starałem się jak mogłem, ale przy tym świetle nie dałem rady nic lepszego wycisnąć, jutro przy oświetleniu dziennym postaram zrobić lepsze. Ale jak myślicie? Zostaje mi chyba tylko odciąć to i przykleić na nowo:/ choć niewiem, początkujący jestem i nie bardzo się znam na tym:/ Jak mamy doradzić skoro zdjęcia są tak kiepskie, że po za bryłą kabiny nic więcej nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Szkoda że nie wkleiłeś tej tylnej ścianki, podobno wnętrze nie wchodzi ja nie miałem z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Ja przy swojej r-ce nie miałem problemu z włożeniem wnętrza. No a silniczek ładnie ci wyszedł. pzdr. punio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Oto dokładniejsze fotki: jeszcze raz sory za tamte: Cieszę sie że Ci się podoba punio i czekam na opinie innych . A i mam pytanie do Ciebie punio, jakiej farbki użyłeś na wnętrze w Twojej scani którą aktualnie sklejasz? Chodzi mi o ten beż. Dziś dokleiłem jeszcze filter powietrza i wał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 I kolejny problem mam, skleiłem przedni zderzak z bocznymi nadkolami w całość. Zrobiłem przymiarkę i okazuje sie że te boczne nadkola wzgledem tych wewnętrznych, przyklejonych do ramy trochę "uciekają" na zewnątrz, tzn w przedniej ich części chyba wszystko jest ok ale im bardziej do tyłu tym bardziej te boczne oddalają się od tych wewnętrznych :/. Niewiem czy to to ale może te wewnętrzne nadkola przykleiłem na odwrót, tzn prawe z lewej a lewe z prawej strony, a może poprostu jak dobrze usadowie ten zderzak sklejony z bocznymi nadkolami to wtedy to wskoczy, spasuje się ze sobą. Sam już niewiem :(. Pomóżcie. I oczywiście równie bardzo proszę o pomoc co do wcześniejszego problemu bo bez waszej pomocy nic nie zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Witaj, daj jakieś fotki jak to wygląda, ale obawiam się, że nadkola wkleiłeś na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 O kurde :/, da się to jakoś naprawić? Jest jakaś cecha nadkoli dzieki której można je rozróżnić? I proszę, pomóżcie odnośnie tej kabiny bo to najbardziej hamuje moje prace:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Niestety Scania jest dość kiepskim modelem, jeśli chodzi o spasowanie elementów. Nawet przy poprawnie sklejonych nadkolach, są problemy z zewnętrznymi elementami. Pamiętam, że u mnie dość mocno wszystko dopasowywałem - szlifowałem na ramie, całość nieco obniżyłem, itp - po prostu trzeba kombinować, jak co dopasować... Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Kabine skleiłem, wkleiłem tylną ściankę, oraz zaszpachlowałem ją już. Dziś albo jutro przeszlifuje. Może macie jakieś rady, uwagi co powinienem zrobić, o czym mam nie zapomnieć żeby model wyglądał jaknajlepiej? Przypominam że jestem początkujący, to mój pierwszy model więc liczą się nawet prymitywnie proste rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Chyba się wam znudził mój temat bo mało kto już mi odpisuje . Dziś pomalowałem wnętrze, oraz wszystkie pozostałe elementy które mają być czarne (wnętrze oczywiście beżowe i domaluje pare elementów bordowych, w kolorze takim jak silnik). kabinę już pomału szlifuje, wiec zbliżamy się do finiszu . A, i co myślicie o tym żeby przedniej atrapy nie malować tylko zostawić ją w takim kolorze jak jest oryginalnie? Zainsprowało mnie to malowanie: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Malowanie naprawdę piękne , niby bardzo proste a jakie urocze taki kolorek mógłbyś spokojnie walnąć na swój model. Pozdrawiam i trzymam kciuki i czekam na fotki z dalszych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Wiem że piękne, uważam tak samo jak Ty:). I taki właśnie kolorek mam kupiony na nią No może minimalnie inny. Chodzi mi tylko o to czy przednią atrape (na zdjęci powyżej jest ona szara) pomalować w taki kolor jak resztę kabiny czy może nie malować jej wogóle (czyli zostawić tak jak na tym zdjęciu). Reszta co myśli? I dzięki, jak zeszlifuje wszystko to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Nie maluj, ta atrapa jest kontrastem dla całości . Ja bym zostawił tak jak na fotce. Chyba się zaraziłem tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Jednak bym pomalował, Tylko w kolor co jest na atrapie, malowanie wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Aha, w sumie masz racje, tylko teraz pytanie, co to za kolor? Wie ktoś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Farbka na wnętrze to humblol matt cream. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 JA Bym pomalował na jaśniejszy odcień koloru kasty bądź zostawił w oryginale!! Nie nudzi nam się tylko dodawaj zdjęcia tego co zrobiłeś. Tak jak mówiłeś, że grzebiesz przy wnętrzu pokaż jakieś fotki a napewno sie nimi zainteresujemy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi