Diesel fan Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 No i co tu dużo mówić Po prostu klasa Brudzenie wyszło świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Zima jak się patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 I to w dodatku pierwsza klasa Nic tylko patrzeć, podziwiać, i płakać jak daleko mi do takich umiejętności, z tym to się trzeba chyba urodzic Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Brudzenie wyszło elegancko z resztą tak jak śnieg i postarzanie Ale jak teraz przy okazji ostatnich zdjęć przyjrzałem się tym śladom po wycieraczkach na szybie to coś nie pasuje mi ten układ. Jeżeli obie wycieraczki podnoszą się w lewą stronę ślad po tym co zebrały powinien wyglądać chyba tak jak na tym obrazku : Może rysunek nie idealny, ale się starałem i chyba wszyscy zrozumieją o co mi chodzi .Strzałki pokazują kierunek podnoszenia się wycheraczek a zielone punkty to mocowanie wycieraczek. Ode mnie tyle uwag, napisałem o tym bo rzuciło mi się to w oczy, poza tym model wygląda jak prawdziwy, a jeszcze nie jest skończony więc czekam, aż pokaże się w galerii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Dzięki koledzy za wystawione opinie a nic tak nie motywuje do dalszej pracy jak Wasze zainteresowanie tematem przyjrzałem się tym śladom po wycieraczkach na szybie to coś nie pasuje mi ten układ. Jeżeli obie wycieraczki podnoszą się w lewą stronę ślad po tym co zebrały powinien wyglądać chyba tak jak na tym obrazku : Kilka stron temu napisałem: Co do wycieraczek, Marcin ma rację. Ślady sa takie a nie inne bo wywaliłem/starłem oryginalne (były odlane na kabinie) i dałem (najmniejsze jakie były) z KFS. Trochę dziwny układ piór w stosunku do ramion, ale musiałem tak je zrobić bo inaczej ni w ząb nie pasowały by do szyby: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Udało mi się trochę przyciąć pióra wycieraczek i już nie wystają za obrys czystej szyby Pług zamontowałem już na stałe, a dzięki JarkowiS (podesłał mi wężyk- dzięki ) podłączyłem w nim układ hydrauliczny. Udało mi sie jeszcze dorobić dodtakowe lampy i zaraz zaczął obficie sypać śnieg Wanna leży jeszcze na sucho bo planuję zamontować zbiornik na olej hydrauliczny i muszę zaśnieżyć tylną część podwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Śnieg ładny... tylko troszkę za biały. Na takich pługopiaskarkach to śnieg jest bardziej szaro-czarny od tego całego syfu z ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Pewnie coś trochę przybrudzę ale w planach mam wykonanie podstawki pełnej śniegu (może ma ktoś pomysł na padajacy śnieg ?), nawet po jego odgarnieciu nie będzie widać asfaltu. Coś podobnego jak na poniższym zdjeciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Autko prezentuję się super. Wszystkie niuanse powodują, że model wygląda jak by go ktoś z ulicy zabrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Właśnie takiego lub podobnego zdjęcia szukałem żeby wrzucić bo dokładnie tak sobie to wyobrażam:) Moim zdaniem śnieg na aucie wygląda bardzo ładnie, zwłaszcza że w warunkach amerykańskich w niektórych rejonach zimy są takie że nie ma szans aby zobaczyć asfalt lub brudny śnieg wiec mysle że tak jest dobrze, zwłaszcza że model był już wcześniej przybrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Mega, jest pięknie !! Aż muszę się później przyjrzeć czy nie ma jakiegoś błędu hehe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 27 Listopada 2009 Witam. Według mnie wygląda rewelacyjnie. Jak byś robił podstawkę, to może sprubujesz zrobić taką "falę" śniegu zgarnianego przez pług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Jak zawsze... Rewelacja ! Czekam na dalsze brudzenie . P.S. Może jakieś łańcuchy na tylne osie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Jeszcze trochę śniegu na lusterka narzucić i będzie elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 jawkers ma być dioramka... Czytamy posty... tornado, to będzie chyba najfajniejszy Twój model Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Nie no tylko pozazdrościć, a co do tej fali śniegu może wyryć coś z polistyrenu i obrzucić dosyć konkretnie sodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Padający śnieg, hmm zawiesić na żyłkach .Ale tak poważnie, to po co padający śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Kurcze, jak tak patrze na takie ładnie zaśnieżone autko, to aż smutno się robi, że już prawie grudzień, a za oknem raz deszcz, raz słońce Bardzo fajnie wychodzi projekcik, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Tornado,znowu pokazales klase! Lubie oglądać Twoje relacje, lepisz w ekspresowm tempie ale efekty klada na kolana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2009 jawkers ma być dioramka... Czytamy posty... No właśnie przeczytałem o "podstawce pełnej śniegu" i do tego napisałem, żeby zrobić go jak zgarnia śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 No niestety na dioramkę mam stanowczo za mało miejsca, wszystko muszę upchnąć na płaszczyźnie o wymiarach 48 X 22 cm. Tak więc będzie to podstawka przedstawiająca mocno zaśnieżony fragment jezdni z poboczem, na nim słupek, znak drogowy/jakaś tablica, może coś jeszcze Krótko mówiąc wszystko muszę zmieścić na podstawce kupionej za kilkanaście złociszy w markecie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2009 Krótko mówiąc wszystko muszę zmieścić na podstawce kupionej za kilkanaście złociszy w markecie: Dasz radę, już się nie mogę doczekać końcowego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Heh od początku miałem obraz takowej dioramki , model bardzo ładnie wygląda. Taka moja mała propozycja abyś na dioramce umieścił znak w stylu amerykańskiej tablicy informacyjnej np New York 24 mile . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Na kiprze znajdzie się jakiś piasek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi